Woon je in Nijmegen, Utrecht, Arnhem of Deventer? Dan heb jij in de buurt van jouw Hogeschool of Universiteit de afgelopen week misschien wel Graffiti-uitingen van Smarthub Achterhoek gezien. Smarthub Achterhoek probeert op deze manier meer aandacht te vragen voor honderden aangeboden stageplekken in de Achterhoek.

 

Graffiti-actie

Smarthub Achterhoek is deze week een grootschalige actie begonnen om meer stageplekken te kunnen vervullen. Het doel is om honderden stagiaires voor het regionale bedrijfsleven te vinden. Er zijn verschillende looproutes van studenten van en naar de Hogescholen en Universiteiten in kaart gebracht voor deze actie. Op deze looproutes heeft Smarthub groene graffiti gespoten op straten en stoepen, om de website van Smarthub bekender te maken. Studenten zouden op deze manier verleidt worden om in de regio aan de slag te gaan als stagiair. Dit hebben zij momenteel in vier grote studentensteden in Nederland gedaan, namelijk Nijmegen, Utrecht, Arnhem en Deventer. De groene graffiti verdwijnt na verloop van tijd vanzelf.

 

Smarthub

Smarthub is een platform dat studenten uit heel Nederland in contact kan brengen met ongeveer tweehonderd Achterhoekse werkgevers. Deze werkgevers zijn op zoek naar studenten die stage willen lopen of naast hun studie willen werken. Op de site kunnen studenten direct de vacatures vinden en contact opnemen met de desbetreffende werkgever. Daarnaast biedt Smarthub gratis workshops en trainingen aan.

 

Bron: ad.nl