Dit klinkt misschien wel als één van de makkelijkste manieren om geld te verdienen: een enquête invullen voor geld. En wie zoekt er nu geen makkelijke manier om geld te verdienen? Je kunt gewoon vanuit huis (bij wijze van spreken vanuit je bed) geld verdienen op jouw eigen laptop of smartphone. Er zijn veel bedrijven die waarde hechten aan jouw mening en oordeel. Zij willen jou zelfs betalen voor het delen van jouw mening in een enquête. Hoe dit precies werkt en waar je dit doet, lees je in deze blog! 

> Of bekijk meteen alle geteste aanbieders

 

Hoe werkt het?

Voordat je begint met enquêtes invullen, is het belangrijk om te weten hoe het eigenlijk precies werkt. Eigenlijk werkt het heel simpel: jij vult online een enquête in, waarna je een beloning krijgt. Dit kan in de vorm van geld, punten, cadeaubonnen of iets anders. De meeste enquêtes zijn onderdeel van een marktonderzoek, waar de markt van een product en de doelgroep worden onderzocht. Dit kan een bedrijf vervolgens gebruiken om de marketing, nieuwe producten en uiteindelijk de verkoop te optimaliseren. In ruil voor deze waardevolle informatie willen zij jou vaak iets teruggeven. In de meeste gevallen is dit in de vorm van punten op de desbetreffende website. Deze kun je uiteindelijk inwisselen voor cadeaubonnen van bekende winkels of in geld via bijvoorbeeld Paypal. 

Dit klinkt wel erg makkelijk en snel, maar er zitten wel een aantal kanttekeningen aan vast. Je begint bij een aanbieder met het maken van een account, waarbij je een aantal persoonlijke gegevens invult. Denk aan je leeftijd en je woonplaats. Hierna verschijnen de beschikbare enquêtes die passen bij jouw persoonlijke gegevens. Hoeveel dit er zijn, verschilt erg per dag en per aanbieder. Het is in ieder geval niet zo dat je oneindig enquêtes in kunt vullen. Dit kan soms vervelend zijn, omdat er met een uitbetalingsdrempel wordt gewerkt. Je moet een X aantal punten hebben verdiend om jezelf uit te betalen. Soms kan het dus echt wel even duren voordat jij jouw beloning kunt ontvangen. Hou hier rekening mee!

 

Enquête invullen voor geld | 9 betrouwbare aanbieders

Er bestaan veel verschillende websites die enquêtes aanbieden die je kunt invullen voor een beloning. Denk aan Free Cash, Opinie Land of Waardevolle Mening. Iedere website werkt net weer iets anders en kent andere voorwaarden. Waar moet je dan beginnen? Het is natuurlijk belangrijk dat een aanbieder veilig en betrouwbaar is. Je moet je verdiende beloningen wel veilig kunnen innen en er moet goed worden omgegaan met jouw gegevens. Maar het is ook fijn als je snel uitbetaald wordt, er genoeg enquêtes beschikbaar zijn en het een gebruiksvriendelijke site is. Ten slotte is het prettig als je gemakkelijk om hulp kunt vragen bij onduidelijkheden. Om het vinden van de beste site wat makkelijker te maken, hebben wij het uitzoekwerk al voor jou verricht.

Maar wanneer is een aanbieder dan betrouwbaar en veilig? Wij hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende websites waar je enquêtes kunt invullen voor geld. Hierbij hebben wij testaccounts gemaakt om met eigen ogen te ervaren of een website fijn werkt. Daarnaast hebben wij onderzoek gedaan naar recensies en verhalen van bestaande gebruikers. Op basis van deze informatie hebben wij hieronder 9 goede aanbieders opgesomd.

Tip: wil je veel geld verdienen met het invullen van enquêtes? Meld je dan aan bij meerdere websites. Zo kun je zelf ervaren wat je het fijnst vindt én heb je meer kans op een groot aanbod enquêtes.

1. Toluna

Naar mijn mening is Toluna de beste en fijnste site om geld te verdienen met het invullen van enquêtes. Het is prettig dat de site geen beloftes maakt die ze niet na kunnen komen. Zo duurt de enquête bijna altijd zo lang als dat ze van tevoren aangeven en zijn er iedere dag meerdere enquêtes beschikbaar. Je kunt je verzamelde punten uiteindelijk inwisselen voor geld via PayPal of voor een cadeaubon voor de leukste winkels. Denk aan Zalando, bol.com of de Decathlon. Ook vind je op de site van Toluna een chat-functie, waardoor je snel geholpen kunt worden.

Let op: de houdbaarheid van je punten is 16 maanden, verzilver ze dus daarvoor!

Leuk om te weten: je kunt ook je eigen kleine onderzoek starten op Toluna door middel van bijvoorbeeld een pol

⊕ Groot aanbod enquêtes
⊕ Werkt op een website én op een app
⊕ Uitbetaling via PayPal of cadeaubonnen
⊖ Soms word je uitgenodigd voor een survey, maar wordt halverwege toch duidelijk dat je niet de doelgroep bent

> Verdien hier jouw geld via het invullen van enquêtes via Toluna

2. Opinie Land

Ook Opinie Land vind ik een prettige site om op te werken. Het is een groot platform waardoor er redelijk wat enquêtes beschikbaar zijn. Daarnaast werkt de site ook duidelijk en overzichtelijk. Je spaart om uiteindelijk je punten uit te laten betalen in geld via PayPay of voor waardebonnen van bijvoorbeeld bol.com. In verschillende recensies heb ik gelezen dat Opinie Land problemen op een prettige manier oplost en snel reageert.

