Wil je online geld besparen dan loont het zeker om even te zoeken naar een kortingscode die geldig is voor de betreffende webshop. Bij veel webshops zie je namelijk de mogelijkheid om een kortingscode in te vullen. Een kortingscode van 10% of 20% scheelt toch vaak wat geld. Toch weer een paar drankjes! In dit artikel leggen we uit hoe je het beste gebruik kan maken van online kortingscodes.

Werkende codes

Een veelgehoorde klacht bij het zoeken naar kortingscodes is dat ze vaak niet werken. Je bezoekt meerdere websites maar geen een code werkt. Daarom is Startpagina.nl, de oldskool homepage van je ouders, een nieuw kortingscode platform begonnen. Hier worden alleen geldige codes geplaatst en is er een duidelijk verschil tussen aanbiedingen en daadwerkelijke kortingscodes. Ook wordt er eerlijk gecommuniceerd als een webshop geen codes online heeft staan. Zo heeft Coolblue bijvoorbeeld bijna nooit codes online staan. Dit scheelt enorm veel irritatie en tijd in de zoektocht naar een werkende code. Je hoeft namelijk niet tientallen tabbladen te openen van sites die doorlinken naar een webshop waarvan de code toch niet blijkt te werken.

Er is ook een speciale pagina waar alle kortingen voor studenten worden getoond. Zo bieden veel shops kortingen aan die alleen geldig zijn voor studenten. Want wist jij namelijk dat je als student bij een groot aantal webshops gebruik kunt maken van speciale studentenkorting? Zo biedt bijvoorbeeld Nike standaard 10% korting aan voor studenten. Weet je al bij welke webshop je wil bestellen, dan is het zeker slim om even te checken of deze winkel speciale studentenkorting aanbiedt.

Actieweken

Ook stunten nu veel webwinkels met hoge kortingen in deze Back to School weken. Je krijgt dan korting op producten waar studenten veel gebruik van maken zoals laptops en andere spullen voor je studie. Deze deals zijn vaak voor iedereen geldig (ook als je geen student bent), maar voor jongeren natuurlijk extra aantrekkelijk. Wacht daarom op dit soort actieweken met het doen van grote uitgaven, zoals een laptop. Ook richting Black Friday en Cyber Monday zullen veel shops stunten met vooral elektronica deals.

Loopt je mobiele abonnement af of is je telefoon bijna aan vervanging toe? Dan kan het honderden euro’s schelen om net een aantal weken te wachten op die goede aanbieding. Black Friday valt dit jaar op vrijdag 25 november. Helaas zijn de deals voor Black Friday nog niet bekend maar deze zullen gauw volgen.

Geldig studenten e-mailadres

Om gebruik te maken van deze specifieke vorm van kortingscodes dien je bij sommige shops wel te beschikken over een e-mailadres van een hogeschool, Universiteit of andere school-instelling. Daarnaast moet je soms een aantal stappen doorlopen om het e-mailadres van je studie te verifiëren zodat de webshop er zeker van bent dat jij ook echt een student bent.

Tip! Ben je net klaar met studeren of heb je om een andere reden geen toegang meer tot een studenten mailadres vraag eens in je omgeving of je wellicht gebruik kunt maken van het mailadres van je studerende familie of vrienden. Want de studentendeals zijn zeker de moeite waard.