Vroeger genoot iedereen van zijn muziek en LP’s via een platenspeler, maar deze verdween grotendeels door nieuwe ontwikkelingen. Nu is hij echter weer helemaal terug. Veel mensen halen hun oude LP’s tevoorschijn of starten zelfs een nieuwe collectie. Om hiervan te genieten, heb je natuurlijk wel een platenspeler nodig, en om de muziek van de platenspeler af te spelen, heb je weer boxen nodig. In dit artikel gaan we in op de beste platenspeler met boxen, zowel met losse als ingebouwde boxen. Neem snel een kijkje!

Of bekijk meteen alle platenspelers met boxen bij:
> Lenco
> bol.com
> Coolblue

 

Inhoud

> Top 3 beste platenspeler met losse boxen
> Top 3 beste platenspeler met ingebouwde boxen
> Platenspeler met boxen | Los of ingebouwd
> Hoe kies je een platenspeler?

Platenspeler met boxen | Los of ingebouwd

Om jouw favoriete LP’s te beluisteren op je platenspeler, heb je natuurlijk ook boxen nodig. Welke boxen je kiest, heeft weer invloed op de kwaliteit van het geluid. Bij het kiezen van de boxen is er één keuze die erg belangrijk is: losse of ingebouwde speakers. Je kunt ervoor kiezen om een platenspeler te kopen met losse boxen, maar dan zitten de boxen niet in de platenspeler zelf. De externe speakers moet je aansluiten op de platenspeler om het geluid te horen. Vaak is de kwaliteit van deze boxen erg goed, waardoor je kunt genieten van krachtig en gedetailleerd geluid. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een platenspeler te kopen met ingebouwde speakers. De boxen zitten al in de platenspeler zelf, waardoor hij meteen klaar is voor gebruik. Dit is dus makkelijk en laagdrempelig. Een ander voordeel van ingebouwde boxen is dat je de platenspeler makkelijk mee kan nemen naar een andere plek. Je hoeft dan niet ook nog de losse boxen mee te nemen. Het is handig om vooraf te beslissen waar je naar op zoek bent. In dit artikel hebben we de platenspelers met losse en ingebouwde speakers van elkaar gescheiden.

Top 3 beste platenspeler met losse boxen

Allereerst delen we graag onze top 3 beste platenspeler met losse boxen met jullie. Als je aan de hand van bovenstaande informatie besloten hebt om een platenspeler met losse boxen aan te schaffen, zit je hier helemaal goed! Deze top 3 is gebaseerd op grondig onderzoek naar kwalitatieve platenspelers bij verschillende aanbieders. Er is rekening gehouden met de eigenschappen die onderaan dit artikel omschreven zijn.

1. LENCO LS-500BK

platenspeler-met-boxen-lenco-500

⊕ Stream je muziek vanaf je telefoon met bluetooth 
⊕ Anti-skating functie en riemaandrijving
⊕ Hoogwaardige naald (AT-3600) met kwaliteit
⊖ Zonder auto-return

Lees verder
Deze platenspeler met twee zeer hoogwaardige boxen is een echte topper. Door deze kwaliteit komen jouw platen als beste naar voren. Je kunt op deze platenspeler zowel singles als LP’s draaien, omdat hij op twee snelheden kan spelen (33 en 45 rpm). Door de anti-skating functie blijft de naald constant in balans, waardoor jouw platen niet beschadigen. Door de ingebouwde Bluetooth-functie kun je ook gemakkelijk muziek vanuit jouw telefoon streamen. Door de riemaandrijving worden trillingen en motorruis tot een minimum beperkt. De platenspeler heeft een RCA uitgang, is volautomatisch en er zit een voorversterker in.

Bekijk de LENCO LS-500BK bij:
> Lenco
> bol.com

2. House of Marley Stir It Up

platenspeler-met-boxen-marley

⊕ Spatwater bestendig
⊕ Werkt via bluetooth 
⊕ Geïntegreerde voorversterker 
⊖ Zonder auto-return

Lees verder
Met de platenspeler van House of Marley kun je de klassieke Marley vibes in huis halen, maar ook andere muziek kan de speler kwalitatief afspelen. Door de geïntegreerde voorversterker verbindt de platenspeler gemakkelijk met de bijgeleverde Get Together Mini bluetooth speaker. Maar je kunt ‘m ook contacten met andere bluetooth boxen. De platenspeler bevat 3.5mm Aux Out en een usb-aansluiting. Ten slotte gaat een deel van het geld dat je in deze platenspeler investeert naar het (her)bouwen van bossen. Mooi, toch?

Bekijk de House of Marley Stir It Up bij:
> bol.com
> Coolblue

3. Denver Retro Platenspeler met Speakers

platenspeler-met-boxen-denver

⊕ Platenspeler én Radio CD speler in één
⊕ Selecteerbare snelheid
⊕ Hoofdtelefoon uitgang
⊖ Neemt veel ruimte in beslag

Lees verder
Met deze multifunctionele platenspeler kun je alles wat je wil! Je kunt er niet alleen platen mee beluisteren, maar ook cd’s, cassettes en de radio via DAB+ of FM. Bij deze retro platenspeler krijg je een afstandsbediening en twee speakers. Er zit een AUX-ingang in voor een hoofdtelefoon en je kunt de platenspeler via usb verbinden met een computer.

