De coronacrisis blijkt een zegen voor Nederlandse studenten die op zoek zijn naar een studentenkamer. Doordat internationale studenten en expats wegblijven vanwege het coronavirus, komen Nederlandse studenten dit studiejaar makkelijker en sneller aan een kamer. Het tekort aan studentenkamers is daarmee helaas niet opgelost.

 

Aanbod is groter dan vorig jaar

Ook de website Kamernet ziet dit terug in de cijfers. Veel internationale studenten vertrokken aan het begin van de coronacrisis uit Nederland, waardoor er 53% meer kamers beschikbaar kwamen. Zelfs voormalige Airbnb’s werden als tijdelijke kamer aangeboden. De markt lijkt nu langzaamaan te stabiliseren, maar het aanbod studentenkamers is wel degelijk groter dan vorig jaar. Begin juli stonden er 18% meer woningen op Kamernet dan vorig jaar.

De toename in het aantal aangeboden studentenkamers verschilt per stad. Zo worden er nu in Amsterdam 44% meer studentenkamers aangeboden dan vorig jaar, in Utrecht 38% meer, in Den Haag 21% meer en in Rotterdam zo’n 15% meer. Nederlandse studenten hebben hierdoor vooral in steden waar normaal veel internationale studenten wonen, een gunstigere uitgangspositie.

 

Bron: RTL Nieuws