Ben jij student aan de universiteit of hogeschool? Dan is dit interessant nieuws voor jou…  Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft namelijk bekend gemaakt dat studenten langer mogen reizen met de gratis OV-kaart. Aangezien studenten vanwege het coronavirus allemaal thuis studeren, is er vastgesteld dat studenten na de uitgangsdatum van de gratis dienst nog drie maanden extra krijgen. Deze gratis OV-kaart voor studenten heeft oorspronkelijk een duur van alle studiejaren plus één extra jaar. Na afloop van deze periode wordt vanaf nu de OV-studentenkaart automatisch verlengd met drie maanden.

 

Compensatie voor studenten

Volgens het Ministerie van Onderwijs is de verlenging van de OV-studentenkaart bedoeld als compensatie voor de studenten die momenteel vanuit huis werken. Hierbij is de regeling ook al voorbereid op een eventuele studievertraging bij veel studenten. Deze studievertraging kan ontstaan door de maatregelen rondom het coronavirus waarbij studenten noodgedwongen vanuit huis colleges moeten volgen.

De gratis OV-kaart is sinds 2015 de enige gift die studenten nog ontvangen. De landelijke studentenorganisatie het Interstedelijk Studenten Overleg is blij met de nieuwe regeling. De studentenorganisatie kreeg veel vragen binnen over de vordering van de studie in verband met het coronavirus. De voorzitter van de studentenorganisatie is positief over het besluit van het ministerie en zegt dat dit voor geruststelling bij de studenten zal zorgen. Oftewel: goed nieuws voor jou als student!

 

Bron: AD