> Bekijk de Denver Retro Platenspeler met Speakers bij bol.com

Top 3 beste platenspeler met ingebouwde boxen

Vind je het toch handiger als de platenspeler ingebouwde boxen heeft? Dan is deze top 3 de juiste plek voor jou. Ook dit toplijstje is gebaseerd op onderzoek naar kwalitatieve platenspelers bij verschillende aanbieders. Er is rekening gehouden met de eigenschappen die onderaan dit artikel omschreven zijn.

1. Victrola Eastwood

platenspeler-met-boxen-victrola

⊕ Speel platen af op zowel 33, 45 als 78 toeren
⊕ Bluetooth functie 
⊕ Inclusief stroomkabel
⊖ De toonarm moet je handmatig bedienen

Lees verder
In deze platenspeler zitten de speakers ingebouwd, waardoor hij het geluid altijd automatisch kan afspelen. Alleen moet je de toonarm handmatig bedienen, de platenspeler is namelijk niet volledig automatisch. Maar misschien vind je dit stiekem ook wel leuk…? Je kunt platen van 7 en 12 inch afspelen op 33, 45 of 78 toeren. Ook kun je je digitale playlist luisteren via de bluetooth functie en zit er een hoofdtelefoonaansluiting op.  

Bekijk de Victrola Eastwood bij:
> Coolblue
> bol.com

2. LENCO TT-115BK

platenspeler-met-boxen-lenco115

⊕ Draagbare koffer
⊕ Ingebouwde autostop
⊕ Afgespeelde muziek kan direct op USB

Lees verder
Op zoek naar de ideale platenspeler om mee te kunnen nemen? Dit handige koffertje klap je zo open en is direct klaar om muziek af te spelen. Dit kan met jouw favoriete platen, maar ook via je telefoon door de bluetooth verbinding. Door de usb-aansluiting kun je de muziek gemakkelijk op een usb zetten of verbinden met een computer. De platenspeler beschikt over auto stop en je er is een mogelijkheid om je hoofdtelefoon aan te sluiten aan de speler. Ook is deze platenspeler iets voordeliger dan de andere in dit artikel.  

Bekijk de LENCO TT-115BK bij:
> Lenco
> bol.com

3. Denver VPL-120

platenspeler-met-boxen-denvervpl

⊕ Digitaliseer LP’s op je computer
⊕ Speel ook muziek af vanaf draagbare mediaspelers
⊕ Direct drive
⊖ Er zit geen audiokabel bij

Lees verder
Deze platenspeler heeft een direct drive aandrijving, waardoor hij sneller reageert op correcties dan een belt drive platenspeler. Verder kun je deze platenspeler via een usb-kabel aansluiten op je computer, waar je je LP’s kunt downloaden als mp3-bestand. Dit is mogelijk door de meegeleverde software. Ten slotte heeft hij een aux aansluiting, voor verbinding met je smartphone of tablet.  

Bekijk de Denver VPL-120 bij:
> bol.com
> Coolblue

Hoe kies je een platenspeler?

De moderne platenspeler heeft meer eigenschappen waarvoor je kunt kiezen dan je misschien zou verwachten. Als je een keuze wil maken tijdens het aanschaffen van een platenspeler, is het handig om hiervan op de hoogte te zijn. Allereerst zijn er verschillende soorten platenspelers. De eerste is een volautomatische platenspeler. Deze voert alle handelingen zelf uit, zoals het positioneren en laten zakken van de naald. Je hoeft dus niets zelf te doen om de LP af te laten spelen. De tweede soort is een halfautomatische platenspeler, waar een deel van de handelingen automatisch worden uitgevoerd. Meestal positioneer je dan zelf de naald, maar wordt hij automatisch van de plaat gehaald als het is afgelopen. De laatste soort is een handmatige platenspeler, die niets automatisch uitvoert.

Naast de soort platenspeler, is het handig om van tevoren te checken of bepaalde aansluitingen voldoen aan jouw wensen. Wil je graag je LP’s digitaliseren? Dan is het handig als de platenspeler over een usb-aansluiting beschikt. Je kunt muziek opslaan op de usb of je verbindt de platenspeler met je computer. Daarnaast kan een aansluiting voor een koptelefoon heel handig zijn als je buren of huisgenoten hebt die niet de hele dag naar jouw LP’s willen luisteren.

Als derde eigenschap kun je letten op de ingebouwde aspecten van de platenspeler. Je kunt ervoor kiezen om een losse platenspeler te kopen, waarbij je externe boxen en een aparte versterker of receiver kunt kopen. Deze zijn vaak van goede kwaliteit. Als je liever voor een compact model gaat dat je makkelijk mee kunt nemen, is het handig om er één met ingebouwde boxen en een ingebouwde voorversterker te kopen. Ten slotte kan het natuurlijk leuk zijn om een platenspeler aan te schaffen die een retro model heeft, zodat het ook nog een eyecatcher in de kamer is.

 

Top 3 beste platenspeler met losse boxen

  1. LENCO LS-500BK
  2. House of Marley Stir It Up
  3. Denver Retro Platenspeler met Speakers

 

Top 3 beste platenspeler met ingebouwde boxen

  1. Victrola Eastwood
  2. LENCO TT-115BK
  3. Denver VPL-120

 

Hopelijk kun je met behulp van dit artikel de beste platenspeler uitkiezen, waardoor je op kwaliteit jouw LP’s en andere muziek kunt beluisteren.

> Ben je ook op zoek naar een draadloze koptelefoon? Check deze top 8 dan eens!