Op zoek naar een toffe vakantiebestemming voor dit najaar, of zelfs voor volgend jaar? Griekenland is áltijd een goed idee, vooral Kreta is een fantastisch eiland. Wij vertellen waar op het eiland je zeker geweest moet zijn, welke typische Griekse gerechten je gegeten moet hebben en op welke manieren je het eiland kan ontdekken. Lees je mee?

Op vakantie naar Kreta

Kreta is ideaal om nog even een weekje naartoe op vakantie te gaan tijdens de najaarsvakantie deze maand. Het is hier in oktober gemiddeld nog 22 graden, heerlijk! Transavia vliegt meerdere keren per week naar Heraklion. Vertrek is vanaf Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en Brussel Airport. Een klein koffertje als handbagage is voldoende, je hebt aan wat korte broeken, zwemkleding en je teenslippers meer dan genoeg.

Heraklion

Heraklion is de hoofdstad van Kreta en je vindt hier een groot centrum met veel winkels om te shoppen, maar Heraklion staat vooral bekend om z’n historie en cultuur. Je vindt hier onder andere het wereldberoemde Knossos. Nu is Knossos een archeologische opgraving, maar 7000 jaar voor Christus was dit de eerste stad van Europa. Super indrukwekkend en een must see! Aanvullend is er op een andere plek in de stad ook een museum waar de mooiste opgegraven spullen liggen uit Knossos. Ook dit museum is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Griekse smaken

In Griekenland ontkom je niet aan het proeven van de authentieke Griekse smaken. Denk hierbij aan maaltijden met feta, aubergine en oregano. Gerechten die je niet moet overslaan zijn natuurlijk de altijd perfecte Griekse salade, Moussaka en heerlijke tzaziki die letterlijk overal lekker bij is. Maar probeer ook eens typisch Griekse stoofpotjes met lamsvlees, verse vis van de grill en de Griekse spinazietaart Spanakopita. Tot slot moet je natuurlijk ook de drankjes Ouzo, Raki en Kumquat likeur proberen. Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over heerlijke toetjes zoals Griekse yoghurt met honing en baklava. Mmm…

Eiland verkennen

Heraklion is een stad waar je je gemakkelijk een week kan vermaken, maar er zijn zoveel prachtige plekken om te ontdekken. Uiteraard is er langs de gehele kustlijn van Kreta het ene na het andere prachtige strand te vinden. Een aantal hoogtepunten zijn toch wel het strand Elafonisi, het kustplaatsje Matala met ontelbaar veel grotten, het fotogenieke stadje Agios Nikolaos en het interessante Spinalonga. Het eiland is best groot, dus je hebt wel echt een vervoersmiddel nodig om ergens te komen. Vanuit Heraklion naar Agios Nikolaos doe je er met de auto een uurtje over, maar van Heraklion naar Matala duurt al gauw 1,5 uur. Een auto huren is dus verstandig, maar veel mensen huren ook een quad (wel een lange broek aan doen!) of scooter. Je kan ook vanuit Heraklion met de bus, maar deze rijdt niet heel vaak en door de meerdere tussenstops ben je wel even bezig.

Kortom: nog op zoek naar een warme vakantiebestemming voor het najaar, of volgend jaar zomer: Kreta heeft het allemaal. Heb je voor vertrek wel nog wat spullen nodig? Check dan even of we nog een interessante studentenkorting hebben. Gauw boeken, koffer inpakken en genieten maar!