Op zoek naar een goedkope telefoonverzekering? Hieronder leggen we jullie graag wat meer uit over wat een telefoonverzekering inhoudt, waar je deze het best kunt afsluiten en wat het verschil is tussen een telefoonverzekering en inboedelverzekering. Een telefoon verzekering vergelijken is nog nooit zo gemakkelijk geweest…

Bereken hier direct jouw telefoonverzekering bij Centraal Beheer

 

Wat is een telefoonverzekering?

Waarschijnlijk hebben jullie vast en zeker wel eens gehoord van een telefoonverzekering. Maar wát een telefoonverzekering nu precies inhoudt, wat er wordt verzekerd en tot welk bedrag is voor velen toch nog een grote vraag. Daarnaast worden sommige schades van je telefoon ook verzekerd door je inboedelverzekering, maar daarover later meer.

Een telefoonverzekering sluit je af bij een verzekeringsmaatschappij waar je elke maand een bedrag aan betaalt om jouw telefoon te verzekeren in het geval dat er iets mee gebeurt. Het maandelijkse bedrag, de premie, is een vergoeding voor de schade of diefstal die jouw telefoon kan oplopen. Je premie loopt op wanneer het risico groter is. Dit bedrag wordt berekend over de waarde van je toestel. Wanneer jij dus de nieuwste iPhone of Samsung hebt, zal je premie ook een stuk hoger liggen dan een oudere smartphone. Wat er precies wordt verzekerd ligt aan de verzekeringsmaatschappij waar je een telefoonverzekering afsluit. Over het algemeen zijn er vijf verschillende scenario’s die zich kunnen voordoen:

  • Valschade
  • Waterschade
  • Diefstal
  • Technische problemen
  • Kortsluiting

 

Verschil telefoonverzekering en inboedelverzekering

Een telefoonverzekering is natuurlijk heel wat anders dan een inboedelverzekering, maar soms kan je inboedelverzekering je ook tegemoet komen als er iets gebeurt met je telefoon. Wanneer je bij je inboedelverzekering ook een aanvullende verzekering of buitenshuisdekking hebt afgesloten, word je wel gedekt als jouw telefoon wordt gestolen. Zonder deze extra dekking heb je vaak helaas pech… Val- of stootschade valt hier uiteraard niet onder, daar heb je wel echt een aparte telefoonverzekering voor nodig.

 

Telefoon verzekering vergelijken

Telefoonverzekering afsluiten? Dan is het handig om eerst alle telefoon- en inboedelverzekeringen te vergelijken met elkaar zodat jij gegarandeerd de laagste premie betaald. Bekijk hieronder alle verzekeraars op een rijtje!

Centraal Beheer

Pricewise

Independer

FBTO

Unive

InShared

HEMA

Ditzo