⊕ Groot aanbod enquêtes
⊕ Prettige klantenservice
⊕ Voor iedere enquête krijg je een uitnodiging in de mail
⊖ De beloningen zijn iets lager dan sommige andere aanbieders

> Verdien hier jouw geld via het invullen van enquêtes via Opinie Land

3. PanelClix

PanelClix heeft naar mijn mening echt een heel groot voordeel: je werkt hier echt voor geld. Je wordt namelijk gewoon direct uitbetaald naar je bankrekening én je start al met een startbonus van €3,-. Daarnaast werkt deze site ook op een manier waardoor je beloning steeds meer waard wordt, naarmate je meer spaart. PanelClix stuurt jou mailtjes wanneer er weer een nieuwe enquête voor je klaar staat. Maar vergeet ook vooral niet om af en toe zelf te kijken, soms staan er ook enquêtes klaar zonder dat je een mailtje hebt gekregen.

⊕ Startbonus
⊕ Je punten worden meer waard nadat je meer enquêtes invult 
⊕ Uitbetaling naar je bankrekening
⊖ Niet alle enquêtes staan in de mail

> Verdien hier jouw geld met het invullen van enquêtes via PanelClix

4. Free Cash

Free Cash is een veelzijdig platform waar je niet alleen geld kunt verdienen via het invullen van enquêtes, maar ook door bijvoorbeeld games of apps uit te testen. Lekker afwisselend dus! In de recensies las ik al dat de meeste mensen hun verwachtingen werden overtroffen en zij het een eerlijke app vinden. Ook ik vind het een prettige aanbieder en betalen ze uit via PayPal. Leuk!

⊕ Je kunt ook geld verdienen met games of apps uittesten
⊕ Starterschallenge voor extra punten
⊕ Werkt met een website en app
⊖ De app is alleen beschikbaar voor Android gebruikers

> Verdien hier jouw geld met het invullen van enquêtes via Free Cash

5. GFK Panel

Gespot! Weer een aanbieder die een startbonus uitkeert op het moment dat je een account aanmaakt. In dit geval ontvang je €0,50 om mee te beginnen. Daarnaast ken je GFK misschien wel ergens van, aangezien het een groot en betrouwbaar onderzoeksbureau is in Nederland. Dit betekent ook dat de enquêtes die je invult ook erg interessant kunnen zijn. Je uiteindelijke verdiensten kun je uitkeren in de vorm van een cadeaubon.

⊕ Startbonus
⊕ Prettige en duidelijke vragenlijsten
⊕ Interessante onderwerpen 
⊖ Verdiensten alleen uitkeren in cadeaubonnen

> Verdien hier jouw geld met het invullen van enquêtes via GFK Panel

6. Waardevolle Mening

Het leuke aan Waardevolle Mening is dat je mee kunt doen aan een competitief spelletje. Zo heb je nóg meer motivatie om de enquêtes in te vullen. De enquêtes hebben vaak korte en duidelijke vragen, waardoor je er snel doorheen gaat. Soms open je wel eens een enquête, waarna ze je er na een paar vragen weer uitgooien, omdat het dan niet bij jou past. Dit gebeurt gelukkig niet zo vaak.

⊕ Competitief spelletje
⊕ Duidelijke website
⊕ Prima beloningen
⊖ Verdiensten alleen uitkeren in cadeaubonnen

> Verdien hier jouw geld met het invullen van enquêtes via Waardevolle Mening

7. BEENQ

Hou je van makkelijk en simpel? Dan zit je bij BEENQ helemaal op de juiste plek. Dit redelijk nieuwe platform heeft ervoor gekozen om een zo eenvoudig mogelijk platform te worden, en dat zie je er aan alles vanaf. Zonder veel ingewikkelde stappen kun je meedoen aan de surveys, waarna je punten verdiend. Als je €10,- hebt verdiend, mag je het laten uitbetalen via PayPal of via 80 verschillende cadeaubonnen.

⊕ Werkt met een website en app
⊕ Snelle uitbetaling
⊕ Groot aanbod enquêtes
⊖ Sommige mensen geven aan hun account is verwijderd

> Verdien hier jouw geld met het invullen van enquêtes via BEENQ

8. iSay

De nummer 8 in dit lijstje is ook zeker een topper. De website van iSay gaat al een tijdje mee en is onderdeel van onderzoeksbureau Ipsos. Je wordt altijd uitbetaald wanneer ze dit beloven via PayPal of door middel van een cadeaubon. Ook vond ik dat de site heel gemakkelijk werkte en dat de enquêtes fijn waren om in te vullen.

⊕ Duidelijke enquêtes
⊕ Uitbetaling via PayPal of cadeaubonnen
⊕ Prima vergoeding
⊖ Geen mega groot aanbod enquêtes

> Verdien hier jouw geld met het invullen van enquêtes via iSay

9. Mobrog

Mobrog is een duidelijke en betrouwbare site om geld te verdienen met het invullen van enquêtes. De website hoort bij het Duitse marktonderzoeksinstituut Splendid Research GmbH. Het is een groot bedrijf en voldoet aan de richtlijnen om al jouw persoonlijke informatie goed te bewaren. Je kunt jezelf al uitbetalen vanaf €5,-, via PayPal.

⊕ Uitbetalen vanaf €5,-
⊕ Gaat veilig om met persoonsgegevens 
⊕ Werkt met een website en app
⊖ Geen mega groot aanbod enquêtes en de enquêtes sluiten vrij snel

> Verdien hier jouw geld met het invullen van enquêtes via Mobrog