Spotify is de grootste muziekstreamingdienst van de wereld met maar liefst 345 miljoen actieve gebruikers. Met over 70 miljoen liedjes is er aan keuze geen gebrek. Waarop luister jij je favoriete liedjes? Is dat met een koptelefoon, op een box of door middel van draadloze oordopjes? Het kan allemaal! Deze elektronische appartementen zijn vaak voordelig te koop in de vorm van koptelefoon aanbiedingen. Ben jij meer fan van de draadloze oordopjes? Schaf ze aan door middel van een van de goede draadloze oordopjes aanbiedingen. Wanneer je de juiste headphones hebt aangeschaft, is het tijd om muziek te luisteren. Hiervoor zijn deze 4 functies erg handig, en ook hebben we 1 bonustip gegeven. Deze functies zijn voor de meeste mensen onbekend… Lees snel verder!

 

1. Zoekopdrachten op Spotify

Ken je dat gevoel dat je weet uit welke tijd het nummer komt, maar de naam even niet meer weet? Daar heeft Spotify een functie voor! In de zoekbalk in Spotify kun je intypen: ‘year: 1960-1970’ en vind je alle muziek uit deze jaren. Ook zou je kunnen zoeken op genre, door middel van ‘genre:rock’. Super handig! Naast deze zoekfuncties kan je bij je favoriete nummer ook op de functie ‘ga naar radio’ klikken. Door deze functie krijg je allerlei gerelateerde nummers aan jouw favoriete nummer. 

 

2. Maak afspeellijsten met je vrienden

Ben jij het zat om steeds de nieuwe hitjes te delen met je vrienden? Dan is deze functie de uitkomst! Maak een afspeellijst aan en klik op de functie ‘gezamenlijk maken’, deel vervolgens deze afspeellijst en jullie kunnen beginnen! Deze functie is vooral erg handig als jullie een feestje organiseren of wanneer jullie heel erg dezelfde muzieksmaak hebben. 

 

3. Shazam koppelen 

Deze functie is voor velen onbekend, maar juist super handig om te weten. Je kunt namelijk de Shazam app koppelen aan je Spotify account. Shazam kun je gebruiken voor het herkennen van nummers. Door deze handige combinatie tussen beiden worden jouw gevonden nummers meteen opgeslagen op jouw account. 

 

4. Discover Weekly 

Met de functie Discover Weekly, maakt Spotify wekelijks een afspeellijst op basis van jouw muzieksmaak. Er staan allerlei nummers in die jij niet kent, maar ze zitten wel in dezelfde hoek als jouw favoriete liedjes. De Discover Weekly wordt elke maandag door Spotify online gezet. Vind je het nou een hele leuke lijst? Vergeet hem dan niet op tijd op te slaan, want de maandag erop staat er weer een andere lijst in… 

 

5. Studentenkorting 

Een super handige tip voor studenten is dat er een korting wordt gegeven voor alle studenten in Nederland. Dus zit jij op het MBO, HBO of universiteit? Dan krijg je maar liefst 50% korting per maand. Ideaal!