Maaltijdboxen worden vaak als een absolute luxe beschouwd. Iets wat enkel voor de elite van ons land is weggelegd. Niets is echter minder waar. Ondanks hun decadente voorkomen, zijn maaltijdboxen tegenwoordig voor iedereen geschikt. Gezien de huidige inflatie biedt de maaltijdbox zelfs extra financiële voordelen. In dit artikel leggen we uit waarom maaltijdboxen juist ook erg geschikt kunnen zijn voor de gemiddelde student. Dit doen we aan de hand van enkele grote voordelen.

Veel ruimte voor extra korting

Met een HelloFresh korting code ben je direct een stuk goedkoper uit. Deze maaltijdbox service biedt regelmatig leuke acties om mensen aan te trekken. Zo krijg je vaak tientallen euro’s korting op je allereerste boxen. In dat geval ben je dus zeker goedkoper uit dan wanneer je simpelweg boodschappen doet in de supermarkt. Daarnaast is het mogelijk om – bijvoorbeeld door het uitnodigen van vrienden – te sparen voor extra korting. Op die manier houd je de maaltijdbox zo goedkoop mogelijk en is het financieel gezien een aantrekkelijk alternatief voor gewoon boodschappen doen.

Minder vaak naar de supermarkt

Als student word je geleefd. Je leeft van college naar college, probeert ondertussen nog het nodige werk aan school te doen, stage te lopen, een bijbaantje vol te houden en ook nog eens te genieten van een sociaal leven. Logischerwijs schiet hierdoor het huishouden en boodschappen doen er wel eens bij in. En als je dan naar de supermarkt gaat, haal je vaak dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Hierdoor ben je uiteindelijk duurder uit. Dit terwijl het duurdere studentenleven velen al parten speelt.

Met een maaltijdbox is dit probleem verleden tijd. Je moet natuurlijk nog af en toe naar de supermarkt voor houdbare producten, schoonmaakmiddelen en drinken, maar je hoeft dan veel minder vaak te gaan. Hierdoor is er minder ruimte voor impulsaankopen en zal je op de lange termijn geld gaan besparen.

Geen weekmenu meer bedenken

Nog een groot voordeel van maaltijdboxen zoals HelloFresh is dat je nooit meer een weekmenu hoeft te bedenken. Nooit meer die vreselijke vraag: ‘Wat eten we vandaag?’ Je kiest eenvoudig de gerechten van die week via de app en je weet de hele week waar je aan toe bent. Bovendien wordt bij de gerechten goed aangegeven hoeveel tijd je aan de bereiding kwijt zult zijn. Op die manier kan je rekening houden met drukke dagen en weet je dus altijd zeker dat je in korte tijd een voedzame en gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

Leer vaker met restjes koken

Voor elk gerecht ontvang je de benodigde ingrediënten. Toch is dit ook vaak een kwestie van smaak. Zo zal de één het bijvoorbeeld lekkerder vinden om in een gerecht iets minder van een en dezelfde groente te gebruiken of net een tikkeltje minder kruiden te gebruiken. Dit betekent echter niet dat je de rest weggooit. De ingrediënten die overblijven kunnen heel goed bewaard worden om later in de week een extra gerecht van te maken. Zo kun je voor zeer weinig geld extra koken. Restjes gebruiken is de ultieme tip voor elke student.