Ben je veel onderweg en daarom op zoek naar de beste kleine laptop? Studenten Wegwijzer helpt jullie graag een handje en heeft voor jullie hieronder de kwalitatiefste kleine laptops uitgelicht, zodat jullie zelf niet meer op zoek hoeven te gaan. Wij hebben onder andere rekening gehouden met de processor, het geheugen, de opslag en uiteraard de grootte van de laptop. Scrol snel naar beneden voor de top 5 van dit moment!

Bekijk direct de beste kleine laptop bij:
> Coolblue
> MediaMarkt
> bol.com

 

Beste kleine laptop | Onze 5 favoriete laptops

Wij hebben voor jullie hieronder een lijstje gemaakt van onze top 5 beste kleine laptop. Wanneer je veel onderweg bent is het natuurlijk handig dat je je laptop makkelijk kunt meenemen en dat ‘ie niet te zwaar is. Ook wanneer je onderweg op je laptop wil werken, is het fijn dat die niet té groot is zodat de laptop niet heel je schoot in beslag neemt… Daarom hebben wij voor jullie de beste kleine laptops uitgekozen van 11, 12, 13 of 14 inch.

1. Acer Spin 3 (SP14-31PT-35FT)

beste-kleine-laptop-acer

Specificaties: 14 inch beeldscherm | Intel Core i3 | 4 GB werkgeheugen | 128 GB opslag | Intel UHD Graphics

Deze laptop kan ook worden gebruikt als tablet
Laag gewicht en compact formaat
Goed beschermd tegen virussen
⊖ Niet geschikt voor meer dan mailen en tekstverwerken

Lees verder
De Acer Spin 3 (SP14-31PT-35FT) is een fijne, kleine laptop van 14 inch die je overal makkelijk mee naartoe neemt! De Acer Spin weegt slechts 1.54 kilogram, waardoor die makkelijk in je school- of werktas past. Door het 360 graden touchscreen tover je deze laptop binnen enkele seconden om in een tablet… Handig! Daarnaast is de laptop ook goed beschermd tegen virussen, doordat je applicaties vanuit de Microsoft Store installeert.

Bekijk de Acer Spin 3 (SP14-31PT-35FT) bij:
> Coolblue

2. Microsoft Surface Laptop Go 3 i5

beste-kleine-laptop-microsoft

Specificaties: 12,4 inch beeldscherm | Intel Core i5 processor | 8 GB werkgeheugen | 256 GB SSD opslag | Intel Iris Xe Graphics

Snel foto’s bewerken
Touchscreen beeldscherm
Dolby Audio Premium

Geen toetsenbordverlichting

Lees verder
De Microsoft Surface Laptop Go 3 is een krachtige laptop in z’n kleine soort. De laptop is voorzien van touchscreen beeldscherm, een snelle processor en een batterij die de hele dag meegaat… Yes! Dit is een laptop die je gemakkelijk overal mee naartoe neemt, want hij weegt maar 1,13 kg. Een geschikte laptop voor als je basistaken wil uitvoeren voor jouw studie, maar als je in je vrije tijd graag foto’s bewerkt, dan kan ‘ie dat ook makkelijk aan! Wat heb je nog meer nodig? 

Bekijk de Microsoft Surface Laptop Go 3 bij:
> Coolblue
> MediaMarkt

3. Apple MacBook Air (2022)

beste-kleine-laptop-apple

Specificaties: 13.6 inch beeldscherm | Apple M2 | 8 GB werkgeheugen | 256 GB SSD opslag | Apple M2-chip

⊕ Geschikt voor zware programma’s zoals Final Cup Pro
Goed beeldscherm (500 Nits liquid Retina)
Vier Dolby Atmos speakers

Niet genoeg opslag als je veel foto’s bewaard

Lees verder
De Apple MacBook Air (2022) mag uiteraard niet ontbreken in deze top 5… Deze compacte laptop is een zeer fijne laptop voor verschillende werkzaamheden. Zo geniet je van een ongekende scherpte dankzij het Retina-display, is ‘ie geschikt voor foto- en videobewerking en zorgt de Apple M2-chip voor snelle prestaties. Je hoort het geluid volledig om je geen met de vier Dolby Atmos speakers en de laptop gaat wel 18 uur mee zonder dat je ‘m hoeft op te laden. Ideaal! 

Bekijk de Apple MacBook Air (2022) bij:
> Coolblue
> bol.com
> MediaMarkt

4. Lenovo IdeaPad Flex 3 Chromebook 12IAN8 82XH001YMH

beste-kleine-laptop-lenovo

Specificaties: 12,2 inch beeldscherm | Intel N | 8 GB werkgeheugen | 128 GB SSD opslag | Intel UHD Graphics

Ook te gebruiken als tablet
Wissel gemakkelijk tussen verschillende programma’s
Bewaar documenten offline door de 128 GB opslag

Ziet snel vetvlekken op het scherm

Lees verder
Nog steeds zoekende naar de perfecte laptop? Wat dachten jullie van de Lenovo IdeaPad Flex 3 Chromebook 12IAN8 82XH001YMH? Deze 12,2 inch laptop is een echte aanrader als kleine laptop. Je kunt ‘m zelfs gebruiken als tablet. Sla het beeldscherm om en gebruik het touchscreen. Met de Intel N wissel je makkelijk tussen verschillende programma’s. Daarnaast bewaar je gemakkelijk bestanden offline door de 128 GB opslag.

Bekijk de Lenovo IdeaPad Flex 3 Chromebook 12IAN8 82XH001YMH bij:
> Coolblue
> bol.com
> MediaMarkt

5. Asus Zenbook S 13 OLED UX5304MA-NQ039W

beste-kleine-laptop-asus

Specificaties: 13,3 inch beeldscherm | Intel Cora Ultra 7 | 32 GB werkgeheugen | i TB opslag | Intel Iris Xe Graphics

Bewerk foto’s en video’s 
OLED scherm
Intel Evo label (energiezuinig & geschikt voor videobewerking)

Geen webcam schuifje

Lees verder
Als je op zoek bent naar een kleinere laptop met een sterke processor en geschikt voor het bewerken van video’s? Dan ben je hier helemaal op de juiste plek! De Asus Zenbook S 13 OLED UX5304MA-NQ039W ondersteunt zware programma’s en daarmee ook videobewerking. Op het OLED scherm zie je realistische kleuren en een scherp beeld. Door het Intel Evo label weet je zeker dat de laptop energiezuinig is en snel werkt bij het bewerken van video’s. Ten slotte is de laptop wel compact en kun je ‘m gemakkelijk meenemen.

Bekijk de Asus Zenbook S 13 OLED UX5304MA-NQ039W bij:
> Coolblue
> MediaMarkt

 

Top 5 beste kleine laptop (2024)

  1. Acer Spin 3 (SP14-31PT-35FT)
  2. Microsoft Surface Laptop Go 3 i5
  3. Apple MacBook Air (2022)
  4. Lenovo IdeaPad Flex 3 Chromebook 12IAN8 82XH001YMH
  5. Asus Zenbook S 13 OLED UX5304MA-NQ039W

 

Bovenstaande top 5 beste kleine laptop wordt zo vaak mogelijk door ons bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte laptops bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer. Zo hoef jij niet alle webshops af te struinen en ontdek je snel wat de beste kleine laptop is die past bij jouw specifieke wensen.

Tip: bekijk hier onze top 10 beste laptops voor studenten!