Een festival dop is voor velen in de zomer niet meer te missen. De dop voor op een flesje op een festival is praktisch en veilig. Iedereen weet hoe vervelend het is als je het warm hebt, je staat in de zon en je hebt onwijs zin in een slokje water, maar dan is je water op. Terwijl je aan het dansen was, is al je water eruit gevallen omdat er geen dop op je flesje zat. En elke keer een nieuw flesje water kopen op een festival is voor een student ook niet echt ideaal. De festival dop is hier de oplossing voor!

> Bekijk direct de leukste festival doppen bij Bol.com

 

Wat is een festival dop?

Een festival dop is een universele dop die op elk flesje water past die op festivals verkocht worden. Door het flexibele silicone materiaal is een party dop duurzaam, makkelijk schoon te maken en past hij op ieder flesje water. Wanneer je de festival dop niet gebruikt, kun je deze gemakkelijk aan je sleutelbos hangen. Op festivals is het voor het barpersoneel bijna altijd verboden om een dop mee te geven op een flesje water. De reden hiervoor is dat je met een vol flesje water makkelijker kunt gooien en dit daarom gevaarlijker kan zijn. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat je sneller drinkt wanneer je flesje water geen dop heeft. De handeling is gemakkelijker en het is onhandig om met een flesje zonder dop te staan. Voor festivalorganisatoren is het dus beter voor de omzet als jij telkens een nieuw flesje koopt als je deze hebt opgedronken (of alles eruit is gevallen tijdens het dansen). Ten slotte is een dop op je flesje fijn voor enge beesten of ongewenste middeltjes.

 

Welke festival dop koop je?

Misschien zou je dit niet meteen denken, maar er zit best wel wat verschil tussen festival doppen. Het model, de sleutelhanger, de functie voor oordopjes of combinatiepakketten kunnen variëren van elkaar. Om de keuze iets makkelijker te maken zijn hier de 7 beste party doppen van Bol.com onder elkaar gezet.

1. Duckdop 

festival dop Duckdop

Deze festival dop heeft misschien wel één van de leukste designs. De dop is namelijk in de vorm van een eendje. Dit is zo gemaakt met de gedachte dat je dan op een festival nooit meer in je eendje staat, super lief! De dop wordt geleverd met een gratis sleutelhanger ring, zodat je hem handig kan vastmaken aan je sleutels of riem.

> Check hier de Duckdop

2. Zwarte festival dop 

Festival dop zwart

Deze zwarte dop heeft een algemeen ontwerp, die niet erg opvalt. De zwarte kleur maakt het makkelijk om te combineren met een outfit of sleutelbos. Deze dop is wat harder dan veel andere doppen, waardoor hij wat steviger aanvoelt. Daarnaast is de karabijnhaak super makkelijk aan te sluiten aan je tas, broek of sleutelhanger. Dit gaat een stuk sneller dan een ringetje open maken.

> Bekijk hier de zwarte festival dop

3. Party dop + festival oordopjes 

Festival dop oortjes

Deze set is eigenlijk een must als je komende zomer een aantal festivals hebt gepland. Waarom de party dop van belang is is inmiddels wel duidelijk, maar de oordopjes zijn ook onmisbaar. Deze beschermen jouw oren namelijk tegen de harde muziek.

> Vind hier de party dop + festival oordopjes

4. Festival dop Rainbow 

Festival dop rainbow

De nummer vier van het lijstje beste doppen onderscheidt zich vooral door het opvallende design. De kleurtjes zijn namelijk in de vorm van een regenboog. Super vrolijk en leuk voor de zomer. Shine met je dop op een flesje op elk festival!

> De festival dop rainbow scoor je hier

5. Ravilo Festival Dop

Festival dop Ravilo

Deze festival dop heeft een handige extra functie. Dit is niet alleen een dop voor op een flesje op een festival, maar je kunt hier ook je oordopjes in bewaren. Er zit namelijk een klein vakje in de dop waar je iets kleins in kunt bewaren. Dubbel praktisch dus!

> Bekijk hier de Ravilo Festival Dop bij Bol.com

6. Star Caps 

Festival dop star

Ook deze party dop valt op door zijn ontwerp. De ster ziet er leuk uit en is ook nog eens leuk als hanger aan je sleutelbos of aan je tasje. Het zou zelfs een goed cadeau kunnen zijn voor een vriend of vriendin die graag naar festivals gaat.

> Check hier de Star Caps

7. UniCap festival dop

Festival Dop UniCap

Maak iets leuks van jouw flesje door de glow in the dark dop erop te doen. Bij een indoor festival of als het donker is geworden in de avond is de neon gele dop super vet.

> Vind hier de UniCap festival dop

 

Top 7 festival doppen

1. Duckdop

2. Zwarte festival dop

3. Party dop + festival oordopjes

4. Festival dop Rainbow

5. Ravilo Festival Dop

6. Star Caps

7. UniCap festival dop

 

Sta deze zomer met jouw favoriete festival dop te dansen op zoveel festivals als je wil. De top 7 festival doppen wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte festival doppen bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van StudentenWegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.