De temperaturen zijn de afgelopen weken flink gestegen. Niet alleen buiten, maar ook binnen in huis kan het soms net even wat te warm zijn. Slapen, werken, studeren, schoonmaken en veel meer gaat dan een stuk moeizamer. Als student is het vaak niet te betalen om een echte airconditioning aan te schaffen en daarom is een goede ventilator de juiste oplossing. Door de lucht uit een ventilator verdampt je zweet sneller en heb je het minder warm. Maar waar vind je de beste ventilator en hoe gebruik je deze? Neem de top 7 van beste ventilators eens door en volg de tips op!

Bekijk alle ventilatoren 
MediaMarkt | Lidl | Coolblue

 

Top 7 beste ventilator

 1. Eurom Vento Cordless
 2. SILVERCREST Torenventilator
 3. KOENIC Ventilator
 4. DUUX Whisper Flex Smart
 5. Ventilator Fuave
 6. Solis Fantastic
 7. LIVARNO home LED-plafondlamp met ventilator

 

Beste ventilator | Top 7

Om erachter te komen wat de beste ventilator is voor jou, kun je deze top 7 eens doornemen. Deze ventilatoren hebben allen andere functies en redenen waarom deze voor jou de beste kan zijn.

1. Eurom Vento Cordless

beste ventilator eurom

Deze ventilator is ideaal als jij verkoeling nodig hebt terwijl je aan je bureau zit. Je kunt ‘m namelijk gemakkelijk op je tafel zetten. Door het kleine formaat, de opvouw-functie en de ingebouwde accu kun je hem daarna gemakkelijk meenemen naar de keuken voor het koken of zelfs naar het park of het strand. De ventilator gaat wel 15 uur draadloos mee zonder op te laden.

> Bekijk de Eurom Vento Cordless bij Coolblue

2. SILVERCREST Torenventilator

beste ventilator silver

Deze 76cm hoge ventilator is ideaal om naast je bed te zetten. Je kunt er zelfs een timer opzetten waardoor hij automatisch uitgaat, dan hoef je hem niet de hele nacht aan te laten staan. Ook kan de ventilator tot 90 graden draaien, waardoor je hele lichaam gekoeld wordt.

> Check de torenventilator bij de Lidl 

3. KOENIC Ventilator

beste ventilator Koenic

Deze ventilator is op veel plekken te gebruiken, aangezien hij verstelbaar is van 103 centimeter tot 138 centimeter. Je kunt de ventilator in drie standen zetten, maar net hoeveel kracht je wil dat hij geeft. De oververhittingsbeveiliging zorgt voor een extra veilig gebruik, ook terwijl je slaapt.

> De KOENIC ventilator vind je bij de MediaMarkt

4. DUUX Whisper Flex Smart

best ventilator duux

Deze ventilator is één van de beste ventilatoren volgens ons, omdat je deze kan koppelen met een app op je smartphone. Hiermee kun je functies als het draaien en de standen van de ventilator bedienen vanaf je smartphone. Hoe handig is dat! Daarnaast maakt het apparaat weinig tot geen geluid, waardoor je je nog goed kunt concentreren en ‘m eventueel naast je bed kunt zetten. Hij is niet voor niks best getest door de Consumentenbond!

> Schaf de DUUX Whisper Flex aan bij de MediaMarkt

5. Ventilator Fuave

beste ventilator fuave

Deze ventilator heeft veel fijne functies en is daardoor een hele goede ventilator. Zo kent hij wel 24 standen, altijd wel iets waar jij behoefte aan hebt. Je kunt bijvoorbeeld een natuurmodus kiezen, waardoor je een fris windje voelt. Of de slaapmodus, waarbij hij geleidelijk over de nacht verschillende standen aanhoudt. Zo wordt je niet wakker met een stijve nek van een te harde wind. Al deze functies kun je door een afstandsbediening vanaf een afstandje regelen.

> Bij Coolblue vind je de Ventilator van Fuave

6. Solis Fantastic

beste ventilator solis

Deze ventilator is momenteel in de aanbieding bij Coolblue en heeft een ionisatiefunctie waardoor de lucht in je kamer wordt gefilterd. Ook deze ventilator heeft een natuurlijke modus, waardoor het net voelt alsof het wind van buiten is. Ten slotte zit er ook een afstandsbediening bij.

> Check de Solis Fantastic beste ventilator bij Coolblue

7. LIVARNO home LED-plafondlamp met ventilator

best ventilator livarno

Is het voor jou de beste ventilator als je hem, in combinatie met een lamp, aan je plafon kan hangen? Dan is deze wellicht de beste keus voor jou! Hij heeft een langzaam en stil draaiende motor en je kunt hem in drie verschillende standen zetten. Er zitten twee schakelaren aan, één voor het licht en één voor de ventilator.

> Vind de LIVARNO plafondlamp met ventilator bij de Lidl 

 

Beste ventilator | Tips voor gebruik

Als je eenmaal de beste ventilator aangeschaft hebt, zijn er nog een aantal tips waardoor je alles uit je ventilator haalt en je net wat extra verkoeling krijgt als je het het meest nodig hebt.

 1. Richt de ventilator naar de deur of een openstaand raam. Zo blaas je de warme wind de kamer uit en komt er ruimte vrij voor nieuwe frissere lucht.
 2. Leg een aantal grote plastic flessen water in de vriezer en leg ze vlak voor het slapen voor de ventilator. Zo krijg je 20 tot 30 minuten lang koele lucht over je heen geblazen.
 3. Trek natte sokken aan en richt de ventilator op je sokken, hierdoor wordt de warmte van je voeten snel afgevoerd.
 4. Gebruik je ventilator ook voor andere dingen, bijvoorbeeld voor het extra snel laten drogen van je was.
 5. Ook verjaag je door de bewegende lucht van een ventilator vliegen en muggen. Handig natuurlijk in de slaapkamer maar ook in de avond in de tuin tegen muggen. Je kunt de ventilator ook op de barbecue richten om ongedierte op het vlees tegen te gaan.

 

Hopelijk kan jij met behulp van deze top 7 beste ventilator en tips de hete zomerdagen en -nachten doorkomen! Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte ventilatoren bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

 

Voor alle aanbiedingen op de website van StudentenWegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.