All Risk inboedelverzekering

Met all risk inboedelverzekering verzekerd tegen schade door eigen toedoenMet een All Risk inboedelverzekering ben je letterlijk gedekt voor alle schades aan je inboedel. Ook als deze door een onhandigheid van jezelf toegebracht is. Bijvoorbeeld als je je smartphone per ongeluk laat vallen, of als je laptop van je bureau stoot. Alleen opzettelijke toegebrachte schade is uitgesloten. Verder kunnen verzekeraars nog de nodige specifieke uitsluitingen hanteren waarbij de All Risk verzekering niet uitkeert.

All Risk verzekering afsluiten

Een all risk verzekering is meestal een extra optie bij een reguliere inboedelverzekering. In sommige gevallen wordt de all risks verzekering ook wel ‘extra uitgebreide dekking’ genoemd of op een andere manier aangeduid. Vaak kost all risk dekking niet heel veel extra per maand, dus is het het overwegen waard. Vooral als je vindt dat je zelf een beetje een kluns bent, of als je altijd pech hebt…

 

Dekking All Risk bij schade door anderen

All risk inboedelverzekeringen dekken schades toegebracht door jezelf of een gezinslid. In geval van een uitwonende studenten in een studentenkamer / studentenwoning is het aantal inwonende gezinsleden meestal nogal klein. Schades toegebracht door (volwassen) huisgenoten vallen niet onder de dekking van je all risk inboedelverzekering. Deze zullen eerder verhaald kunnen worden op de aansprakelijkheidsverzekering van je huisgenoot.

Ook schades door bijvoorbeeld huisdieren worden meestal ook niet vergoed bij all risk inboedelverzekeringen. En evenmin schades die bijvoorbeeld ontstaan zijn door duidelijk achterstallig onderhoud

 

Dekking extra kosten bij All risk inboedelverzekering

Bij sommige verzekeraars ben je met een all risk verzekering niet alleen verzekerd voor de directe schade, maar ook voor extra bijkomende kosten zoals kosten om de schade verder te beperken, kosten om de schade op te ruimen of zelfs de kosten om tijdelijk elders te gaan wonen.