Vind jij het harde gepiep van je radiowekker of telefoonwekker vervelend? Of val je vaak terug in slaap nadat je wekker is afgegaan wanneer het nog donker is? Misschien is het dan tijd voor een wake up light. Met een lichtwekker kun je langzaam wakker worden en wennen aan het licht, en loop je minder risico om terug in slaap te vallen. Zo kom je voortaan niet meer te laat voor je college of werk!

Bekijk direct de beste wake up lights bij:
> Blokker

> bol.com
> Coolblue

Inhoud

> Wake up light top 7
> Wat is een wake up light?
> Hoe vind je de beste wake up light?

Wake up light top 7

Wij namen al bovenstaande punten mee in ons onderzoek, en op basis daarvan hebben we een lijst samengesteld met de beste wake up lights die momenteel te koop zijn. Zo wordt jouw zoektocht een stuk gemakkelijker!

1. Philips HF3505/01

Philips Wake-up Light HF3505/01

Stel verschillende tijden in
Wakker worden met natuurlijke geluiden
10 verschillende lichtsterktes
⊖ Prijzig

Lees verder
Misschien wel één van de meest populaire wake up lights is de Philips HF3505/01. Deze Philips lamp behoort tot de nieuwste en meest innovatieve wake up light van het moment. Je kunt zelf twee verschillende tijden instellen, bijvoorbeeld één voor in het weekend en één voor doordeweeks. De lamp maakt je wakker met natuurlijke geluiden, waardoor je geleidelijk en rustig ontwaakt. De lamp heeft tien verschillende lichtsterktes die je zelf kunt instellen en bevat bovendien een wekkerradio. Van deze topper is wetenschappelijk aangetoond dat-ie echt effectief is! 

Bekijk de Philips HF3505/01 bij:
> bol.com

2. Boostiv wake up light

Boostiv Wake Up Light

Betaalbaar
Verschillende kleuren
Bluetooth functie
⊖ Het is even uitzoeken hoe de wekker werkt

Lees verder
Ben je op zoek naar een goedkopere lamp, maar wel een die nog steeds tal van verschillende functies heeft? Dan is de wake up light van Boostiv misschien wel de perfecte wekker voor jou. Deze lamp biedt niet alleen een wekfunctie, maar ook veel andere opties. Zo kun je de wekker ook als normale lamp gebruiken, waarbij je zelf kunt kiezen uit verschillende kleuren en kleurcombinaties. Daarnaast biedt de Boostiv lamp een digitale wekker, een nachtlampje, een bluetooth functie voor muziek en een ingebouwde wekkerradio. Wat wil je nog meer? 

Scoor de Boostiv wake up light bij:
> bol.com

3. Loftey wake up light

Loftey lichtwekker

Verschillende kleuren en geluiden
Rond design geeft overal verlichting
Eenvoudige bediening
⊖ De lamp is vrij fel

Lees verder
Op zoek naar een lichtwekker met verschillende kleuren en geluiden? De Loftey lichtwekker heeft maar liefst acht verschillende lichtkleuren om uit te kiezen en zeven verschillende natuurgeluiden. Zo kun je de lamp helemaal naar wens instellen en wordt je wakker zoals jij dat wil. Daarnaast schijnt de lamp aan alle kanten vanwege het ronde design, waardoor hij je slaapkamer overal even goed verlicht. Dit is vooral handig wanneer je een grote kamer hebt of geen plaats hebt om de lamp direct naast je bed te zetten. 

Check de Loftey lichtwekker bij:
> Blokker
> bol.com

4. Liroma daglichtlamp en lichtwekker

Liroma daglichtlamp lichtwekker

Ook een white noise machine
Maar liefst 25 volumes
Daglichtlamp functie
⊖ Het snoer is wat kort

Lees verder
Deze wekker van Liroma is een wake up light, een daglichtlamp en een white noise machine in één, en daarmee misschien wel de meest veelzijdige lichtwekker uit deze lijst. Wanneer je het apparaat gebruikt als white norse machine, kun je kiezen uit acht verschillende white norse geluiden en 25 volumes. Daarnaast kun je kiezen uit drie verschillende soorten licht bij de daglichtlamp functie. Dit helpt om je biologische klok te reguleren en geeft je meer energie op een natuurlijke manier wanneer het al donker is. Ideaal bij het studeren dus! De lichtwekker biedt verder zowel een zonsopkomst als -ondergang functie en werkt als bluetooth speaker. 

Koop de Liroma daglichtlamp en lichtwekker bij:
> bol.com

5. Boostiv wekkerradio en lichtwekker

Boostiv wekkerradio wake up light

Bluetooth en radio functie
8 standaard kleuren en 3 multikleuren
Nachtmodus
⊖ Het instellen duurt even om onder de knie te krijgen

Lees verder
De Boostiv wekkerradio en wake up light biedt eindeloos verschillende functies – zeker voor z’n prijs! Ten eerste biedt de lichtwekker dus een radio-functie, waardoor je wakker wordt met je favoriete radiozender. Maar daarnaast heeft de lamp ook een bluetooth functie, waarmee je je eigen muziek af kunt spelen. Ook qua lichtmogelijkheden heeft deze Boostiv lamp een boel te bieden. Zo heeft de wekker acht standaard kleuren en drie multikleuren functies, waardoor je talloze lichtcombinaties kunt maken. En misschien het beste aan de lamp is de nachtmodus, waarbij het scherm zich automatisch aanpast aan de omgeving. Zo kijk je nooit tegen het felle licht in ’s nachts. 

