Je bent jong en je wil wat. Wij snappen dat! Voor veel jongeren is de eerste keer op vakantie met vrienden of alleen een herinnering die ze voor altijd bij zich zullen dragen, en dus is het belangrijk van deze tijd een feestje te maken! Ben jij ook al aan het nadenken waar je volgende zomer je weekje zon, zee, strand wilt gaan doorbrengen? Lees dan snel verder!

Om te feesten

Ja, we kunnen er niet omheen: als je op jongerenvakantie gaat, wil je vaak het liefste naar een plek waar het een beetje bruist. Cultuur en oude stadjes zijn leuk, maar stoom afblazen staat op nummer één als het aankomt op het tripje naar de zon. Bestemmingen als Albufeira, Chersonissos en Lloret de Mar komen als eerste op bij de meesten, en dat is niet gek. Deze bestemmingen hebben een reputatie opgebouwd als dé feestbestemmingen van Europa. De hipste clubs, maar ook leuke cocktail barretjes en veel Nederlandse cafés voor de liefhebber. En dat gecombineerd met een heerlijk strand waarop je kan bijkomen, snappen wij wel waarom deze bestemmingen het goed doen.

Als we kijken naar budget, is Sunny Beach een meer betaalbaardere optie voor jongerenvakanties. Wel zo fijn als je weet dat veel van je zuurverdiende geld op gaat aan drankjes en lekker eten. De Bulgaarse stad is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste bestemmingen onder jongeren. Mocht je een beetje cultuur willen snuiven is Istanbul zo bereikt, maar wil je op het strand blijven liggen kan dat natuurlijk ook. Deze is namelijk zwaar onderschat.

Om te relaxen

Misschien heb je wel helemaal geen trek in al dat gefeest, en kom je liever wat tot rust. In een tijd van deadlines, toetsen en bijbaantjes is dat ook goed begrijpelijk. Wil je wat rustiger zitten, oriënteer dan meer op bestemmingen als Kroatië, de Balearen (Ibiza, Mallorca en Menorca) of Canarische Eilanden.

Een goed feestje is hier zeker ook te vinden, maar deze bestemmingen lenen zich ook prima voor de meer laid-back reiziger. Leuke dorpjes bezoeken, wandelen, een scootertje huren, en ‘s avonds lekker uit eten en een cocktailtje in de strandbar: het klinkt ons als muziek in de oren. En de helderblauwe Middellandse Zee is met haar aangename temperatuurtje toch een lekkerder uitzicht dan de bruine Noordzee. Wil jij de hele week lekker niksen op het strand, lenen deze bestemmingen er zich dan ook prima voor.

Je vakantie boeken

Er zijn verschillende manieren om je vakantie naar de zon te boeken. Natuurlijk kan je zelf alles regelen. Hierbij heb jij direct alles onder je eigen controle – en dat kan je misschien fijn vinden, maar wil je nou echt bezig zijn met dingen regelen op je vakantie? Een reisbureau kan je helpen een pakket te boeken die bij jou past. Veel online organisaties bieden bovendien hele pakketten aan voor jongeren die op reis willen. Hierbij wordt alles, maar dan ook alles voor jou geregeld. Het enige wat jij hoeft te doen is je koffer in te pakken. Let’s go!