Wil jij je eigen geld gaan verdienen? Vind je de maandelijks bijdrage die je van je ouders krijgt te laag? Of ben je gewoon op zoek naar iets nieuws? Dan zal voor jou de zoektocht naar een nieuwe bijbaan gaan beginnen! Een baan waar je een leuk zakcentje krijgt en wat toch goed te combineren is met de studie. Maar wat is nou dé plek om te gaan werken? En hoe kom je bij die plek terecht?

 

Uitzendbureau

Vind je het nou lastig om een baantje te vinden of weet je niet precies waar je wilt gaan werken. Dan kan een uitzendbureau een oplossing zijn. Op internet bieden veel uitzendbureaus mogelijkheden aan waar je kan solliciteren. Ook kan je via die websites heel specifiek zoeken naar wat bij jou past. Elke regio heeft wel een uitzendbureau waar je terecht kan. Ben je bijvoorbeeld student in het noorden van het land, dan kan een uitzendbureau in Groningen voor jou de perfecte oplossing zijn.

 

LinkedIn

Voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan, kan LinkedIn ook erg handig zijn! Het is een profiel wat je kan aanmaken met daarop o.a. jouw curriculum vitae. Bedrijven kunnen jou benaderen en vragen om voor hun te komen werken maar jij kan ook zelf bedrijven benaderen. Het biedt dus ontzettend veel mogelijkheden en kansen, en het aanmaken van een LinkedIn-profiel is gratis.

 

Stage

Ben je er gewoon nog niet uit welk werk bij jou past, dan kan een stage de oplossing zijn. Je werkt dan voor een bepaalde tijd bij een bedrijf om te kijken of het iets voor jou is. Er zijn tal van bedrijven die stageplekken aanbieden. Het is een kwestie van zoeken wat bij jou past. Ben je nou helemaal thuis in de online wereld en is marketing iets wat je interessant vindt. Dan kan een online marketing stage iets voor jou zijn.

 

Netwerk

Jouw vrienden of familie kunnen jou ook enorm helpen bij het vinden van de perfecte bijbaan. Zij kennen je goed en weten waarschijnlijk wat bij jou past. Misschien heb je wel vrienden of familie met een eigen bedrijf of kennen ze nog iemand die werknemers zoekt. Zij kunnen dan weer via hun connecties jou helpen aan werk. 

 

Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om de juiste bijbaan te vinden. Je moet gewoon de juiste middelen gebruiken. Met deze lijst heb jij binnen de kortste keren jouw ideale bijbaan gevonden. Heel veel succes tijdens de zoektocht!