De zomer begint er weer aan te komen… En dat betekent minder studeren en meer vrije tijd! Ook niet onbelangrijk is het festivalseizoen dat weer gaat beginnen. Wij kunnen niet wachten! Nu snappen we dat je de meeste festivals in Nederland waarschijnlijk al kent. Maar waarom zou je je beperken tot Nederland als er zó veel gave festivals in Europa te vinden zijn? In dit artikel hebben we de drie tofste zomer festivals in Europa voor je uitgezocht. Wie weet kun je een festival wel combineren met een goedkope citytrip…

 

Tomorrowland – Boom, België

Een festival dat zich absoluut tot de wereldtop mag rekenen is Tomorrowland. En voor dit festival hoef je niet eens ver te reizen, Tomorrowland vindt namelijk plaats bij onze zuiderburen. Duizenden mensen trekken ieder jaar weer naar het plaatsje Boom om een paar dagen de tijd van hun leven te hebben. Tomorrowland valt in de twee laatste weekenden van juli (in de zomervakantie dus!). Enkele grote namen die dit jaar optreden zijn Martin Garrix, Armin van Buuren, David Guetta, A$AP Rocky, J Balvin, the Chainsmokers, Steve Aoki en nog veel meer.

 

Sziget Festival – Boedapest, Hongarije

Van 7 t/m 13 augustus vindt het wereldberoemde Sziget Festival weer plaats. Het wordt georganiseerd in de hoofdstad van Hongarije: Boedapest. Een bezoekje aan Sziget kun je goed combineren met een leuke citytrip! Ook hier komen onwijs veel mensen op af… En als we naar de line-up kijken kunnen we dat wel begrijpen. Dit jaar zullen onder andere Post Malone, Ed Sheeran, de Foo Fighters, Martin Garrix en Twenty One Pilots optreden.

 

Glastonbury Festival – Glastonbury, Engeland

Eén van de grootste festivals van Engeland is ongetwijfeld Glastonbury Festival. Dit 5-daagse festival (dit jaar van 26 t/m 30 juni) is ieder jaar weer een groot succes waar meer dan 150.000 festivalgangers op afkomen. Enkele grote artiesten die dit jaar optreden zijn Stormzy, Janet Jackson, The Killers, Anne-Marie, Billie Eilish, Bastille, Stefflon Don, Diplo en ga zo maar door. Zeker de moeite waard dus!