Eindelijk, na zoveel jaar je diploma op zak. Gefeliciteerd! Tijd om te solliciteren voor een baan… Of toch niet? Misschien wil jij wel eerst even van je vrije tijd genieten en een mooie reis maken. Wij geven je groot gelijk, laat dat werkleven nog maar even op zich wachten en doe het nu het nog kan! Amerika is een bucketlist bestemmingen voor velen, en ook wij van Studenten Wegwijzer zijn gek op dit land. Wat ons betreft is dit land ideaal voor een reis na je studie. In dit blog geven we jou verschillende tips en ideeën voor een onvergetelijke reis in Amerika. Maar eerst geven we je wat info over de ESTA, de reisvergunning die je nodig hebt om überhaupt het land in te mogen.

 

Bezoek een Amerikaans muziekfestival

In het voorjaar en de zomer worden er, net als in Nederland, veel festivals georganiseerd. Het is echt ontzettend tof om een festival in Amerika bij te wonen. Je zal merken dat er een heel andere sfeer hangt dan in Nederland. In Amerika zijn de muziekgenres EDM, Hip-hop en Pop megapopulair en je zal veel festivals vinden met al deze drie genres. Zoals bijvoorbeeld het populaire festival Bonnaroo in Tennessee, dit is echt een aanrader!

 

Shoppen in New York, Chicago of Los Angeles

Hou je van shoppen? Kies dan voor een shopvakantie in één van de grootste steden van Amerika. Naast het shoppen trek je er natuurlijk ook een aantal dagen voor uit om te sightseeën! Een voordeel is dat zo’n stedentrip in het laagseizoen (indien je vroeger in het jaar afstudeert) echt niet veel hoeft te kosten. Zo kun je soms een retourtje New York kopen voor slechts €250,-. Echter liggen wel de prijzen voor hotels en Airbnb’s gemiddeld een stukje hoger in deze stad.

 

Een strand- en feestvakantie in Florida

Waar moet je zijn als je houdt van zon, strand en feesten? In Florida natuurlijk! Deze staat heet niet voor niets ‘The Sunshine State’. Vele Amerikaanse studenten komen hier op af (voornamelijk tijdens de Spring Break) om dagenlang overdag te bakken op het strand en ’s avonds flink te feesten. Je hebt hier dan ook hele gave feesten en een heel bruisend nachtleven.

 

Een roadtrip: een classic USA avontuur

Amerika is heus niet alleen bekend om de fast food en het formaatje XL. Het land heeft ontzettend veel moois te bieden en dit wil jij allemaal ontdekken! Een road trip met de auto (of busje of Jeep!) geeft je hier de perfecte mogelijkheid voor. En eerlijk is eerlijk, wie heeft een roadtrip door de USA nou niet op z’n bucketlist staan? Er bestaan vele roadtrip routes, en je kan ‘m indelen en zo lang maken zoals jij wilt. Een bekende roadtrip is een route aan de Westkust, in een paar weken tijd kom je langs Los Angeles, San Francisco, de Grand Canyon, Route 66, Las Vegas & veel meer. Een roadtrip hoeft overigens geen rondreis te zijn, je kan er ook voor kiezen om vanaf een andere vluchthaven terug te vliegen. Het leukste is natuurlijk een roadtrip met je vrienden! Gaan ze met je mee?

 

Op vakantie naar Amerika? Vraag eerst je ESTA aan

Zonder een ESTA (Electronic System for Travel Authorization), oftewel een reisvergunning, kom je Amerika niet in! Maak je geen zorgen, een ESTA is niet duur en vraag je snel en gemakkelijk aan. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om de vergunning in je paspoort te laten plaatsen (zoals dat bij een visum wel moet). Een goedgekeurde ESTA kan je gewoon uitprinten, super makkelijk! Eenmaal goedgekeurd, dan is deze reisvergunning 2 jaar geldig en mag je tot 90 aaneengesloten dagen verblijven in de USA. Bekijk deze video voor meer uitleg over het gehele proces. Tip! Vraag je ESTA minimaal een week voor vertrek aan. Ook al wordt hij vaak al binnen een dag goedgekeurd, voor de zekerheid kan je er beter op tijd mee beginnen. En tweede tip is om goed de status van de aanvraag in de gaten te houden. Je ESTA is pas geldig als deze is goedgekeurd. Is hij goedgekeurd? Gefeliciteerd, je mag het land in! Handig is om wel nog even je ESTA én bewijs van goedkeuring uit te printen en bij je te dragen in je carry-on.

 

Schroef je Engels op met een taalcursus

Na 4 jaar of langer te hebben gestudeerd, nog steeds niet uitgeleerd? Door een Engelse taalcursus in Amerika te volgen til je in een mum van tijd je Engels naar een hoger niveau. Bovendien leer je veel mensen van over de hele wereld kennen! Er zijn vele organisaties die dergelijke taalcursussen aanbieden. De cursussen zijn te volgen vanaf 1 week en je kan ze zo lang maken als je zelf wilt (houd er rekening mee dat als je langer dan 90 dagen gaat, je ESTA niet meer geldig is, je hebt dan een visum nodig). Maak je geen zorgen om te weinig vrije tijd! Naast de lesuren heb je meer dan genoeg tijd om vakantie te vieren in Amerika.