Ben jij je best aan het doen om gezonder te leven, aan je lichaam te werken en/of af te vallen? Dan ben je waarschijnlijk druk bezig met je voeding en met bewegen. Alleen soms kan dit misschien wat uitzichtloos voelen, omdat je niet van de één op de andere dag verschil merkt. Maar maakt het wel al verschil? Met een weegschaal vetpercentage kun jij een complete analyse aflezen over jouw lichaam. Gebruik dit als motivatie en om efficiënter bezig te zijn met je gezondheid. In deze blog vind je 7 goede weegschalen met onder andere je vetpercentage. 

Of bekijk meteen alle weegschalen met vetpercentage bij
> Coolblue
> bol.com

 

Top 7 beste weegschaal vetpercentage | Snel naar:

 1. Tanita RD-953 Zwart
 2. Withings Body Scan
 3. Robi S9 Personenweegschaal met Lichaamsanalyse
 4. FITAGE Personenweegschaal
 5. Medisana BS 436 Connect
 6. Soehnle Shape Sense Connect 200
 7. Beurer BF1000

 

Wat heb je aan een weegschaal met complete analyse?

Misschien denk je – net als veel anderen – dat je vooral jouw gewicht in de gaten moet houden als je wil afvallen of gezonder leven. Maar niets is minder waar. Natuurlijk is het belangrijk om op een gezond gewicht te blijven, maar jouw gewicht zegt eigenlijk niet heel veel over jouw gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld heel veel gaan sporten en gezonder eten, maar toch aankomen in gewicht. Dat komt doordat je dan spieren opbouwt, en spieren zijn zwaarder dan vet. Grote kans dat jouw vetpercentage lager wordt. Het kan ook dat je afvalt in gewicht als je (te) weinig eet. Je verliest dan geen vet, maar vocht. Kortom, je gewicht zegt láng niet alles over jouw gezondheid. Met een complete analyse krijg je een beter inzicht. Er worden dan naast je gewicht, ook gegevens gemeten zoals:

 • Gewicht
 • BMI
 • Vetpercentage
 • Vochtgehalte
 • Botmassa
 • Spiermassa

Bij sommige weegschalen kun je jouw gegevens zelfs koppelen aan een app, waardoor je de analyses op een fijne en overzichtelijke manier kunt aflezen. Sommige apps voorzien jou ook van tips voor een gezonde levensstijl. Kortom, een echte must have wanneer jij hard wil werken aan je lichaam en gezondheid.

 

Weegschaal vetpercentage | Top 7

Om je te helpen bij het uitzoeken van de beste weegschaal vetpercentage, hebben we een top 7 opgesteld. Neem ‘m snel door!

1. Tanita RD-953 Zwart

weegschaal-vetpercentage-tanita

Op deze weegschaal kunnen vier verschillende personen een persoonlijk profiel aanmaken, waardoor de weegschaal alle gegevens hierna precies kan meten. Hij meet je gewicht, vetpercentage, spiermassa, BMI, botmassa, spierkwaliteit, buikvet, metabolische leeftijd en caloriebehoefte. Kortom, alles wat je nodig hebt om te weten hoe je het beste om kunt gaan met je lichaam. Achteraf zie je alle metingen en inzicht in de verloop van je gezondheid in de My Tanita app. De weegschaal is geschikt voor mensen tot maximaal 200 kilogram.

> Bekijk de Tanita RD-952 Zwart bij Coolblue

2. Withings Body Scan

weegschaal-vetpercentage-withings

De metingen van deze weegschaal gaan nog ietsjes verder, je kunt de gegevens namelijk indelen per lichaamsgedeelte. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe je vetpercentage is verdeeld over je armen en je benen. Je meet op deze weegschaal je voeten en je handen, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Je krijgt niet alleen inzicht in je gewicht, vetpercentage, BMI, spier- en botmassa, maar ook hoe goed je hart en bloedvaten werken. Je kunt alles gemakkelijk bijhouden in de Withings app.

> Bekijk de Withings Body Scan bij Coolblue

3. Robi S9 Personenweegschaal met Lichaamsanalyse

weegschaal-vetpercentage-robi

Van deze weegschaal krijg je meteen feedback op het grote en duidelijke kleurenscherm. Deze feedback kun je ook terugvinden in je smartphone. Ook offline slaat de weegschaal alle gegevens op. Met de 6G precisie sensors meet hij het lichaam op 17 verschillende plekken, om het gewicht, lichaamsvet, waterpercentage, spier- en botmassa te kunnen weergeven. Super handig!

> Bekijk de Robi S9 bij bol.com

4. FITAGE Personenweegschaal

weegschaal-vetpercentage-fitage

Meet wel 17 lichaamsgegevens op deze bluetooth weegschaal via de FITAGE app. Deze gegevens worden overzichtelijk in grafieken laten zien en je kunt ‘m koppelen met Google Health of Apple Health. Haal de personenweegschaal uit de doos en hij werkt meteen, je hoeft ‘m niet te installeren. Bij aankoop van deze weegschaal krijg je gratis het e-book: Beginnen met Afvallen (t.w.v. €14,95).

> Bekijk de FITAGE weegschaal bij bol.com

5. Medisana BS 436 Connect

weegschaal-vetpercentage-medisana

In je persoonlijke profiel kun je je lengte en leeftijd invullen, zodat jouw metingen nog specifieker geanalyseerd kunnen worden. Hij heeft plek voor acht gebruikers en hij herkent je meteen als je erop gaat staan. Deze weegschaal meet je gewicht, vetpercentage, vochtgehalte, spier- en botmassa, BMI en caloriebehoefte. In de bijbehorende app kun je gemakkelijk analyses doen, zoals de veranderingen vergeleken met een periode hiervoor.

> Bekijk de Medisana BS 436 Connect bij Coolblue

6. Soehnle Shape Sense Connect 200

weegschaal-vetpercentage-soehnle

Soehnle is een van de bekendste merken als het gaat om weegschalen met een analyse. Daarom hoort deze weegschaal ook zeker thuis in dit top 7 lijstje. Sport jij op hoog niveau? Kies dan in het gebruikersprofiel voor de functie atleet voor de beste lichaamsanalyse. Je gewicht, BMI, lichaamsvet, vochtgehalte en spiermassa kun je gemakkelijk aflezen van het grote scherm en vanuit de bijbehorende app.

> Bekijk de Soehnle Shape Sense Connect 200 bij Coolblue

7. Beurer BF1000

weegschaal-vetpercentage-beurer

Dit is weer een weegschaal die beschikt over een segmentale meting, waardoor je bijvoorbeeld kan zien hoe je spiermassa is verdeeld over je armen en benen. Het persoonlijke profiel houdt rekening met je lengte en leeftijd, waardoor je een gepaste analyse ontvangt op de display en in de bijbehorende app. De meting wordt gedaan voor je voeten en handen te meten.

> Bekijk de Beurer BF1000 bij Coolblue

 

> Nog meer gegevens meten? Check ons toplijstje van sporthorloges!

 

Hopelijk kun jij met behulp van deze beste weegschaal vetpercentage zo gezond mogelijk leven en je doelen bereiken! Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte harde weegschalen bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.