De temperaturen stijgen en daardoor wordt het steeds moeilijker om je te concentreren op werk of studie. Zelfs eenvoudige activiteiten zoals ontspannen, koken of iets anders leuks doen kosten meer energie wanneer het warm is. En dan hebben we het nog niet eens over slapen in de hitte… Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om minder last te hebben van de hitte. Een van deze maatregelen is het aanschaffen van een mini airco! In dit artikel vind je alles wat je moet weten over een mini airco en 5 aanbevelingen. Lees snel verder!

Of bekijk meteen alle airco’s bij:
> MediaMarkt
> Coolblue
> bol.com
> Blokker

 

Inhoud

> Wat doet hitte met je lichaam?
> Beste mini airco | Top 5 van 2024
> Beste mobiele airco

 

Wat doet hitte met je lichaam?

We weten allemaal dat het niet prettig is om het erg warm te hebben, maar wat doet hitte nu eigenlijk echt met je lichaam? En waarom is het zo belangrijk om jezelf koel te houden bij hoge temperaturen? Je lichaam heeft twee manieren om oververhitting te voorkomen. Ten eerste zorgt zweten ervoor dat je huid afkoelt. Wanneer zweet verdampt, wordt warmte aan je lichaam onttrokken. De tweede manier is door minder warmte te produceren, wat je lichaam doet door de activiteit binnen je lichaam te vertragen. Daarnaast zetten je bloedvaten iets uit, waardoor je bloeddruk daalt. Het resultaat van deze processen is dat je je vermoeid en traag kunt voelen. Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat je minder goed slaapt in een te warme ruimte, wat kan leiden tot vermoeidheid overdag en moeite met concentratie.

Een mini airco kan je lichaam een handje helpen om af te koelen. Op sommige warme dagen kan je lichaam dat ook wel gebruiken…

 

Beste mini airco | Top 5 van 2024

Nu je weet wat je hebt aan een mini airco, is het tijd om er één aan te schaffen. Een mini airco moet uiteraard klein genoeg zijn om gemakkelijk mee te nemen, neer te zetten en te gebruiken. Maar een mini airco moet ook kwalitatief aan een aantal eisen voldoen. Om jou te helpen bij het vinden van de beste mini airco, hebben we onderstaande top 5 opgesteld. Dit lijstje is opgesteld op basis van grondig onderzoek bij verschillende betrouwbare aanbieders.

1. Dynter SM211 Pro Mobiele Airconditioning

mini-airco-dynter

De nummer 1 van dit toplijstje is een draadloze en hele stille airco. Zo kun je ‘m overal neerzetten en zelfs gebruiken wanneer je slaapt of je moet concentreren op werk of studie. Ook zit er een ingebouwd LED-lampje in. De accu gaat wel 5-6 uur lang mee en dankzij de hydro-cool technologie wordt warme lucht onmiddellijk omgezet naar koude lucht.

Bekijk de Dynter SM211 Pro Mobiele Airconditioning bij:
> bol.com

2. Zennova Mini Airco

mini-airco-zennova

De Zennova Mini Airco is wederom een hele draagbare en compacte airco. De airco werkt via een waterreservoir, waardoor je geen gedoe met een afvoerslang hebt. Hij is supersnel en efficiënt, vooral erg makkelijk in gebruik. Een sfeervol extraatje bij deze airco is de LED-verlichting. Je kunt kiezen uit maar liefst zeven kleuren!

Bekijk de Zennova Mini Airco bij:
> bol.com

3. Aigostar 33A4Q Ice Cube

mini-airco-aigostar

Deze airco is erg multifunctioneel. Gebruik ‘m als luchtbevochtiger, bureauventilator of als LED-nachtlampje. De Aigostar 33A4Q Ice Cube beschikt over drie verschillende windstanden. Wanneer je ijskoud water toevoegt aan het waterreservoir en de functie bevochtigen aanklikt, is de lucht binnen een mum van tijd koel. Je kunt de airco via de USB-aansluiting opladen via een pokerbank, in de auto, via een laptop of gewoon in het stopcontact. Handig!

Bekijk de Aigostar 33A4Q Ice Cube bij:
> Blokker

4. Livington Cool2Go

mini-airco-livington

Als je op zoek bent naar een kleine airco die je echt overal mee naartoe kan nemen, zit je met de Livington Cool2Go helemaal goed. Je kunt deze airco namelijk in je nek dragen, waardoor je ‘m de hele dag bij je kunt dragen. Dankzij de Cool-Chill technologie met 4.800 tpm zorgt de airco ervoor dat je al die tijd kunt genieten van de afkoeling. Hij gaat wel zes uur mee zonder op te laden! Ideaal voor thuis, op werk of onderweg tijdens een warme dag.

Bekijk de Livington Cool2Go bij:
> Blokker

5. Ice Ventilator

mini-airco-ice

Deze 4-in-1 airconditioner biedt de beste oplossing tegen hitte. Hij is te gebruiken als airconditioner of ventilator, waardoor je een ruimte direct af kunt laten koelen. Als luchtbevochtiger zorgt de airco ervoor dat de lucht beter gehydrateerd en gezuiverd is, wat goed is voor je gezondheid. Ten slotte functioneert de airco als rustgevend en kleurrijk nachtlampje.

Bekijk de Ice Ventilator bij:
> bol.com

 

Beste mobiele airco

Een mini airco is natuurlijk super praktisch, maar soms kan een iets grotere airco ook goed van pas komen. Als je een grotere ruimte wil verkoelen, is een mobiele airco op een normaal formaat ook een aanrader. Om deze reden vind je hieronder onze 5 tips voor de beste mobiele airco op normaal formaat:

  1. Duux North Smart
  2. Fuave ACB18W24A
  3. Rowenta Turbo Eco Sense+
  4. De’Longhi Pinguino PAC AN112 SILENT
  5. Tristar AC-5477

Als je meer wil weten over deze producten of je nog meer wil inlezen in een mobiele airco, check dan dit artikel!

 

Top 5 beste mini airco

  1. Dynter SM211 Pro Mobiele Airconditioning
  2. Zennova Mini Airco
  3. Aigostar 33A4Q Ice Cube
  4. Livington Cool2Go
  5. Ice Ventilator

 

Hopelijk kom je na het lezen van dit artikel de warme zomer door met jouw eigen mini airco!

Tip | Bekijk ook onze top 7 beste ventilatoren