Het studentenleven is flink prijzig, al helemaal als je op jezelf woont in een studentenstad. Dan wordt alles in de supermarkt ook steeds duurder en duurder. Hoe je rondkomt is iedere maand een vraag, maar toch lukt het steeds weer! Het nadeel is wel dat sparen langzaam gaat en dat onverwachte dure uitgaven lastig zijn. Wij geven je tips hoe je dit kunt oplossen. Lees je mee?

Geld lenen

Als student is een laptop tegenwoordig heel belangrijk. Je gebruikt het voor online college, studeren en je typt er je verslagen op. Super balen dus als je laptop onverwachts stuk gaat. Een nieuwe laptop is nodig, maar deze maand moet je de huur nog betalen, je fiets is stuk en je wil eigenlijk ook wel tot het einde van de maand kunnen eten. Dan is in dit geval (eenmalig) geld lenen wel een goede optie, er moet natuurlijk wel gestudeerd kunnen worden. Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij kun je goedkoop geld lenen, al tegen een rente vanaf 3,9%. Dat valt dus erg mee! Het voordeel van de Nederlandse Kredietmaatschappij is dat alles online te regelen is, en er dus geen dure adviseur tussen jou en de bank zit. Geheel vrijblijvend en zonder kosten vraag je een persoonlijke lening aan. Ook zijn ze supersnel, want als jij vandaag vóór 18.00 uur een aanvraag doet, krijg je vandaag nog een reactie!

Let op! Geld lenen kost geld.

Geld besparen

Geld lenen kan – zeker eenmalig – een goede optie zijn! Maar als je op de langere termijn beter uit wil komen met je geld, dan is besparen de enige oplossing.

Boodschappen

Maak een weekboodschappenlijst en doe niet te vaak boodschappen. Bij voorkeur één keer per week voor de grote boodschappen. Vers brood, beleg en melk kun je natuurlijk halen wanneer het op is, maar onthoud: iedere keer dat je in de supermarkt loopt schreeuwen van alle kanten de aanbiedingen naar je hoofd. En dat zorgt ervoor dat je weer – per ongeluk – meer geld uitgeeft. Bedenk wat je aankomende week gaat eten rondom de aanbiedingen van jouw supermarkt, daarmee bespaar je ook een hoop geld! Verder is naar de markt gaan voor groente en fruit een top tip! Vooral aan het einde van de dag, want veel marktkraampjes moeten dan van hun producten af en geven dan een fikse korting.

Kleding

Soms koop je wekenlang geen kleding, maar als je dan eens de stad in gaat voor een nieuwe broek dan sla je volledig door. Eindstand: €200,- lichter. Meh. Download eens de Vinted app, en scoor daar dezelfde, hippe kleding voor veel minder geld. Kleding die je niet meer draagt kun jij ook verkopen via Vinted. Helemaal slim als je met jezelf afspreekt dat je eerst iets moet verkopen, voordat je een nieuw kledingstuk mag kopen. Dan blijven hopelijk je portemonnee én je kledingkast een beetje in balans.

Uiteten en drankjes doen

Het is heerlijk om met vrienden een biertje of wijntje op het terras te doen na een lange dag in de collegebanken, maar dat kost wel wat. Of lekker uit eten bij je favoriete pizzeria, nacho’s eten met vriendinnen na het shoppen of even een broodje lunchen bij het koffietentje waar je aan het studeren bent: het is niet goedkoop. Zoek daarom van te voren online naar kortingscodes van je favoriete restaurants, deze vind je vaak bij reserveringswebsites zoals the Fork. Als je graag coffee to go haalt, koop dan bij de tentjes waar je kunt sparen voor een gratis koffie. Als je maar genoeg geld bespaart bij de koffie- en lunchtentjes houd je net genoeg over om zonder schuldgevoel weer een biertje te gaan drinken op het terras!