Met een soundbar kun je het geluid van jouw televisie naar een hoger niveau tillen. Hierdoor kun je nog meer genieten van jouw favoriete series, films en sportwedstrijden. Alleen een tv soundbar kan best wel aan de prijzige kant zijn. Als je op zoek bent naar een soundbar die betaalbaar is, zit je hier helemaal op de goede plek. In dit artikel vind je een toplijstje van de 5 beste goedkope soundbars. Ook vind je meer informatie over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een soundbar. Lees snel door!

Of bekijk alle soundbars bij:
> Coolblue
> MediaMarkt
> bol.com

 

Inhoud

> Top 5 beste goedkope soundbar
> Beste goedkope soundbar | Waar let je op?

Top 5 beste goedkope soundbar

Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij een toplijstje opgesteld van de beste goedkope soundbar. Dit lijstje is opgesteld op basis van grondig onderzoek bij verschillende betrouwbare aanbieders. Hierbij zijn de aspecten die onderaan dit artikel worden genoemd meegenomen en er is gekeken naar recensies en populariteit. En natuurlijk op je budget.

1. Sonos Beam Gen2 Zwart

beste-goedkope-soundbar-sonosbeam

Dolby Atmos
TruePlay
Sonos multiroom systeem
Geen bluetooth

Lees verder
Met de Sonos Beam Gen2 Zwart verhoog je jouw geluid naar een nieuw niveau. Door de Dolby Atmos kun je genieten van surround sound, zonder achterspeakers te gebruiken. Het geluid wordt namelijk via het plafond naar de luisteraar gestuurd. Via TruePlay op je iOS Smartphone kun je gemakkelijk de instellingen van de soundbar aanpassen. Ten slotte is de speaker geschikt om met andere Sonos apparaten te contacten, zodat je een multiroom systeem kunt creëren.

Bekijk de Sonos Beam Gen2 Zwart bij:
> Coolblue
> MediaMarkt
> bol.com

2. Samsung HW-Q700C (2023)

beste-goedkope-soundbar-samsunghw

Dolby Atmos
SpaceFit Sound Pro
Ondersteunt spraakassistentie
Sommige eigenschappen werken alleen met een Samsung televisie

Lees verder
Ben je op zoek naar een goedkope soundbar met subwoofer? Dan is dit een goede optie voor jou! Ook deze soundbar met vijf speakers beschikt over Dolby Atmos. Hierdoor weerkaatst het geluid via het plafond naar de luisteraar. Door SpaceFit Sound Pro past het geluid zich aan aan de ruimte, waardoor je een kamervullend geluid creëert. Je kunt de soundbar bedienen via spraakassistentie en hij werkt goed samen met een Google Chromecast. 

Bekijk de Samsung HW-Q700C (2023) bij:
> Coolblue
> MediaMarkt
> bol.com

3. LG DS75Q

beste-goedkope-soundbar-lg

Dolby Atmos
Meegeleverde subwoofer
TV Sound Mode Share
Sommige eigenschappen werken alleen met een LG televisie

Lees verder
Ook deze goedkope soundbar met subwoofer is een echte aanwinst voor bij jou in huis. De Boldy Atmos technologie zorgt voor de beste geluidservaring. Zo lijkt het alsof bijvoorbeeld een auto in jouw film echt voorbij rijdt. De meegeleverde subwoofer zorgt ervoor dat je ook de diepste tonen kwalitatief kunt beluisteren. Met TV Sound Mode Share kun je de geluidsprocessor van je LG tv ook gebruiken.  

Bekijk de LG DS75Q bij:
> Coolblue
> bol.com

4. Yamaha ATS-B300A Zwart

beste-goedkope-soundbar-yamaha

Dolby Atmos
Ingebouwde subwoofer
Clear Voice techniek
Niet geschikt voor een multiroom systeem

Lees verder
Deze soundbar heeft een subwoofer ingebouwd, superhandig! Daarom is deze optie in vergelijking klein, je hoeft namelijk geen aparte subwoofer te installeren. Ook bij deze subwoofer zit je helemaal in de film door de Dolby Atmos techniek. Door de Clear Voice techniek hoor je de stemmen in een film of serie ook heel erg duidelijk. De instellingen van de soundbar kun je instellen op bijvoorbeeld movie of game, waardoor hij zich altijd aanpast aan de juiste situatie.  

