PsyDate is geen gewone datingsite, maar een site waar je een goed gesprek kunt voeren met een psychologiestudent. Je kunt erop terecht wanneer je kleine problemen hebt waar je graag even over wilt praten, maar niet de behoefte hebt om een echte psycholoog in te schakelen. De psychologiestudenten praten en helpen jou gratis, zodat zij na hun studie met meer ervaring het werkveld kunnen betreden.

 

Win voor de psychologiestudenten

Astrid van Jaarsveld werkt met net afgestudeerde psychologiestudenten, en merkt dat zij vaak achter lopen in ervaring. Bij de opleiding leer je om onderzoeker te worden, maar praktijkervaring zoals gesprekstechnieken zijn vaak minder belangrijk binnen de opleiding. Dit oefenen zij vaak alleen maar op medestudenten. Met PsyDate krijgen de studenten toch de kans om zichzelf ook op dit vlak te ontwikkelen, en daarnaast kunnen zij andere studenten helpen!

 

Win voor jongeren

Naast het voordeel voor de psychologiestudenten kunnen ook de jongeren die een gesprek aanvragen er veel uit halen. De site is niet bedoelt voor mensen die suïcidaal of depressief zijn, maar echt voor kleinere problemen. Problemen die je misschien na een paar weken zelf ook had kunnen oplossen of verwerken, maar doordat je erover gepraat hebt je ze veel eerder uit je hoofd kan zetten. Hierbij kun je denken aan tentamenstress, het verlies van een dierbare of je problemen in je sociale leven.

 

Bron: Ad.nl