Je hebt een enorm druk rooster vol met colleges en werkgroepen, tentamens waarvoor je moet leren, dan natuurlijk nog je werk en daar bovenop is een sociaal leven ook niet onbelangrijk. Hoe pak je dat nou aan? Het klinkt misschien als mission impossible, maar het kan zeker…

Niet alleen is een sociaal leven super belangrijk, ook beweging is essentieel om je brein gefocust te houden tussen het doorspitten van al die boeken door. Hoewel het niet leuk is, kun je je sociale leven tijdelijk op een wat lager pitje zetten. Bovendien zie je meestal ook veel mensen op school, wat de ideale mogelijkheid is om even lekker bij te praten. Zodra de drukte weer een beetje is afgenomen, kun je weer tijd maken voor de mensen die je minder vaak ziet, zoals familie en vrienden. 

Sporten kan er ook nog wel bij

Naast je sociale leven is sporten ook mega belangrijk. Je zult zien dat je er goed aan doet om een avond te gaan sporten en hierdoor de volgende dag meer energie hebt om te gaan studeren. Beginnen met sporten is altijd een goed idee, bijvoorbeeld bij Basic-Fit. Ook al start je met één keer sporten in de week, het zal je enorm goed gaan doen. Of je nu een volledige cardio training doet of juist kiest voor krachttraining, uit sporten haal je enorm veel energie en het is nog goed vol te houden ook. Bovendien zul je ook merken dat je meer kracht en een betere conditie krijgt. Als je fysiek werk doet profiteer je hier dubbel van omdat je meer kunt lopen en tillen!

Kies een gym in de buurt

Dan heb je besloten om te gaan sporten, maar zit er geen gym in de buurt… Veel studenten kiezen er daarom voor om in de stad te gaan wonen waar ze studeren om alles makkelijker te maken, mits ze de financiële middelen hebben natuurlijk. Wanneer je in een grotere stad woont, zul je ook meer opties voor bijbanen hebben en kun je makkelijker een sportschool vinden. Zoals sportschool Almere bijvoorbeeld! Zo houd je ook nog meer tijd over om je rust te pakken tussen alle drukte door. Want als je ook nog eens lang op en neer moet reizen voor het sporten, zul je zien dat dit je op den duur erg uitput. 

Of toch thuis blijven wonen?

Het kan echter ook erg goed zijn voor je gezondheid om juist thuis te blijven wonen. Je kiest er dan wel voor om minder zelfstandig te zijn, maar je zult wel zien dat je iets meer tijd overhoudt. Vaak hoef je zelf niet te koken, het huis niet schoon te maken en ga zo maar door. Of misschien zijn de taken in huis verdeeld, maar ook dan houd je nog steeds meer tijd over om in jezelf te steken. Daarnaast krijg je ook de kans om gezonder te eten en je houdt geld in je zak omdat je niets hoeft uit te geven aan huur.