Bij de uitbraak van het coronavirus kregen Amsterdamse mbo-studenten de keuze om thuis te blijven of door te gaan met hun stage. Het risico om een stage te lopen met een vitaal beroep kan tamelijk groot zijn. Toch hebben veel studenten ervoor gekozen om hun stage voort te zetten. Volgens een studiebegeleider van het ROC TOP is dit doorzettingsvermogen van de studenten verbazingwekkend mooi.

 

Aan de frontline van de coronacrisis

Voor veel studenten was de keuze snel gemaakt. Zij voelen dat het nu belangrijker dan ooit is om mee te helpen. Ouderen in verpleeghuizen hebben de hulp van deze studenten juist nu hard nodig. Ze kunnen niet voor zichzelf zorgen, aldus een mbo-student aan de frontline van de coronacrisis. Daarbij is er voor veel mbo-studenten geen andere keuze. Ze willen hun studie het liefst zonder studievertraging afronden. De school heeft voor de nieuwe situatie voor de studenten de risico’s afgewogen. Hierbij is er ook gedacht aan veiligheid. Schoolinstellingen bieden goede steun in deze tijd voor de student. Het wordt maatwerk om voor elke student deze situatie zo gunstig mogelijk te laten uitpakken.

De wethouder van Beroepsonderwijs hoopt dat de waardering voor deze studenten kan worden vastgehouden na deze periode. De waardering voor de mbo-opgeleide professionals is groot en ze zullen nodig blijven. Als laatste concludeert de wethouder dat deze mbo-studenten van essentieel belang zijn in een stad en dat dit meer moet worden erkend.

 

Bron: Het Parool