Je bent er helemaal klaar voor, je hebt je ingeschreven voor de studie die je graag wilt doen en je hebt er veel zin in. Eén probleem: je zoekt nog een studentenkamer! Het zoeken van een studentenkamer kan (verschilt per stad) erg lang duren, dus begin op tijd met het zoeken. Wil je meer informatie over het op kamers gaan? Lees dan de informatie pagina over op kamers gaan.

 

Studentenhuis of studentenwoning?

 

Voordat je je zoektocht begint, moet je je afvragen in wat voor kamer of woning je wilt wonen. Een studentenwoning kan bijvoorbeeld een studio, een appartement of een gedeeld huis/appartement zijn. Meestal zijn zulke studentenwoningen duurder dan het wonen in een studentenhuis. In een studentenhuis wonen (meestal) veel studenten samen en worden de kosten gedeeld. Om kans te maken op een kamer in een studentenhuis moet je vaak hospiteren.

 

Hospiteren

 

Als er een studentenkamer in een studentenhuis beschikbaar komt, wordt er meestal door de overige studenten die in het huis wonen een hospiteeravond georganiseerd. Tijdens deze avond komen er meerdere geïnteresseerde studenten samen, zodat de huidige bewoners kennis kunnen maken. Na deze kennismaking zullen zij een keuze maken wie de kamer in het studentenhuis mag gaan huren.

 

Studentenkamer zoeken

 

De belangrijkste tip voor het zoeken van een studentenkamer: begin op tijd! Weet je al een paar maanden dat je gaat studeren, of dat je je huis uit moet? Begin dan nu al met het zoeken van een studentenkamer! De bekendste websites waar studentenkamers worden aangeboden zijn: