Een zorgverzekering waar je maandelijks kosten aan hebt kan voor een studenteninkomen best wel wat kosten. Een zorgverzekering is echter wel verplicht in Nederland als je 18 jaar of ouder bent. Hiervoor mag je nog meeliften op de verzekering van je ouders. Kortom, er is dus geen ontkomen aan een maandelijkse premie voor je zorgverzekering. Gelukkig wordt er af en toe ook rekening gehouden met het gemiddeld lagere inkomen van studenten. In deze blog vind je alles over een zorgverzekering studentenkorting en andere tips om je premie zo laag mogelijk te houden.

Bekijk direct de goedkoopste* zorgverzekeringen

FBTO zorgverzekering
VinkVink zorgverzekering
De Friesland zorgverzekering

* Prijs per maand en op basis van minimaal eigen risico (€ 385,-)

> Of ga direct naar alle zorgverzekeraars

 

Zorgverzekering studentenkorting gebruiken

Student zijn kent veel (vooral financiële) nadelen, maar ook zeker voordelen waar je gebruik van moet maken. Sommige verzekeraars bieden speciale pakketten aan voor studenten, waardoor je veel goedkoper uit bent. Ook bieden sommige verzekeraars speciale aanvullende verzekeringen die voordelig en relevant zijn voor studenten. Voordat je je zorgverzekering afsluit, is het dus handig om de mogelijkheden bij alle verzekeraars eens door te nemen. Kies uiteindelijk degene die het voordeligst is voor jou, maar ook die het best past bij jouw wensen wat betreft zorg. Laat je niet leiden door enkel en alleen de prijs. Check hieronder alle zorgverzekeraars in Nederland.

> FBTO
> Zorg en Zekerheid
> Anderzorg
> De Friesland
> VinkVink
> Menzis
> HEMA
> United Consumers
> Zilveren Kruis
> De Christelijke Zorgverzekeraa

> Of vergelijk alle zorgverzekeraars bij Independer

Daarnaast kun je ook studentenkorting op je zorgverzekering vinden via een andere weg. Er bestaan namelijk ook korting via een collectiviteit. Verschillende grote organisaties kunnen jou een korting aanbieden omdat je studeert of om een andere reden waardoor jij tot de juiste groep behoort. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) zijn bijvoorbeeld een landelijke collectiviteit gestart voor een zorgverzekering met studentenkorting. Ook via een sportclub, studentenvereniging of studievereniging kan jij soms gebruik maken van een studentenkorting. Informeer hiernaar en gebruik dit als het kan!

 

Zorgverzekering studentenkorting | Tips

Naast het gebruiken van een studentenkorting, kun jij ook andere acties ondernemen waardoor je jouw premie zo laag mogelijk kan houden. Neem onze tips voor een zo goedkoop mogelijke premie hieronder eens door!

  • Kies een hoog eigen risico. Wanneer jij kiest voor het maximale eigen risico, is jouw maandelijkse premie het laagst. Dit is alleen een financieel slimme keuze als jij verwacht dat jij weinig gebruik gaat maken van je eigen risico. Anders kost het je natuurlijk alsnog veel geld.
  • Verdiep je in de locaties van de zorgaanbieders van je zorgverzekering. Een zorgverzekering heeft meestal een aantal zorgaanbieders waarmee zij een contract hebben. Als je ervoor kiest om alleen gebruik te maken van de zorg van die bedrijven, is jouw premie vaak goedkoper. Hierbij komt dan wel kijken dat je wellicht af en toe wat verder moet reizen.
  • Kijk naar een budgetpolis. Bij een budgetpolis betaal je minder premie omdat alle communicatie alleen online gaat. Er is geen fysiek punt aanwezig waar jij naartoe kan als je ingewikkelde vragen hebt over je zorg. Als je verwacht deze niet te gaan hebben, is dit een hele voordelige en misschien wel handige keuze.
  • Neem geen aanvullende verzekeringen wanneer je deze niet nodig hebt. In een basisverzekering zit al veel zorg inbegrepen en een aanvullende verzekering zal je alleen maar extra geld kosten als je er geen gebruik van maakt. Als je verwacht bijvoorbeeld een ingewikkeld traject te gaan lopen bij de fysio, kan het wel voordelig zijn om te kijken naar een aanvullende verzekering.
  • Vraag een zorgtoeslag aan. Hiermee kun je aardig wat geld ontvangen, waardoor een premie helemaal niet meer zo duur is.

 

Met deze tips en een zorgverzekering studentenkorting kan jij zo voordelig mogelijk een zorgverzekering afsluiten!