Studentenverenigingen Leiden

Leiden is een stad met een ruime keuze aan verenigingen.

Verschillende Leidse verenigingen zijn door het hele land bekend en hebben door hun lange traditie een reputatie opgebouwd. De meeste studentenverenigingen liggen in het hart van Leiden, dicht bij de hogeschool en universiteit.

Maak kennis met de studentenverenigingen, studieverenigingen & studentensportverenigingen in Leiden.

Studentenverenigingen

V.S.L. Catena

Ben jij op zoek naar een vereniging met een vrij karakter, waar je de kans hebt om je interesses verder uit te werken en meer dan vijfentwintig verschillende soorten speciaalbier kan drinken (of juist dertig soorten thee)? Dan ben je bij Catena aan het goede adres!
> Lees meer

DWARS Leiden-Haaglanden

DWARS Leiden-Haaglanden is een afdeling van DWARS, GroenLinkse jongeren. DWARS bestaat uit leden die interesse hebben in de politiek en maatschappelijke problemen en hier graag bij betrokken willen zijn en zich kunnen vinden in de standpunten van GroenLinks.
> Lees meer

C.S.F.R. Panoplia

Panoplia is een christelijke studentenvereniging in Leiden met ongeveer 100 leden. Zij maakt deel uit van de landelijke studentenvereniging C.S.F.R. (Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato). De vereniging heeft een sterk studiekarakter wat tot uiting komt in frequente studiekringen en lezingen over allerlei maatschappelijke en christelijke onderwerpen.
> Lees meer

Collegium Musicum

Speel jij een instrument of zing jij graag? Kom dan bij het orkest of het koor van Collegium Musicum, de leukste muziekvereniging van Leiden! CM heeft meer dan 160 leden die elke week samen komen om te repeteren, zodat we twee tot drie keer per jaar een spetterend concert kunnen neerzetten.

> Lees meer

A.S.V. Prometheus

A.S.V. Prometheus is dé culturele studentenvereniging van Leiden, waar gezelligheid en nieuwsgierigheid centraal staan. Iedere woensdagavond is er een lezing en een borrel. Daarnaast organiseren ze allerlei activiteiten en hebben ze leuke gilden.
> Lees meer

E.S.V. Ichthus Leiden

Ichtus Leiden is een christelijk studentenvereniging die open staat voor zowel HBO- als universitaire studenten. De leden van deze vereniging willen meer leren over god en hun leven met hem en elkaar. Dit doen zij door onder andere bijbelstudies en gezamenlijke maaltijden te organiseren. Ichtus Leiden concentreert zich vooral op het geloof, maar organiseert ook culturele avonden, borrels en meer.
> Lees meer

L.S.V. Minerva

De ‘Leidse Studenten Vereniging Minerva’ (Minerva) is in 1814 ontstaan na een samenvoeging van het ‘Leids Studenten Corps’ en de ‘Vereniging voor Vrouwelijke Studenten te Leiden’. Minerva heeft een eigen sociëteit waar de leden terecht kunnen.
> Lees meer

SIB-Leiden

De grootste internationaal georiënteerde studentenvereniging van Leiden heet SIB-Leiden, of volluit ‘Leidse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingingen Leiden’. Sinds 1947 bestaat de vereniging en komt voort uit de gedachte om de wereldvrede te bewaren.
> Lees meer

SSR-Leiden

‘Societas Studiosorum Reformatorum Leiden’, of wel ‘SSR-Leiden’, is een middelgrote studentenvereniging in Leiden. De vereniging werd opgericht onder de naam SSR, een overkoepeling van acht Nederlandse studentenverenigingen.
> Lees meer

L.V.V.S. Augustinus

De studentenvereniging ‘Leidse Vereniging Voor Studenten Augustinus’, of wel ‘Augustinus’, is gevestigd in sociëteit ‘Eigen Huis’ in Leiden. De vereniging heeft geen ontgroening, maar een introductietijd voor nieuwe leden.
> Lees meer