Bekijk de Boostiv wekkerradio en lichtwekker bij:
> bol.com

6. DistinQ wake up light

DistinQ lichtwekker

Stel de helderheid zelf in
Radiofunctie en natuurgeluiden
Laad je apparaten op aan de wekker
⊖ Het volume is wat hard

Lees verder
De DistinQ wake up light biedt alles wat je nodig hebt voor een kleine prijs. Op de lichtwekker kun je twee verschillende werktijden instellen, en kiezen tussen vier helderheid standen en zeven lichtthema’s. Hiermee kies je helemaal zelf de sfeer in je slaapkamer. Daarnaast biedt de lamp een FM-radio en zeven verschillende natuurgeluiden, waardoor je wakker wordt met het geluid dat je zelf wil. En bij je DistinQ lichtwekker krijg je een usb-kabel meegeleverd, waarmee je je telefoon of andere apparaten kunt opladen aan de wekker. Handig! 

Scoor de DistinQ wake up light bij:
> Blokker
> bol.com

7. Zedar 4 in 1 lichtwekker

Zedar 4 in 1 wake up light

Mooi strak design
Schakel de wekker aan en uit door middel van aanraking
Draadloze oplaadfunctie voor je andere apparaten
⊖ Slechts één wekgeluid

Lees verder
De 4 in 1 lichtwekker van Zedar is niet alleen een lichtwekker, maar ook een prachtige vervanging van je nachtlampje. De lamp heeft drie verschillende lichtsterktes en gaat aan en uit door middel van aanraking, waardoor je dus nooit naar de schakelaar hoeft te zoeken. Maar misschien nog wel de beste toevoeging aan de Zedar lamp is dat het een draadloze oplaadfunctie heeft. Hiermee kun je dus je telefoon of andere apparaten die beschikbaar zijn voor draadloos opladen, gewoon opladen door ze bovenop de wekker te leggen. 

Koop de Zedar 4 in 1 lichtwekker bij:
> bol.com

 

De 7 beste lichtwekkers

  1. Philips HF3505/01
  2. Boostiv lichtwekker
  3. Loftey lichtwekker
  4. Liroma daglichtlamp en lichtwekker
  5. Boostiv wekkerradio en lichtwekker
  6. DistinQ wake up light
  7. Zedar 4 in 1 lichtwekker

Wat is een wake up light?

Maar hoezo zorgt een wake up light er dan voor dat je je niet meer verslaapt? Een lichtwekker is een lamp die een tijd voordat je op moet staan aan gaat, en vervolgens steeds feller wordt. De lamp doet eigenlijk een zonsopgang na, en door het steeds intenser wordende licht wordt je vanzelf wakker, op een natuurlijke manier. Daarnaast ben je door het langzaam wakker worden en wennen aan licht over het algemeen een stuk beter uitgerust dan wanneer je plotseling van een hard geluid wakker schrikt.

Hoe vind je de beste wake up light?

Welke lamp het beste bij jou past, is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wel zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Zo vinden veel mensen het fijn om zelf de duur van de “zonsopkomst” in te kunnen stellen, waarmee je dus zelf bepaald hoe lang het duurt voor de lamp van zijn minst naar meest intense stand is veranderd. Daarnaast kun je op sommige wake up lights ook een zonsondergang instellen, waarbij je rustig in slaap kunt vallen met juist steeds minder fel wordend licht. Verder bieden sommige lampen een back-up piepsignaal, dat alsnog afgaat als wekker wanneer je niet bent wakker geworden van het licht.

Daarnaast is een belangrijk aspect het geluid van de lamp. Zo bieden sommige wekkers ook een radiofunctie, waarbij de wekker radio af kan spelen om de tijd dat je op moet staan – net als een echte wekkerradio. Maar dat niet alleen, sommige lampen bieden ook een functie waarbij je je eigen muziek kunt afspelen en dus wakker kunt worden met de muziek die je zelf fijn vindt.

Kortom, welke lichtwekker het beste bij jou past is helemaal afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Je kunt er zo veel en zo weinig geld aan uitgeven als je zelf wilt, en daarmee kun je het zo gek of zo simpel mogelijk houden wat betreft standen, lichtthema’s en -kleuren en geluiden. Het is voornamelijk belangrijk om te bedenken wat voor jou van belang is. Wil je graag naar de radio of muziek luisteren in de ochtend? Wil je je telefoon aan de lamp op kunnen laden? Wil je verschillende kleuren licht in je kamer? Wil je een white noise functie? Afhankelijk van deze dingen, kun je alleen zelf de wekker kiezen die het beste bij jou past.