Alcoholvrije gin, champagne en andere lekkere 0.0 cocktails slepen jou door Dry January heen. Januari is dé maand waarin veel mensen even geen alcohol drinken. De feestdagen zijn net achter de rug, dus tijd voor een detox. Wil jij ook een tijdje geen alcohol drinken? Dan vind je hier tips voor de lekkerste drankjes zonder alcohol.

Of bekijk meteen:
> Alle alcoholvrije drankjes op bol.com
> Onze 5 favoriete alcoholvrije drankjes

 

De voordelen van geen alcohol

Misschien vraag jij je nu af waarom je dat zou doen, een tijdje geen alcohol. Een hele maand of langer niet drinken kan een grote stap zijn. Zeker in het studentenleven is alcohol iets dat vrijwel iedere week terugkomt. Of dit nou is met vrienden, met je studentenvereniging, op een feestje of op een festival. Echter kan een periode stoppen met drinken je ook veel goeds brengen. Hieronder hebben we de voordelen van een periode geen alcohol drinken voor je opgesomd:

  • Je slaapt een stuk beter.
  • Je bent vrolijker. Alcohol heeft invloed op je serotonine, waardoor je je minder gelukkig kan voelen na het drinken.
  • Het scheelt veel geld, want alcohol is tegenwoordig erg duur.
  • Je kunt makkelijker afvallen, want in alcohol zitten veel calorieën.
  • Je krijgt een betere huid.
  • Je ervaart dat je niet altijd alcohol nodig hebt.
  • Betere focus op school of werk.

Kortom, zonder alchohol voel je je een stuk fitter, scherper en blijer.

Tips voor een periode zonder alchohol

Oké, het is dus goed voor je. Maar ben je bang dat je het niet vol gaat houden? Geen zorgen! Met deze tips vliegt de maand zo voorbij.

1. Doe het samen

Alles is makkelijker als je het samen doet. Zoek een vriend(in), klasgenoot, kennis, familielid of dergelijk die dit ook wil gaan doen. Zo zitten jullie samen in hetzelfde schuitje, kunnen jullie elkaar motiveren en samen leuke dingen doen (zonder alcohol!).

2. Plan leuke dingen

Het is belangrijk om nog wel leuke dingen te blijven doen. Ga bijvoorbeeld naar een pretpark, de bios, lunchen, een alpacaboerderij, een filmmarathon, ga koken of bedenk iets anders leuks. Het zal je verbazen hoeveel leuke dingen er te doen zijn zonder alcohol, die je normaal niet zo snel zou gaan doen.

3. Ontdek alcoholvrije gin, 0.0 champagne en andere drankjes

Verdiep je eens in alcoholvrije drankjes. Er zijn veel lekkere drankjes zonder alcohol. Zoals alcoholvrije gin of alcoholvrije champagne. Dit kan ook handig zijn als je je op een plek bevindt waar andere mensen wel drinken. Dan doe je nog wel mee met de “gezelligheid”.

4. Neem de voordelen nog eens door

Ben je je motivatie kwijt? Neem de voordelen dan nog eens door en herinner jezelf aan de reden waarvoor jij dit doet.

5. Zoek een hobby

Nu je geen alcohol drinkt, heb je misschien wel veel tijd over. Wat vond jij altijd al leuk om te doen? Schilderen? Muziek maken? Pak die hobby weer op en zoek afleiding!

6. Ga sporten!

Sporten gaat een stuk makkelijker wanneer je niet drinkt. En sporten motiveert ook om gezonder te leven. Want hoe zonde is het om na het sporten meteen weer ongezond te eten en alchohol te drinken. Dan heb je eigenlijk voor niets gesport..

7. Beloon jezelf

Beloon jezelf af en toe met iets leuks. Ga bijvoorbeeld lekker shoppen of trakteer jezelf op iets lekkers. Belonen motiveert!