Navigators Studentenvereniging Leiden

De studentenvereniging ‘Navigators Studentenvereniging Leiden’, of wel NSL, is een Christelijke vereniging in Leiden. NSL bestaat sinds 1991 en is bedoelt om Christus te kennen en hem bekend te maken.
> Lees meer

AEGEE-Leiden

De studentenvereniging ‘Association des Etats-Généraux des Etudiants de l’Europe Leiden’, of kortweg AEGEE Leiden, is sinds 1985 een middelgrote vereniging in Leiden. Het doel van de studentenvereniging is om internationale studenten samen te laten werken en te laten integreren.
> Lees meer

VGSL Fransiscus Gomarus

De Vereniging van Gereformeerde Studenten Leiden ‘Franciscus Gomarus’, kortweg VGSL ‘Fanciscus Gomarus’ is een christelijke studentenvereniging in Leiden. De leden worden veelal Gomarianen genoemd en noemen de studentenvereniging zelf vooral Gomarus en zo zijn we ook het beste bekend in Leiden.
> Lees meer

Het Duivelsei

Het Duivelsei is dé studenten spellen vereniging van Leiden. Wij hebben wekelijkse spelavonden en maandelijkse speldagen waarbij je bij ons een van onze 500 bordspellen kan spelen. Speel bijvoorbeeld Catan, weerwolven, monopoly of een spel waar je nog nooit van gehoord hebt.
> Lees meer

J.F.V. Grotius

J.F.V. Grotius is een studievereniging die is verbonden aan de Leidse rechtenfaculteit. Iedereen die rechten studeert, kan lid worden bij onze vereniging.
> Lees meer

Studieverenigingen

Het Chemisch Dispuut Leiden

Het Chemisch Dispuut Leiden (CDL) is de studievereniging van de bacheloropleiding Molecular Science & Technology aan de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft en de masteropleiding Chemistry aan de Universiteit Leiden.
> Lees meer

Logo-Labyrint

Labyrint

Met een ledenaantal van rond de 2600 bestaande uit Nederlandse & internationale bachelorstudenten, masterstudenten en alumni is Labyrint de grootste studievereniging der Psychologie in Nederland.​

> Lees meer

Logo-SPIL

SPIL

SPIL is de Studievereniging voor Politicologen in Leiden (en Den Haag). Wij organiseren voor onze ruim 1250 leden borrels, feestjes, reizen, excursies, en andere activiteiten zodat jij je maximaal kan ontwikkelen als bachelor- of masterstudent politicologie.​

> Lees meer

de-leidsche-flesch-logo

De Leidsche Flesch

De Leidsche Flesch is de studievereniging voor de bachelors Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde, Informatica, en Data Science & Artificial Integelligence, en de daarbijbehorende specialisaties en masterstudies aan de Universiteit Leiden. Zij is opgericht in 1923 en daarmee meer dan 100 jaar oud. De naam slaat op de eerste condensator, die de naam “Leidse Fles” draagt.

> Lees meer

Aesculapius-logo

L.P.S.V. Aesculapius

L.P.S.V. „Aesculapius” is de studievereniging voor de opleidingen Bio-Farmaceutische Wetenschappen, Bio-Pharmaceutical Sciences en Farmacie in Leiden. „Aesculapius” is een levendige, gezellige vereniging met vele tradities. Inmiddels telt onze achterban al zo’n 1100 leden! De Leidsche Pharmaceutische Studenten-Vereeniging (L.P.S.V.) „Aesculapius” werd opgericht in 1885 en is daarmee de oudste studievereniging van Leiden.

> Lees meer

Sportverenigingen

Overige studentenverenigingen Leiden

AEGEE Leiden
L.V.V.S. Augustinus
L.S.V. Minerva
Navigators Studentenvereniging Leiden (NSL)
A.L.S.V. Quintus
SIB-Leiden
SSR-Leiden

 

Staat jouw vereniging hier niet bij? Of wil je ons informatie aanleveren voor een uitgebreidere vermelding met logo? Neem dan ajb contact met ons op via verenigingen@studentenwegwijzer.nl