Wil je graag een nieuwe laptop aanschaffen of heb je er een nodig voor school, maar vind je een nieuwe laptop veel te duur? Logisch, want die zijn ook best prijzig. Zeker tijdens je studententijd is dit een flinke uitgave. Gelukkig worden er tegenwoordig steeds meer refurbished laptops aangeboden. Van Apple MacBooks en Chromebooks. De tweedehands laptops worden uitgebreid gecontroleerd en getest, dus geen zorgen over de kwaliteit! Om je een handje te helpen hebben wij voor jou de beste en goedkoopste tweedehands laptops uitgezocht en vertellen we je de voordelen van het aanschaffen van een refurbished laptop.

 

Bekijk alle refurbished laptops bij:
> Refurbished.store
> Coolblue
> CampusShop
> bol.com

> Of ga direct naar de top 5 refurbished laptops

 

Wat is een refurbished laptop?

Refurbished laptops zijn gebruikte laptops die zijn teruggestuurd voor een tweede leven. Veel laptops kunnen – soms na een opknapbeurt – nog jaren mee. Wanneer een laptop wordt teruggestuurd, dan wordt deze uitgebreid gecontroleerd en gerepareerd als dit nodig is. Daarna is de laptop weer klaar voor een tweede leven en kan deze weer verkocht worden. Bij de meeste aanbieders wordt de laptop geleverd inclusief een garantie van een aantal jaar. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat de laptop snel kapot gaat.

 

De voordelen van een refurbished gaming laptop

Het kopen van een refurbished laptop heeft veel voordelen:

  1. Je bespaart veel geld. Een refurbished laptop is een stuk goedkoper dan een nieuwe. Terwijl je soms niet eens het verschil ziet of merkt! De prijzen van tweedehands laptops kunnen wel tot de helft lager zijn. Wow!
  2. Het is beter voor het milieu. Elektronica wordt steeds vaker weggegooid en dat is natuurlijk zonde. Met een refurbished laptop zorg je ervoor dat er een minder weggegooid wordt en een minder gemaakt wordt.
  3. Soms krijg je zelfs langer garantie op een refurbished laptop, dan op een nieuwe laptop!

Top 5 refurbished laptops

Om jou een handje te helpen, hebben we een top 5 gemaakt van de – volgens ons – beste refurbished laptops. We hebben hierbij gekeken naar het type laptop, de specificaties en natuurlijk de prijs.

1. HP EliteBook 840 G5

Refurbished HP EliteBook CampusShop

Bij CampusShop vind je een tweedehands HP EliteBook. Door het 14 inch beeldscherm neem je deze HP gemakkelijk mee naar school of werk. En dankzij de i5 processor en 16 GB werkgeheugen is de laptop supersnel. Multitaksen met verschillende programma’s is dus geen probleem. Helemaal leuk: je krijgt bij de tweedehands HP Elitebook gratis de Snelle Studenten Service ter waarde van €89,-.

> Bekijk de refurbished HP EliteBook 840 G5 bij CampusShop

2. Asus Vivobook 15 OLED X1505ZA-L1282W

Refurbished Asus Vivobook 15 OLED X1505ZA-L1282W Coolblue

Dankzij de krachtige i7 processor kun je supersnel werken op deze Asus Vivobook. En op het OLED scherm geniet je van superscherp beeld en mooie kleuren. Daarnaast heeft deze topper een geheugen van maar liefst 1 terabyte. Genoeg ruimte voor al jouw bestanden dus! Je scoort ‘m nu tweedehands en voor een mooi prijsje bij Coolblue.

> Bekijk de refurbished Asus Vivobook 15 OLED X1505ZA-L1282W bij Coolblue

3. Dell Latitude 7490

Refurbished Dell Latitude 7490 Refurbished.store

Als je denkt aan een betrouwbare laptop, dan denk je aan Dell. Met het 14 inch beeldscherm heb je voldoende werkruimte, maar neem je de laptop ook makkelijk mee op pad. De i5 processor zorgt ervoor dat je snel op de laptop kan werken. En ook handig: de laptop heeft een touchscreen beeldscherm! Zo swipe je makkelijk door verschillende programma’s. Deze tweedehands laptop scoor je nu met maar liefst 50% korting!

> Bekijk de refurbished Dell Latitude 7490 bij Refurbished.store

 

4. Apple MacBook Air (2022)

Refurbished Apple MacBook Air (2022) Apple M2

Wil je graag een MacBook, maar vind je een nieuwe een beetje duur? Bekijk dan deze tweedekans Apple MacBook Air eens. Een nieuw model (2022) met een M2 chip, waardoor je makkelijk en snel kunt werken in zware programma’s zoals Final Cut Pro. Je vindt deze tweedehands MacBook nu bij Coolblue voor een mooi tweedekans-prijsje.

> Bekijk de refurbished Apple MacBook Air (2022) bij Coolblue

5. Acer Chromebook Spin 314 CP314-1HN-C1N9

Refurbished Acer Chromebook Spin bol.com

Chromebooks staan bekend als prettige laptops: een klein model met een touchscreen beeldscherm. Daardoor kun je ‘m ook als tablet gebruiken. En dat kan handig zijn! Deze Acer Chromebook Spin heeft ene lange batterijduur (maximaal 9 uur!) en Full HD beeldkwaliteit.

> Bekijk de tweedehands Acer Chromebook Spin 314 CP314-1HN-C1N9 bij bol.com

 

Hopelijk kun je met behulp van deze top 5 een mooie, tweedehands laptop vinden. Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze top 10 beste laptops voor studenten!