Kostbaarhedenverzekering

kostbaarheden-verzekering-1080x1080De kostbaarhedenverzekering was vroeger vooral een aanvullende inboedelverzekering voor mensen met waardevolle kunst, antiek, sieraden, muziekinstrumenten of foto- en filmapparatuur. Met de opkomst van vele mobiele apparaten in het huishouden is de focus van de kostbaarhedenverzekering vooral verschoven naar de categorie ‘multimedia’ en is de nadruk op de verzekering buitenshuis groter geworden.

Kostbaarhedenverzekering binnen de inboedelverzekering

Studenten staan over het algemeen niet bekend om hun grote kunst- of antiekcollecties. De kostbaarhedenverzekeringen binnen de studentenverzekeringen zijn dan ook vrijwel uitsluitend gericht op mobiele apparaten. In de volksmond wordt ook wel over een laptopverzekering of smartphoneverzekering gesproken als men de wat bredere kostbaarhedenverzekering bedoelt.

Standaard is de dekking bij een kostbaarhedenverzekering vaak rond de €1000 a €1500 per gebeurtenis. Dit zal voor de meeste studenten voldoende zijn om een verloren of beschadigde laptop of smartphone (voor het grootste deel) te vergoeden. Een echte aparte laptopverzekering of smartphoneverzekering hoef je in de meeste gevallen dus niet af te sluiten. Houd hier rekening mee als je een nieuwe laptop koopt of een nieuw smartphone abonnement afsluit. Zo voorkom je dat je onnodig dubbel verzekerd bent en teveel betaalt.

 

Kostbaarhedenverzekering dekking buitenshuis

Bijna alle kostbaarhedenverzekeringen (voor studenten) zijn tegenwoordig expliciet buitenshuis. Binnen het ‘Extra’ verzekeringsproduct van ZEKUR Wonen heet de module bijvoorbeeld ‘Multimedia buitenshuis‘. En bij een andere populaire studentenverzekering, namelijk die van Centraal Beheer, heet de de kostbaarhedenverzekering ‘Kostbaarheden buitenshuis‘. Dit product kun je aanvullend afsluiten voor maar  €3,50 extra per maand.