Ben je toe aan een informatief avondje op streamingdienst Netflix? Dan ben je hier op de juiste plek! We hebben namelijk een top 5 van beste Netflix documentaires samengesteld. Leuke tips die jou kunnen helpen met het kiezen van een goede documentaire. Hier komt onze top 5 beste documentaires op Netflix:

 

1. Our Planet

Deze documentaire schetst een mooi beeld van hoe onze wereld eruit ziet. Prachtige natuurbeelden zoals je ze nog nooit hebt gezien… Ook worden er verhalen verteld over de natuur en de wilde dieren. Verder gaan ze dieper in op de klimaatverandering en wat voor invloed dat heeft op de natuur en alle levende wezens. Een ambitieus verhaal met verbazingwekkende beelden. Heb je Our Planet al gezien? Dan is Night on Earth ook zeker een aanrader. In die documentaire wordt het nachtleven van de verschillende wezens weergeven. Als je Our Planet nog niet hebt gezien, raden wij je nu aan je avond vrij te houden en in onze mooie planeet te duiken…

 

2. The Confession Killer

The Confession Killer vertelt een bizar verhaal over een seriemoordenaar. Het verhaal gaat over een man die wordt verdacht van de moord op twee vrouwen. In de rechtbank vertelt hij vervolgens een verhaal wat iedereen doet shockeren. Deze documentaire bestaat uit meerdere delen en elke aflevering komt er een verbazingwekkende wending. De leugens stoppen niet en zorgt voor verwarring bij de politie en de rechtbank. Een documentaire die onvoorspelbaar is tot het einde.

 

3. The Great Hack

The Great Hack is een aanrader voor iedereen die met social media werkt en zijn gegevens gemakkelijk deelt. De documentaire vertelt het verhaal over hoe het databedrijf Cambridge Analytica na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 bekend stond om het misbruik maken van social media. Een verbijsterend verhaal over hoe de gegevens van iedereen worden gebruikt. Een interessant verhaal met verrassende elementen die jou nieuwe inzichten geeft.

 

4. Tiger King

Tiger King vertelt het verhaal over Joe Exotic. Een Amerikaanse eigenaar van een park vol met tijgers en leeuwen die wordt beschuldigd van een moord op zijn rivaal. Er wordt een duidelijk beeld geschetst van de bizarre omstandigheden in Amerika op het gebied van privé dierentuinen. Deze documentaire is onvoorspelbaar, maar je wilt doorkijken. Tiger King is de meest bekeken Netflix documentaire in Nederland van dit moment.

 

5. The Game Changers

In deze documentaire wordt door middel van wetenschappelijke onderzoeken en interviews onderzocht wat voor invloed voeding heeft op het prestatievermogen van de mens. Er wordt onderzocht welk dieet het beste werkt voor het behalen van bepaalde prestaties. Daarbij gaat het vooral over de rol van dierlijke producten in dit dieet. Deze documentaire geeft je inzicht in wat voeding voor je lichaam en geest kan betekenen.

 

Deze top 5 documentaires op Netflix zijn allen uniek en zeker de moeite waard! We hopen dat je er wat aan hebt… Welke documentaire zet jij in je lijst? Veel kijkplezier!