Wat is nou het bestbetaalde bijbaantje dat je als student kunt doen? En zijn het ook leuke banen? Wij hebben, in willekeurige volgorde, een lijst gemaakt met goedbetaalde jobs die je prima naast je studie kunt doen. Want alleen rondkomen van stufi is natuurlijk niet genoeg!

 

1. Privéchauffeur

Als privéchauffeur vervoer je belangrijke personen van en naar hun bestemming. Dat kan stiekem nog best wel goed betalen. Zeker omdat je in de uren dat je wacht ook best iets anders kunt doen. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om interessante mensen te ontmoeten. Ook Alexander Pechtold, voormalig politicus, was vroeger privéchauffeur en heeft er later nog het befaamde penthouse aan overgehouden.

 

2. Nachtportier

Net als privéchauffeur is nachtportier een representatieve baan. Je moet goed weten hoe je je professioneel en voorkomend opstelt. Bijvoorbeeld als nachtportier in een luxe vijfsterrenhotel. Doordat je in de nacht werkt, verdien je vaak net wat meer dan overdag. En bij sommige nachtportiersbanen heb je ook de mogelijkheid om in de rustige uurtjes wat te studeren. Het is natuurlijk wel lastig te combineren als je ‘s ochtends college hebt.

 

3. Gastvrouw of –heer

Voor openingen of evenementen zijn bedrijven vaak op zoek naar representatieve gastheren of -vrouwen. Wanneer je goed weet hoe je mensen met een glimlach kunt ontvangen, is dit baantje echt iets voor jou. Je verdient er relatief goed mee.

 

4. ICT-hulp

Aan voldoende ICT-kennis is een groot gebrek. Wanneer je dus goed bent met computers of online vaardigheden bezit, heb je een grotere kans op een goed betaalde bijbaan. Bijvoorbeeld als gespecialiseerde helpdeskmedewerkers of bij het geven van ICT-les aan ouderen.

 

5. Logistiek medewerker

In de logistiek werken is misschien niet zo glamorous als wanneer je privéchauffeur of gastvrouw bent, maar je kunt er wel lekker mee verdienen. Komt dat dan door het bijzonder hoge uursalaris? Dat niet per se, meer de mogelijkheid om een flink aantal uren te maken wanneer dat jou uitkomt!

 

6. Sales

Het basissalaris van verkopers is vaak niet erg hoog. En wanneer je de eerste week nauwelijks iets verkoopt, kun je ook zo weer ontslagen worden of je proefperiode wordt niet verlengd. Maar wie goed is in sales (en niet iedereen weet dit van zichzelf, dus probeer het een keer uit!) verdient op commissiebasis vaak een bedrag dat ver boven alle andere studentenbaantjes uitstijgt. Denk aan wel €20,- tot €35,- per uur.

 

7. Thuiszorg

Een heel ander soort studenten zal vermoedelijk weer afkomen op vacatures in de (thuis)zorg. Daar is op dit moment een groot gebrek aan geschikt personeel en als hulp kun je al gauw €15,- per uur verdienen.

 

Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan tijdens jouw studententijd? Hier vind je de leukste bijbanen voor studenten.