Als je als student op kamers gaat of op jezelf gaat wonen wil je je kamer of huis natuurlijk zo leuk mogelijk inrichten. Maar meestal moet je helaas wel rekening houden met een bepaald budget… Neem bijvoorbeeld je studentenkamer. Je bent op zoek naar een goedkope kledingkast, die er modern en strak uitziet, maar niet te duur is. Waar moet je op letten? We hebben 5 handige tips voor je op een rijtje gezet!

 

1. Check altijd of er ergens tijdelijk extra kortingen zijn

Ga (de websites van) verschillende winkels af om te kijken of er eventueel tijdelijk een extra korting is. Zo kun je een gloednieuwe én goedkope kledingkast scoren met extra veel korting. Het kost wel wat tijd, maar je bespaart er veel mee… En als student kun je vaak genoeg ergens een mooie studentenkorting scoren!

 

2. Kies voor een kast zonder deuren

Dit klinkt misschien raar, maar tegenwoordig worden er steeds meer kasten zonder deur gekocht. Open kasten worden bijvoorbeeld gebruikt om het idee van een inloopkast te creëren. Naast dat het er nét even wat speelser uitziet, is het vaak ook nog een stuk goedkoper dan een kast met deuren!

 

3. Marktplaats is je beste vriend

Omdat kledingkasten veel ruimte innemen, kan het nog wel eens voorkomen dat mensen hun kast zo snel mogelijk kwijt willen (bijvoorbeeld door een verbouwing of verhuizing). Marktplaats is dan je beste vriend! Als je goed zoekt kun je vaak prima kasten vinden voor een klein prijsje. Mocht je een kast op het oog hebben die niet in perfecte staat verkeert, kun je hem altijd zelf nog een make-over geven.

 

4. Kies voor een kledingrek

Een andere trend die we steeds vaker zien, is het kledingrek. Steeds meer mensen kopen een los kledingrek om hun kleding aan op te hangen. Wij snappen het wel… Je kunt er direct bij en hebt een goed overzicht van je garderobe. Bovendien kun je een kledingrek makkelijk verplaatsen & is het een stuk goedkoper dan een complete kast.

 

5. Ga zelf op onderzoek uit

De beste tip die we je kunnen geven is: ga zelf op onderzoek uit! Struin over het internet en vergelijk het assortiment van verschillende (online) winkels. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt & heb je gelijk een goed overzicht van het aanbod!