Het leek er even op dat de introductieweken voor nieuwe studenten helemaal niet door zouden gaan. Maar gelukkig heeft het kabinet onlangs bekend gemaakt dat de kennismakingsweken toch door kunnen gaan. Daarbij moet er wel rekening gehouden worden met flink wat maatregelen…

 

Geen ontgroeningen, geen alcohol en een avondklok tot 22 uur

Dankzij een aantal ministers kunnen de introductieweken voor nieuwe studenten dit jaar toch doorgaan. Het zal anders lopen dan normaal, maar meerdere ministers gaven aan een introductieweek te belangrijk te vinden om te schrappen. Volgens hen kun je als student niet aarden in een nieuwe omgeving zonder introweek. Ook doe je als student tijdens de introweken veel nieuwe sociale contacten op, waar misschien wel je de rest van je studie wat aan hebt.

Desondanks moet iedereen zich natuurlijk gewoon aan de corona maatregelen houden. Ook worden er extra voorwaarden voor de introweken ingesteld, waaronder een avondklok van 22 uur, geen alcohol en ook ontgroeningen mogen niet doorgaan. Daarnaast zullen dit jaar ook veel kennismakingsactiviteiten online worden gehouden.

 

Bron: NOS