Als student heb je helaas niet zoveel geld te besteden, studeren is al duur genoeg. Maar ook studenten willen wel eens op vakantie, ook als je een klein budget hebt. Gelukkig kun je als student ook prima op skivakantie met je vrienden, je moet alleen wel weten op welke manier je de kosten laag kunt houden. We vertellen je over de goedkoopste bestemmingen, het boeken van accommodaties, kortingen en andere bespaartips.

Goedkope bestemmingen

Om zoveel mogelijk geld te besparen op vakantie, is het slim om naar goedkope bestemmingen te kijken. Ga daarom voor een land waar je niet al te ver voor hoeft te reizen. Houd ook rekening met de uitgaven die je mogelijk in het land zelf wilt doen. En natuurlijk met je vervoer. Zo is Zwitserland bijvoorbeeld erg duur, terwijl Bulgarije, Oostenrijk of Duitsland relatief goedkoop zijn. Met de auto kom je makkelijk in Duitsland, en zelfs als je niet zelf wil of kan rijden, dan is de trein een goedkoop alternatief!

Accommodatie boeken

Om een accommodatie te boeken voor een klein prijsje is het vanzelfsprekend handig om de aanbiedingen in de gaten te houden. Het is ook sterk aan te raden om te zoeken naar skireizen voor studenten. Hierbij profiteer je vaak van extra korting! Het is daarbij goedkoper om met een groepje vrienden te gaan, omdat je de kosten dan kunt delen. Boek bijvoorbeeld een bungalow en kook elke avond zelf je maaltijden. Dan ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je in een hotel verblijft. Sommige aanbieders verhuren ook accommodaties in combinatie met skipassen of korting op huurmaterialen of skilessen.

Boeken met korting

Een andere manier om een goedkope skivakantie te boeken, is door te gaan voor een last minute deal. Voor studenten zijn last minute deals vaak haalbaar, omdat ze niet vrij hoeven te vragen bij hun werkgever. Misschien kun je er even tussenuit piepen en genieten van de heerlijke sneeuw! Maar ook vroegboekkortingen kunnen erg aantrekkelijk zijn! Zodra je het geld bij elkaar hebt gespaard kun je vast vooruit plannen, waardoor je een stuk goedkoper uit bent.

Besparen

Om je vakantie zo goedkoop mogelijk te houden, is het aan te raden om een bestemming te kiezen die niet té ver van huis is en waar het leven relatief goedkoop is. Maar als je een mooie aanbieding voor een vliegticket kunt vinden, is dat ook prima. Haal boodschappen voor de hele week, zodat jullie kunnen koken. Ook drankjes kun je in andere landen vaak goedkoper kopen in de supermarkt. Vermijd veel bezoeken aan uitgaansgelegenheden, want hier zul je meer geld kwijt zijn. Check je de volgende dag je internetbankieren app, dan is dat altijd even schrikken! Bedenk van tevoren altijd hoeveel budget jullie hebben en waaraan jullie dit willen uitgeven. Vinden jullie het niet erg om elke avond zelf te koken, maar willen jullie wel elke avond après skiën? Dan moet dat gewoon kunnen, maar neem dat wel op in jullie budget. Op die manier weet iedereen waar ze aan toe zijn.

Conclusie

Skivakanties kunnen best betaalbaar zijn, als je maar weet waar je op moet letten. Zelfs als student kun je prima genieten van de ongekende gezelligheid tijdens een actieve vakantie op een mooie bestemming. Zoek goed naar de beste (studenten)deals en kook voornamelijk je eigen maaltijden. Uiteraard kun je best een keer wat meer geld uitgeven aan een leuke activiteit, maar probeer je budget niet te overschrijden. Enjoy!