Buitenshuis verzekering

buitenshuis verzekering - relaxen in het grasDe buitenshuis verzekering is sterk in opkomst. Deze verzekering doet wat hij zegt, namelijk het dekken van schade of diefstal die buiten de woning gebeurt. Normaal wordt dit door een inboedelverzekering namelijk niet gedekt, omdat die alleen diefstal of schade in/vanuit de verzekerde woonruimte vergoedt.

Buitenshuis verzekering vooral voor mobiele apparatuur

De meeste buitenshuis verzekeringen zijn feitelijk kostbaarhedenverzekeringen gericht op het verzekeren van mobiele apparatuur. Voor studenten zijn de belangrijkste producten die buitenshuis worden gebruikt de laptop en de smartphone. Maar denk ook eens aan een tablet, eReader of fototoestel. Meer en meer nemen we deze waardevolle artikelen op sleeptouw. De dekking van speciale buitenshuis verzekeringen voor studenten is vaak rond de €1000 a €1500 per gebeurtenis. Voor de meeste studenten zal dit voldoende zijn om een gestolen laptop of tablet te kunnen vervangen.

 

Uitsluitingen vergoeding buitenshuis verzekering

Logischerwijs keert een buitenshuis verzekering niet uit als het vermoeden bestaat dat de schade of diefstal met opzet is gebeurd. Maar ook als je onnodig slordig met je spullen bent omgegaan kan vergoeding worden geweigerd. Je moet dus nog steeds bewust met je spullen omgaan en niet je laptop tijdens de koffiepauze onbeheerd in de collegezaal laten slingeren.

Slijtage of bijvoorbeeld kleine krasjes door veelvuldig gebruik worden door de meeste buitenshuis verzekeringen ook niet vergoed.

 

Werelddekking? Pas op voor dubbele verzekering

Veel buitenshuis verzekeringen bieden niet alleen dekking in Nederland, maar ook elders in de wereld. Het kan dus goed dat je (doorlopende) reisverzekering en je inboedelverzekering de nodige overlap hebben. Neem 1 keer per jaar eens een moment om je verzekeringen onder de loep te nemen. Mogelijk kun je kosten besparen door 1 van je verzekeringen te ‘downgraden’ of zelfs op te zeggen.