8. Vertel het rond

Hoe meer mensen het weten, hoe minder snel jij zal toegeven. Iets met groepsdruk…

9. Vermijd de kroeg

Ga zo weinig mogelijk naar plekken waar je in verleiding komt om alcohol te drinken. Dan maak je het voor jezelf alleen maar moeilijker. Tenzij je hier niet gevoelig voor bent en je een goede ruggengraat hebt, dan kan het natuurlijk wel.

10. Probeer er de lol van in te zien

Het is maar voor een periode, dus probeer erom te lachen en het ook een leuke uitdaging te vinden.

Alcoholvrije gin, champagne en meer

Vind je het gezellig om een drankje mee te doen? Hieronder check je de 5 lekkerste alcoholvrije drankjes. Neem ze snel door!

1. Alcoholvrije gin – Brunswick Aces Hearts Sapiir

alcoholvrije-gin-brunswick

Deze gin is een heerlijk alternatief voor gin met alcohol. Met de spirit uit Australië ervaar je dezelfde smaken als bij een normale gin. Cassia, gember, citrus, jeneverbes en een inheemse Australische wattleseed zijn smaken die je allemaal terugziet komen in het drankje. Maak er een cocktail van of mix het met yuzu of een sinaasappelmixer. De dop van de fles helpt je om de specifieke doseringen van je recepten na te leven. Superlekker én handig!

> Bekijk de alcoholvrije gin van Brunswick

2. Alcoholvrije cava – MessageBottle

alcoholvrije-gin-cava

Op zoek naar een cadeautje voor iemand die aan Dry January doet of eigenlijk sowieso niet zo van alcohol houdt? Dan is deze MessageBottle alcoholvrije cava superleuk! Het smaakt heerlijk en zo kunnen jullie toch proosten op zijn of haar verjaardag. Schrijf er een persoonlijk kaartje bij en je bent klaar.

> Bekijk de Alcoholvrije cava MessageBottle

3. Alcoholvrije gin – Cadeauset Proefkit

alcoholvrije-gin-proefkit

Wil jij je wat meer verdiepen in alcoholvrije gin en erachter komen wat je lekker vindt? Dan is deze proefkit ideaal! Je kunt ‘m natuurlijk zelf houden, maar ook als cadeautje geven aan jouw Dry January buddy. Of proef het lekker samen… Er zitten drie verschillende soorten in om te proeven en twee schattige gin glaasjes. Leuk toch!

> Bekijk de cadeauset Proefkit

4. Alcoholvrije Rosé Prosecco – BELLA DREAM Pink

alcoholvrije-gin-rose

Houd jij normaal wel van een lekkere frisse rosé prosecco? Dan gaat dit jouw door een alcoholvrije periode heen helpen! Misschien vind je het wel zo lekker, dat je het daarna ook nog blijft drinken… Deze rosé prosecco wordt omschreven als verfrissend, zoet, feestelijk en zuiver. Het drankje wordt zonder toevoegingen en zonder verhitting gestabiliseerd, waardoor ze haar verse smaak heel lang behoudt.

> Bekijk de alcoholvrije rosé prosecco

5. Alcoholvrije Champagne Chardonnay Wijn – Le Petit Etoile

alcoholvrije-gin-wijn

Proost op speciale gelegenheden door te genieten van alle heerlijke voordelen en smaken van wijn, maar dan zonder alcohol. De smaken en herkenbare aroma’s van een wijn worden namelijk volledig behouden, waardoor het net zo lekker smaakt als echte wijn. Door de bijgeleverde wijnkist wordt het net nog wat eleganter en leuk om te geven als cadeau (of natuurlijk als cadeautje voor jezelf!)

> Bekijk de alcoholvrije Champagne Chardonnay

 

Wil jij ook graag afvallen terwijl je geen of minder alcohol drinkt? Laat je helpen door een weegschaal met vetpercentage! Hierop kun je allerlei handige gegevens bijhouden en kijken wat het precies met je lichaam doet.

> Check hier de 7 beste weegschalen met vetpercentage