Studeer jij iedere dag uren achter een pc met losse muis? Werk je veel op een kantoor achter de computer, of game je veel? Dan is de kans groot dat je op een gegeven moment last van je pols krijgt. Je bent namelijk de hele dag bezig met het bewegen met de muis, en je pols gaat steeds onder de ondergrond van de muis. Daarnaast beweeg je je pols veel en zit je vaak in een onnatuurlijke houding met je hand. De oplossing? Een ergonomische muismat. Hieronder vind je de 5 beste muismatten van het moment.

 

Bekijk de beste ergonomische muismatten direct bij:
> Coolblue
> MediaMarkt
> bol.com

 

Top 5 ergonomische muismatten

  1. Trust Bigfoot – Gel Muismat Met Polssteun
  2. BlueBuilt Ergonomische Muismat
  3. ValeDelucs XL Ergonomische Muismat Met Polssteun
  4. HAMA 54780 Muismat Ergonomisch
  5. Lynnz Muismat Met Polssteun

 

Waarom een ergonomische muismat?

Maar wat is een ergonomische muismat eigenlijk? En waarom is het zo veel beter dan een gewone muismat? Ergonomische muismatten hebben een andere vorm dan standaard muismatten. De vorm van een ergonomische muismat ondersteunt je pols, waardoor je hand in een natuurlijkere positie ligt en er minder druk op je pols terechtkomt. Daarnaast zijn deze muismatten vaak gemaakt van traagschuim, waardoor de mat zich naar je hand vormt. Zo past de mat zich aan aan jouw lichaam, en biedt het de optimale ondersteuning voor je hand. Maar wat zijn nou de verschillen tussen ergonomische muismatten van verschillende merken? En hoe vind je de beste? Wij zochten het voor je uit!

 

Top 5 ergonomische muismat

Dit zijn de 5 beste ergonomische muismatten die er op dit moment te verkrijgen zijn!

1. Trust Bigfoot – Gel Muismat Met Polssteun

Trust Bigfoot - Gel muismat met polssteun

De gel muismat van Trust Bigfoot met polssteun is misschien wel de meest gangbare ergonomische muismat van het moment. Trust Bigfoot is dan ook één van de beste merken die er is wat betreft computeraccessoires, en ook bij deze muismat is dat te merken. Deze muismat heeft een polssteun van een zachte gel, die ervoor zorgt dat je pols de hele dag comfortabel op de steun blijft liggen. Daarnaast beschikt de mat over een antislip onderkant, die zorgt voor extra stabiliteit en een vloeiende bediening van je muis.

> Bekijk de Trust Bigfoot – Gel Muismat Met Polssteun bij bol.com

2. BlueBuilt Ergonomische Muismat

BlueBuilt Ergonomische Muismat

De BlueBuilt ergonomische muismat is gemaakt van een zacht textiel. Dit zorgt er niet alleen voor zorgt dat je muis soepel over de mat beweegt, maar zorgt er ook voor dat je huid niet gaat irriteren, zelfs niet wanneer de hele dag met je pols over de mat beweegt. Daarnaast biedt de polssteun optimale ondersteuning en beschikt de muismat over een antislip laag aan de onderkant, waardoor je de muis makkelijk over de mat beweegt. En misschien wel het beste aan de BlueBuilt: hij is gemaakt van waterafstotend materiaal, waardoor er geen vlekken op komen als je iets morst.

> Bekijk de BlueBuilt Ergonomische Muismat bij Coolblue

3. ValeDelucs XL Ergonomische Muismat Met Polssteun

ValeDelucs XL Ergonomische Muismat Met Polssteun

Ook de ValeDelucs XL ergonomische muismat met polssteun is gemaakt van gel. De met deze gel gevulde polssteun zorgt ervoor dat je pols goed ondersteund wordt en je geen vermoeide gewrichten krijgt, zelfs niet als je de hele dag achter de computer zit. Daarnaast heeft de muismat een slipvrije onderkant waardoor je de muis gemakkelijk over de mat beweegt. De mat is gemaakt van duurzaam lakmateriaal dat je makkelijk schoon kunt makken en wat ontzettend lang meegaat zonder te slijten.

> Bekijk de ValeDelucs XL Ergonomische Muismat Met Polssteun bij bol.com

4. HAMA 54780 Muismat Ergonomisch

HAMA 54780 Muismat Ergonomisch

De HAMA 54780 ergonomische muismat is gemaakt van een zacht, slijtvast materiaal dat fijn aanvoelt aan je pols en ervoor zorgt dat je geen last van je huid krijgt als je lang aan het werk bent of gamet. De polssteun van de HAMA muismat is gemaakt van memory foam, dat zich aanpast aan de vorm van je pols. Zo past de muismat zich aan aan jouw lichaam en biedt op maat gemaakt ondersteuning om ervoor te zorgen dat je geen blessures aan je hand of pols krijgt. De rubberen onderkant zorgt voor grip op je bureau.

> Bekijk de HAMA 54780 Muismat Ergonomisch bij MediaMarkt

5. Lynnz Muismat Met Polssteun

Lynnz® Muismat met polssteun ergonomisch zwart

De ergonomische muismat met polssteun van Lynnz is gemaakt van zacht textiel, dat ervoor zorgt dat je je muis soepel en vloeiend over de mat kunt bewegen. Zo kun je gemakkelijk bij alle hoeken van je scherm, zonder dat je je hand op hoeft te tillen of pols hoeft te bewegen. De polssteun is gemaakt van een zachte gel die je pols goed ondersteunt en de muismat van Lynnz kan gebruikt worden met ieder type muis.

> Bekijk de Lynnz muismat met polssteun bij bol.com

 

De ergonomische muismat kiezen die bij jou past

Wanneer je een ergonomische muismat kiest, is het uiteindelijk vooral belangrijk om te letten op het materiaal dat jou het fijnste laat werken, gamen en studeren. Bedenk voor jezelf of je een polssteun van gel of van memory foam fijner vindt, en of je liever met je huid over een ondergrond van textiel of een ondergrond van bijvoorbeeld lakmateriaal beweegt. Ben je ook op zoek naar een nieuwe muis voor bij je computer uitrusting? Dit zijn de beste draadloze muizen.

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.