Is jouw (slaap)kamer ook weer eens toe aan een make-over? Wil je graag de look van je kamer veranderen, maar niet té veel geld en tijd eraan spenderen? Lees dan hier onze 5 tips voor een slaapkamer make-over! Wij zijn zeer benieuwd naar ’t eindresultaat…

 

Tip 1: Vervang je behang

Wanneer jij ervoor kiest om je behang te veranderen, creëer je binnen no time een hele andere uitstraling! Kies voor een behang met een leuk printje of ga voor een neutrale kleur zodat je meer met kleuren kan spelen in je interieur. Er zijn veel verschillende soorten behang, dus zoek van tevoren wel goed uit welke soort je wil hebben. De één gaat namelijk langer mee dan de ander, wat je ook natuurlijk terugziet in ’t prijsverschil.

 

Tip 2: Speel met het licht

Wat veel mensen vaak vergeten, is dat je simpelweg door het spelen met licht een kamer een hele andere sfeer kan geven. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om felle lampen te veranderen naar een andere kleur, goedkoop LED inbouwspots te plaatsen zodat er accent wordt gelegd op bepaalde plekken in je kamer of gewoonweg je oude lampenkappen oppimpen… Er is genoeg keus!

 

Tip 3: Verschuif je meubels

Wanneer je geen nieuwe meubels wil aanschaffen, maar je interieur toch een beetje zat bent kun je ervoor kiezen om je meubels te verschuiven. Wanneer je jouw bed, kledingkast en bureau een ander plekje geeft lijkt het net alsof je weer een nieuwe kamer hebt.

 

Tip 4: Geef je kamer wat groen

Natuurlijk hoef je je kamer niet gelijk in een jungle te veranderen, maar wanneer je op zoekt bent naar wat kleur in je kamer zijn een paar plantjes een goede toevoeging aan je interieur. Wanneer je niet zo goed bent in het onderhouden van planten, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het te houden bij nep planten. 

 

Tip 5: Schaf nieuwe accessoires aan 

Als finishing touch kun je je kamer ook een nieuwe look geven met wat leuke accessoires. Zoek je leukste foto’s uit op je telefoon, print ze uit en hang ze in fotolijstjes op aan je muur! Zo geef je gelijk een persoonlijk tintje aan je eigen slaapkamer. 

 

Met deze 5 tips geef je gemakkelijk jouw kamer een nieuwe make-over zónder veel uit te hoeven geven… Ideaal!