Een aantal studentenverenigingen zijn in opspraak gekomen de afgelopen jaren. Zo nu ook de Rotterdamse studentenvereniging RSC/RVSV. De vereniging kwam in een slecht daglicht nadat het televisieprogramma Rambam twee studenten undercover heeft laten meelopen tijdens de kennismakingstijd.

Erasmus Universiteit schort relatie op

Naar aanleiding van het aangetoonde ‘grensoverschrijdende gedrag’ bij de vereniging, heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam besloten om de relatie met de vereniging op te schorten. Het is nog onbekend wat er precies gebeurd is, maar het gaat volgens de universiteit om met name fysiek contact. Het opschorten van de relatie betekent onder andere dat de beurzen en subsidie voor eerstejaars-leden per direct worden stopgezet.

Rambam filmt ook in Utrecht

De Hogeschool Utrecht én de Universiteit Utrecht hebben ook alle bijdragen stopgezet voor één van de Utrechtse studentenverenigingen. Het gaat in dit geval om de studentenvereniging UVSV. Rambam heeft bij de vereniging verschillende ontgroeningsincidenten gefilmd. Dit gaf voor de hogeschool en universiteit aanleiding om alle bijdragen aan UVSV stop te zetten.

Bron: rtlnieuws.nl