Besparen op een vaste kostenpost zoals je contactlenzen is natuurlijk altijd meer dan welkom. Maar het gaat wel om je ogen, dus je wil niet inleveren op de kwaliteit van de lenzen. Er zijn verschillende manieren om te besparen op je contactlenzen. We geven je hier tips waar op te letten bij het aanschaffen van de lenzen maar ook waar je de voordeligste exemplaren kan vinden.

 

Online bestellen de beste optie

Welk exemplaar je normaal gesproken ook afneemt bij je opticien, online zijn ze in principe altijd voordeliger. Dit voor zowel huismerk lenzen als A-merk lenzen. Bovendien is online bestellen erg gemakkelijk, vaak worden de lenzen zelfs de volgende dag al bij je thuisbezorgd. De consumentenbond heeft een onderzoek uitgevoerd naar het aanschaffen van contactlenzen online of offline. Dit grootschalige onderzoek bevatte de vergelijking van prijzen van 380 soorten contactlenzen, opticiens werden steekproefsgewijs geraadpleegd en de prijzen van 17 verschillende webshops werden onderzocht. Hieruit kwam naar voren dat je als consument online eigenlijk altijd voordeliger uit bent, het maakt niet uit voor welk type lenzen je kiest. En de verschillen lopen flink op, tot wel 41 euro per bestelling! Een goede webwinkel is de contactlenzen specialist Sightful. Sightful.nl biedt consistent lage prijzen en heeft levert erg snel t.o.v. concurrenten!

 

Vind de juiste lens

Ook al wil je graag besparen, je ogen zijn belangrijk en hier goed voor zorgen is een must. Ga daarom dus niet zomaar voor de goedkoopste variant, maar kies voor lenzen geschikt voor jouw ogen. Een oogspecialist doet een oogmeting en kan je adviseren over de pasvorm, het materiaal, het ontwerp of de diameter. Deze kunnen namelijk per lens behoorlijk verschillen. Met dit professionele advies kan je daarna jouw ideale lens goedkoper online bestellen. Al blijven we aanraden om regelmatig je ogen te laten controleren door een deskundige en bij eventuele irritaties of problemen altijd met deze persoon contact op te nemen.

 

Kosten om rekening mee te houden

Nu je weet welke lenzen voor jou geschikt zijn, is het verstandig om online deze lenzen aan te schaffen, hoeveel je hier uiteindelijk mee bespaart is natuurlijk afhankelijk van het (huis)merk dat je koopt. Online valt vooral veel te besparen wanneer je speciale lenzen nodig hebt, bijvoorbeeld torische of multifocale lenzen. Als je het een beetje goed uitzoekt, kan dit oplopen tot wel honderden euro’s per jaar. Zo zijn er uiteindelijk dus een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het verkrijgen en onderhouden van contactlenzen:

  • Aanschaf van de lenzen (online of bij de opticien)
  • Kosten voor oogcontroles en oogmetingen
  • Lenzenvloeistof (ook eventueel online aan te schaffen)
  • Sommige websites rekenen verzendkosten

Als je bovenstaande punten allemaal meegenomen hebt, weet je nu waar je het beste en het voordeligste de contactlenzen voor jou geschikt kan kopen.