Een TikTok lamp is vanzelfsprekend bedoeld om content mee te maken voor op TikTok. Tegenwoordig is TikTok niet meer te missen. Of je dit nou in je privéleven gebruikt of dat je hier werkgerelateerde content voor maakt of bekijkt, voor veel mensen is het niet meer weg te denken. Vele studenten brengen uren door op TikTok door de filmpjes te bekijken of ze zelf te maken en delen. Ook bedrijven zetten het platform tegenwoordig vaak in voor marketing gerelateerde doeleinden. Daarnaast wordt de content van TikTok tegenwoordig ook vaak op andere platforms gedeeld, zoals op de Instagram Reels. Met een TikTok lamp kun je vaak veel mooiere TikToks maken, en zoals je net gelezen hebt kan dit soms erg van pas komen!

Bekijk hier direct de beste TikTok lampen bij:
Bol.com | MediaMarkt | Coolblue

 

Waar gebruik je een TikTok lamp voor?

Een TikTok lamp, dat ook wel ring lamp genoemd wordt, is onwijs praktisch als je mooie filmpjes wil maken met goed licht. Het heeft een houder waar je jouw telefoon in kan plaatsen, zodat je vanuit verschillende hoeken beeld kan opnemen waarbij de camera heel stil wordt gehouden. Zo hoef je je telefoon niet meer onhandig op een kastje te zetten met wat boeken erachter. Daarnaast beschikt een TikTok lamp vaak over LED-verlichting, zodat jij of iets anders dat jij filmt mooi belicht wordt. Ook kunnen bijvoorbeeld warme kleuren nog een bepaald effect toevoegen aan je filmpje. De filmpjes die je met een TikTok lamp maakt hoeven natuurlijk niet alleen bedoeld te zijn voor TikTok. Je kan ze ook gebruiken op Instagram, YouTube of voor een live stream. 

 

Welke TikTok lamp moet je kopen? 

Misschien heb jij al eens gezocht op Google naar een TikTok lamp of een ring lamp, maar hoe maak je hier dan de beste keuze in? Er zit verschil in de telefoonhouder van de lamp en de houding in hoe deze kan staan. Daarnaast zijn er veel verschillende kleuren combinaties die eventueel goed bij jouw doeleinden kunnen passen. Om het voor jou iets makkelijker te maken hebben wij een top 6 TikTok lampen onder elkaar gezet, met bij elk de voordelen ervan!

1. Olaf – TikTok lamp

TikTok lamp OLAF

Deze ring lamp kan je in verschillende hoogtes instellen, namelijk in 70 cm, 100 cm, 130 cm, 150 cm of 160 cm. Zo kun je het filmpje vanaf de perfecte hoogte maken. Daarnaast heeft de lamp drie verschillende hoofdkleuren: koud licht, neutraal licht en warm licht. Deze kleuren kunnen allemaal in 10 verschillende helderheden worden gezet. De TikTok lamp wordt geleverd inclusief een op bluetooth werkende afstandsbediening, een koppelstuk en een USB.

Bekijk hier de Olaf – TikTok lamp bij Bol.com

2. Alphacase LED Ring Light

TikTok lamp Alphacase

De tweede lamp op het lijstje heeft een praktisch extra kenmerk. Het statief van de Alphacase TikTok lamp kun je namelijk opklappen, zodat je deze gemakkelijk mee kan nemen. Zo kun je ook bijvoorbeeld buiten mooie filmpjes maken. Daarnaast is deze lamp relatief goedkoop vergeleken met de andere uit dit lijstje.

> Check hier de TikTok lamp van Alphacase bij Bol.com

3. Dörr Vlogging Kit VL-26

TikTok lamp Dörr

De Vlogging Kit van Dörr is ook zeer geschikt als TikTok lamp. Door het egale licht vermindert het de onzuiverheden van de huid en geeft het een zachte schaduw. Niet alleen je smartphone, maar ook een compacte camera past in dit statief. Bij de ring lamp zitten twee statieven, één voor op de grond en één voor op tafel. Ook deze lamp heeft verschillende kleuren standen voor het beste resultaat.

> De Dörr Vlogging Kit is te vinden bij Coolblue

4. Dörr SLR-16 BiColor Selfie Ring Light

TikTok lamp Dörr

Deze TikTok lamp is ook van het merk Dörr, maar heeft weer een andere handige functie. Deze houder kun je namelijk met een klem aan bijvoorbeeld de tafel vastklemmen. Daarna kun je de flexibele zwanenhalzen van de telefoonhouder en van de lamp buigen, zodat je precies het goede beeld kan creëren. Aan de de kabel zit een kleine afstandsbediening waarmee je de effecten van het licht kunt instellen. 

> Bekijk bij Coolblue de Dörr SLR-16 BiColor Selfie Ring Light

5. HAMA 4642 Vlog Led Ringlamp

TikTok lamp HAMA

Ook met deze LED-ringlamp kun je de beste filmpjes maken voor jouw social media kanalen. Het fijne aan deze TikTok lamp is dat het standaard zoveel verschillende hoogtes heeft, dat hij op zijn kleinst als tafelstandaard kan worden gebruikt en op zijn grootst staand op de grond kan. De lamp kan van warm wit tot net zo fel als daglicht worden ingesteld: ook kun je de kleurtemperatuur in 3 niveaus (3000/4500/6000 K) instellen.

> Lees meer over de TikTok lamp van HAMA bij MediaMarkt

6. Magnify 10” Ringlamp Op Statief

TikTok lamp Magnify

De dimbare LED Ringlamp van deze TikTok lampset heeft 80 licht-kralen met een extreem-lange levensduur, zonder dat u de lampen hoeft te vervangen. Ook kan dit licht in 3 lichtkleuren en 10 helderheidsniveaus instellen. De telefoonhouder van deze ringlamp heeft een extra rubberen coating, die jouw telefoon extra beschermd. Ook handsfree foto’s of filmpjes zijn mogelijk door de afstandsbediening.

> Check de Magnify ringlamp bij Bol.com

 

Top 6 TikTok lampen

1. Olaf – TikTok lamp

2. Alphacase LED Ring Light

3. Dörr Vlogging Kit VL-26

4. Dörr SLR-16 BiColor Selfie Ring Light

5. HAMA 4642 Vlog Led Ringlamp

6. Magnify 10” Ringlamp Op Statief

 

Met één van deze TikTok lampen maak jij straks de beste filmpjes voor op social media. De top 6 TikTok lampen wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte TikTok lampen bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van StudentenWegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.