Het studentenbevrijdingsfestival is voor veel studenten een jaarlijks evenement. Ieder jaar wordt er namelijk op 5 mei door heel het land evenementen georganiseerd om de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog te vieren. Voor veel werkende mensen is 5 mei maar één keer in de vijf jaar een officiële vrije dag. Maar voor studenten is bevrijdingsdag vaak de perfecte dag om een festival te bezoeken. Hopelijk schijnt de zon dit jaar op 5 mei en kan ook jij volop genieten van een bevrijdingsfestival. Maar waar moet je dan precies naartoe gaan?

 

Het Studentenbevrijdingsfestival 

In Tilburg is er op bevrijdingsdag een festival die ook echt Het Studentenbevrijdingsfestival heet. Al 15 jaar organiseren de disputen Kater en Luna op 5 mei een bevrijdingsfestival speciaal voor studenten. Dit festival is overdag en vindt plaats in de Muzentuin in Tilburg. Kaartjes voor dit studentenfeest zijn online te kopen en de prijs van deze kaartjes zijn ook heel toegankelijk voor studenten. Deze prijs varieert namelijk tussen de 12,50 euro en 17 euro, afhankelijk van hoe lang van te voren je deze kaartjes aanschaft. De editie voor 2023 is inmiddels uitverkocht, maar wellicht kun je via TicketSwap nog een kaartje bemachtigen. De artiesten die deze dag komen optreden zijn nog niet bekend, maar die worden binnenkort via social media aangekondigd. 

 

Andere studentenbevrijdingsfestivals

Geen kaartje kunnen krijgen voor het studentenbevrijdingsfestival of geen zin/tijd om naar Tilburg te reizen? Dan zijn er ook nog veel andere mogelijkheden voor een leuk festival op bevrijdingsdag. Zo is er in Amsterdam een groot festival; Het Amsterdams Verbond. Dit festival is in het Olympisch Stadion en ook ontzettend leuk voor studenten. Hier komen veel grote artiesten vanuit verschillende muziek genres. Ronnie Flex en Bilal Wahib zijn bijvoorbeeld aanwezig, maar ook Benny Rodrigues en Michel de Hey staan op het podium. Alle artiesten kun je vinden op social media en op de website. De kaartjes voor dit bevrijdingsfestival zijn iets duurder, maar misschien is het het helemaal waard! Naast Het Amsterdams Verbond en Het Studentenfestival organiseert bijna elke grote stad in Nederland een (vaak gratis) festival, die ook veel door studenten worden bezocht. Zo is Paul Elstak één van de artiesten bij het gratis festival in Rotterdam en zal het Park Transwijk in Utrecht op 5 mei worden omgetoverd tot festivalterrein. Groningen heeft voor haar bevrijdingsdag festival onder andere Froukje en The Opposites uitgenodigd. Ook in Amsterdam is er naast Het Amsterdamse Verbond een gratis bevrijdingsfestival die je kan bezoeken. 

 

Jouw favoriete studentenbevrijdingsfestival al gevonden? Check eens waar jouw favoriete artiesten komen en houd vooral de social media van de festivals in de gaten voor nieuwe updates. En vraag eens rond naar welk bevrijdingsfestival jouw medestudenten heen gaan!