In deze tijd kunnen we niet meer zonder smartphone, en dat geldt zeker voor studenten. Als student gebruik je je telefoon voor de meest uiteenlopende zaken; om series te kijken, prachtige foto’s te maken, je agenda bij te houden en natuurlijk om te communiceren. Maar welke smartphone is nu het meest geschikt voor jou als student? Hier lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe telefoon!

Veel studenten hechten waarde aan een goede camera

De studententijd is voor velen een prachtige periode. Er ontstaan vriendschappen voor het leven en je komt vaak op de meest uiteenlopende plekken. Het is dan ook niet gek dat de meeste studenten het belangrijk vinden dat hun smartphone een goede camera heeft. Al die
mooie plekken en momenten leg je natuurlijk graag vast, zodat je er later nog eens op terug kunt kijken. Bovendien vinden veel studenten het leuk om foto’s op social media te delen. Een goede camera is dan onmisbaar.

Hecht je veel waarde aan de camera van je telefoon? Dan is de Samsung S23 een interessante keuze. Met behulp van de Samsung S23 camera maak je prachtige en gedetailleerde foto’s. Het toestel heeft meerdere camera’s, waaronder een 50 MP hoofdcamera en een 12 MP selfiecamera. Neem je alleen genoegen met het allerbeste? Dan raden we je aan om je ook eens in de specificaties van de S23 Ultra te verdiepen.

Hoe zit het met de batterijduur van het toestel?

De meeste studenten zijn vrij veel onderweg. Heb je naast je studie ook een bijbaan of ben je regelmatig op het terras te vinden? En gebruik je jouw telefoon bijvoorbeeld om te streamen of spellen mee te spelen? Dan is het fijn als de batterij van je telefoon lang meegaat. De kans is namelijk groot dat je niet altijd de mogelijkheid hebt om je telefoon tussendoor op te laden. De meeste smartphones uit het hogere segment, zoals de iPhone 14 Pro en de Samsung S23, hebben een batterij die minstens één dag meegaat. Zelfs als je de telefoon gebruikt om video’s mee te kijken!

Aan welk besturingssysteem geef jij de voorkeur?

De meeste populaire smartphones draaien op Android of iOS. Beide besturingssystemen hebben hun eigen voor- en nadelen, en een compleet andere interface. Welk besturingssysteem het best bij je past, is vooral een kwestie van voorkeur en gewenning. De meeste applicaties hebben zowel een versie voor Android als voor iOS, maar er zijn ook een aantal applicaties die op slechts één besturingssysteem te downloaden zijn.

Veel smartphones van verschillende merken draaien op Android, waardoor je ontzettend veel keuze hebt. iOS is daarentegen exclusief voor Apple-toestellen. Het voordeel daarvan is dat alle hardware en software naadloos op elkaar is afgestemd. iOS staat bekend om de uitstekende beveiliging en privacy, terwijl Android bekendstaat om de vele aanpassingsmogelijkheden.

Processor en opslagruimte

De processor van je smartphone bepaalt hoeveel rekenkracht het toestel heeft. Hoe beter de processor, hoe meer applicaties je tegelijkertijd kunt openen zonder dat je telefoon trager wordt of vastloopt. Gebruik je jouw telefoon uitsluitend om mee te bellen en te whatsappen? Dan voldoet vrijwel iedere moderne telefoon. Heb je vaak veel apps openstaan op de achtergrond of gebruik je jouw smartphone bijvoorbeeld ook om te gamen? Dan raden we je aan om specifiek voor een toestel met een krachtige CPU te kiezen.

Als je veel foto’s en video’s maakt, is het vooral van belang dat je telefoon naast een goede camera ook veel opslagruimte heeft. Mocht je toch voor een toestel met minder opslagruimte kiezen, dan is het ook een optie om foto’s en video’s in de cloud te bewaren.

Beeldkwaliteit en schermgrootte

Gebruik je jouw telefoon om films en series te streamen? Dan is ook het beeldscherm van je smartphone niet onbelangrijk. Zeker de nieuwste toestellen in de hogere prijsklassen hebben een zeer hoge beeldkwaliteit. Welke afmetingen van het scherm ideaal zijn, is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Alhoewel een groot scherm misschien prettig is als je graag films en series kijkt, vindt niet iedereen een grote smartphone even fijn in de hand
liggen.

Natuurlijk speelt ook je budget een belangrijke rol

Inmiddels weet je waar je als student op moet letten als je een nieuwe smartphone koopt. Welke smartphone bij je past, is afhankelijk van je eigen levensstijl en voorkeuren. Daarnaast speelt ook de prijs een grote rol. Het is namelijk lastig om je studie met een fulltime baan te combineren, en het typische studentenleven kan erg duur zijn. Hecht je minder waarde aan een smartphone en vind je het vooral belangrijk dat je bereikbaar bent? Houd er dan rekening mee dat je ook met een goedkoop toestel prima kunt whatsappen en bellen.

Wil jij graag een smartphone uit het hogere segment, met een goede processor, camera en beeldkwaliteit? Dan zul je vanzelfsprekend ook meer betalen. Gelukkig krijg je als student vaak studentenkorting op smartphones en abonnementen.