Als je studeert en op kamers woont, kan het zijn dat jouw inkomen niet zo heel groot is. In dat geval is het belangrijk dat je op de centen let en niet zomaar van alles koopt. Een groot voordeel voor jou als student is dat je tegenwoordig veel producten kunt huren in plaats van deze te kopen. Dit is dan ook iets waar veel andere studenten voor kiezen. Waarom dit een echte uitkomst kan zijn en welke producten je onder andere kunt huren, zetten we hieronder voor je op een rij.

Huren: de voordelen

In jouw studentenkamer heb je van alles nodig: denk maar aan een wasmachine, een koelkast en een vaatwasser. In plaats van dat je dit gaat kopen, kun je ook kiezen voor de optie om te gaan huren. In sommige gevallen kan het namelijk een stuk aantrekkelijker zijn om te gaan huren in plaats van te kopen. Je hoeft immers niet in één keer een grote uitgave te doen. Met huren betaal je in één keer een bedrag of betaal je maandelijks een bedrag, afhankelijk van het soort abonnement of product. Daarnaast kan huren ook goedkoper zijn als je bijvoorbeeld maar één keer van het product gebruik gaat maken. Dan is het zonde als je een product spiksplinternieuw aanschaft, maar er vervolgens niet optimaal gebruik van maakt.

Naast het kostenplaatje, is het natuurlijk ook veel duurzamer om producten te gaan huren: win-win! Je koopt geen nieuwe producten en je zorgt er zo voor dat het product niet opnieuw moet worden gemaakt in de fabriek. Bovendien hoeven er geen nieuwe grondstoffen voor te worden gebruikt. Op die manier kun je het milieu een handje helpen. In plaats van dat je een product nieuw koopt, geef je het product een tweede leven en zorg je er ook weer voor dat iemand ná jou gebruik kan maken van het product. Dat voordeel is natuurlijk ook zeker noemenswaardig.

Ook niet geheel onbelangrijk: als er bijvoorbeeld een onderdeel moet worden vervangen van het product dat je hebt gehuurd, moet de verhuurder daarvoor opdraaien. Je hoeft hiervoor dus niet zelf aan de producten te sleutelen, maar de verhuurder zal dit netjes voor jou oplossen. Dat is ook erg handig!

Witgoed huren: ideaal voor de student

Een voorbeeld van een product dat je kunt huren als student, is witgoed. Een wasmachine of een droger kunnen natuurlijk nogal een grote uitgave zijn als je niet heel veel inkomen hebt. In plaats daarvan kan je tegenwoordig ook een wasmachine huren voor een bepaald bedrag per maand. Dat is natuurlijk ideaal, aangezien je zo geen grote uitgave hoeft te doen. Een wasmachine kun je al huren voor een paar tientjes per maand. Bovendien kun je ook zelf kiezen hoe lang je het witgoed wil huren. Als je bijvoorbeeld een jaar op kamers gaat wonen, kun je ervoor kiezen dat je een jaar het product wil huren. En zoals net al werd benoemd, een groot voordeel van huren is dat je de reparaties niet zelf hoeft te doen. Ook is dit het geval als je witgoed gaat huren. Mocht de wasmachine mankementen vertonen, dan kun je dit eenvoudig aangeven bij de verhuurder. Witgoed huren voor studenten kan dus erg gunstig zijn!

Nog meer voor de inboedel

Niet alleen witgoed huren is populair onder de studenten. Als het aankomt op de rest van de inboedel, kun je ook veel andere producten huren voor jouw studenten-stulpje. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een koelkast of een fornuis waar je maandelijks voor gaat betalen. Ook dit zijn dure aankopen als je op jezelf gaat wonen, maar het zijn wel producten die je nodig zult hebben in het huishouden. Gelukkig kun je ook wat betreft dit soort producten ervoor kiezen om te gaan huren.