Bekijk de Yamaha ATS-B300A Zwart bij:
> Coolblue

5. Philips TAB6305 Zwart

beste-goedkope-soundbar-philips

Het slanke ontwerp
Meegeleverde subwoofer
Betaalbaar
Niet geschikt om via bluetooth te koppelen

Lees verder
De Philips TAB6305 is maar 35 mm dik, waardoor je ‘m gemakkelijk ergens kunt neerzetten. Ook kun je ‘m gemakkelijk aan de muur bevestigen door de meegeleverde muurbevestiging. De subwoofer wordt geleverd met een subwoofer en een afstandsbediening. Ten slotte is dit de goedkoopste uit dit rijtje, dus een goede budget optie!  

Bekijk de Philips TAB6305 Zwart bij:
> Coolblue
> bol.com

Beste goedkope soundbar | Waar let je op?

Je koopt een soundbar om het geluid van je televisie te versterken. Maar welke is dan de beste soundbar voor jou? Waar let je op als je een soundbar gaat aanschaffen? Er zijn vier belangrijke punten waarnaar je moet kijken voordat je een soundbar aanschaft. Hieronder worden deze verder toegelicht.

De aansluiting

Jouw perfecte soundbar sluit natuurlijk supergoed aan op jouw televisie. Maar hoe werkt dat precies? In de meeste gevallen sluit je de soundbar aan via een snoer. Op jouw televisie zit een hdmi ARC aansluiting of een optische aansluiting. Deze moet dus ook op de soundbar zitten. Bekijk dus goed welke aansluiting jouw televisie biedt en of deze wordt ondersteund door de soundbar. Heeft jouw televisie beide aansluitingen? Dan kun je het best voor de hdmi ARC aansluiting gaan, die biedt de beste kwaliteit. Er bestaan ook soundbars die draadloos kunnen verbinden met je televisie. Als je dit graag wil, kun je het best kiezen voor een soundbar van hetzelfde merk als de televisie. Anders kan de draadloze verbinding voor geluidsvertraging zorgen.

Het formaat

Een tweede punt waar je op moet letten, is het formaat van de soundbar. Waarschijnlijk heb je in je hoofd al een plekje bedacht voor de soundbar, bijvoorbeeld onder de televisie. Hier moet hij wel precies passen. Check dus goed de afmetingen van de plek en van de soundbar!

De kwaliteit

Eén van de belangrijkste aspecten van een soundbar is natuurlijk de kwaliteit van het geluid. Als je op zoek bent naar een goedkope soundbar, kan het zo zijn dat hij achteruit gaat in kwaliteit. Het is belangrijk dat hij nog steeds aan jouw wensen voldoet. Functies waardoor het geluid beter wordt zijn surround geluid en hi-res audio. De surround sound creëert geluid dat je helemaal omringt. Met hi-res radio geniet je van muziek in een hogere resolutie en met meer details. Ten slotte kun je ook naar een (losse) subwoofer en achterspeakers kijken. Zo komt ook de bas het best naar voren.

De opstelling

Wil je alleen een soundbar bij je televisie of wil je uiteindelijk ook een multiroom opstelling creëren? Bij een multiroom opstelling verbind je de soundbar via wifi met andere speakers in huis. Als je dit graag wil, moet je een soundbar uitkiezen die dit ondersteunt.

 

Top 5 beste goedkope soundbar

  1. Sonos Beam Gen2 Zwart
  2. Samsung HW-Q700C (2023)
  3. LG DS75Q
  4. Yamaha ATS-B300A Zwart
  5. Philips TAB6305 Zwart

 

Hopelijk ben je door middel van dit artikel goed genoeg op de hoogte van de beste goedkope soundbar. Dan kun je straks met het beste geluid jouw favoriete films, series of muziek kijken/luisteren.

> Ben je ook op zoek naar een goede bluetooth speaker? Check dit lijstje dan eens!