Cambridge student Harry Houston helpt samen met twee medestudenten Max en Alexi hele dorpen in Oekraïne aan een veilig huis. Dit doen zij door een mega slimme uitvinding: een isolerend kunststof raam. Al ruim 1.500 ramen in Oekraïne die beschadigd waren door kogels en bommen zijn vervangen door de isolerend kunststof ramen van Harry. Binnen 15 minuten is zo’n raam erin gezet en dit kost slechts €13,60 per vierkante meter. Een geniale uitvinding, dus!

 

Het idee

Het idee ontstond toen Harry met Alexi in de rij stond bij het Windsor Castle om afscheid te nemen van Queen Elizabeth. Harry had hiervoor een half jaar vrijwilligerswerk gedaan in Oekraïne en maakte zich zorgen. Daarom bedacht hij om iets te ontwerpen dat de mensen in Oekraïne door de winter heen zou helpen. Ook zijn huisgenoot Max (ingenieur) heeft meegezocht naar de mogelijkheden. Met veel proberen en ideeën de prullenbak in gooien kwam Harry met wat hulp tot dit perfecte idee. Zij hebben dit eerst in de badkamer van Harry getest, en zelfs met een ventilator en een koelkast hielt dit raam de kou buiten. Nu staat de studie op pauze en het doel is om alle ramen in bevrijd gebied te vervangen. Eerst willen zij in september 50.000 ramen hebben geïnstalleerd, en om dit waar te maken proberen zij nu steun te creëren bij verschillende bedrijven.

 

Het bestendige raam

Het raam is bestand tegen erge kou en tegen oorlogsgeweld. Dit komt doordat deze uit vier isolatielagen bestaat, dat samen het raam super veilig maakt. Deze lagen bestaan uit polyethyleen, pvc-buizen, buisisolatie en ducktape. Eerst probeerden de mensen in Oekraïne een kapot raam te maken met houten platen, maar dit zorgt voor een zeer donker en alsnog een koud huis. Hierdoor was er zelfs een vrouw die in haar bad sliep, omdat dit het enige plekje in huis was waar het een beetje warm was. Gelukkig hebben Harry en zijn team deze vrouw al kunnen helpen!

 

Bron: rtlnieuws.nl