Tv en internet zijn tegenwoordig onmisbaar in ons huishouden. Wie kan er nou zonder internet en tv? Er zijn tal van verschillende tv- en internet aanbieders die allemaal hun eigen pakketten hebben. Elk heeft zijn eigen prijzen en extra’s. Bij de één krijg je een gratis voetbalzender, bij de ander krijg je korting op een muziek streaming service. Er is zoveel aanbod, dat je soms door het bomen het bos niet meer ziet. Welke is nou het voordeligst? En waar moet je eigenlijk op letten? Wij geven jou een duwtje in de juiste richting!

 

De pakketten 

Het is altijd aan te raden om een alles in 1 pakket te nemen bij een provider. Dan heb je internet, bellen en televisie in één. Dat is vaak voordeliger dan als je het allemaal lost afneemt bij verschillende providers. Je betaalt dan bijvoorbeeld maar één keer aansluitkosten. 

 

De prijzen

Elke provider heeft zijn eigen abonnementen met verschillende prijzen. Kies een pakket wat goed bij jouw wensen en budget past. Het zou zonde zijn als je voor extra’s betaald, waar je geen gebruik van maakt. Elk pakket heeft zijn eigen voordelen; je kunt kiezen voor sneller internet maar dan betaal je ook meer of juist andersom. Vergelijk dus goed tussen alle aanbieders welke qua prijs en aanbod het beste past.

 

De mogelijkheden

Op de site van de Providercheck.nl kun je ook een postcodecheck doen in hun vergelijker. De Vergelijker geeft aan welke providers actief zijn op jouw adres en welke internetsnelheden ze kunnen leveren. Een provider kan hele hoge snelheden aanbieden, maar misschien kun je die snelheden helemaal niet ontvangen op jouw adres.  

 

Ervaringen

Een storing met je televisie of traag internet kan bij elke provider voorkomen. Maar tussen de providers kunnen daar toch nog wel grote verschillen zitten. Ook qua service is het bij elke provider niet even goed. De ene provider levert veel betere service, dan de ander. Vraag daarom aan mensen om je heen naar hun ervaringen met een bepaalde provider. Zijn zij er tevreden mee? Zo heb je voor jezelf een goed beeld van elke provider. Welke is goed, welke niet.

 

Nu ben je volledig voorbereid en weet je precies waar je op moet letten als je een internet en tv abonnement zoekt.