Nu de kerstdagen voorbij zijn, staat de volgende feestdag voor de deur: oudejaarsavond! Misschien heb jij al plannen om samen te komen met je familie, vrienden of buren. Maar wat moet je dit jaar weer eens gaan doen tijdens oud en nieuw? Blijven jullie thuis met de groep? Dan is er natuurlijk niets leuker dan een spelletje. Dit zijn de leukste oud en nieuw spelletjes!

Bekijk de leukste oud en nieuw spelletjes direct bij:
> bol.com
> Blokker

 

Oud en nieuw spelletjes top 6 | Snel naar:

  1. Hitster
  2. Ticket to Ride
  3. You Can’t Say Umm
  4. Sinterklaas dobbelspel
  5. Shit Happens
  6. Bingo

 

De leukste spelletjes voor oudejaarsavond

Voor velen is het ieder jaar weer maanden van plannen, twijfel en gedoe: wat ga je doen met oud en nieuw? Blijven jullie thuis of gaan jullie de stad in? En ga je dan voor of na middernacht weg? Ga je naar een event of een club? Uiteindelijk is lekker thuis blijven met je vrienden of familie vaak het allerleukst, of je later nou nog gaat dansen of niet. Terugblikken op het oude jaar, vooruitkijken naar het nieuwe, oliebollen eten en natuurlijk spelletjes spelen.

Nu kun je natuurlijk voor de klassiekers gaan die altijd leuk zijn, zoals 30 Seconds of Party & Co. Maar de laatste jaren zijn er ook een heleboel nieuwe spellen uitgebracht die ideaal zijn om te spelen met oud en nieuw. Daarom gingen wij op jacht naar de beste spellen voor groepen tijdens de feestdagen – zowel nieuw als oud. Dit zijn onze favoriete oud en nieuw spelletjes!

 

Oud en nieuw spelletjes top 6

Dit zijn de leukste spelletjes voor vriendengroepen, families en koppels tijdens oud en nieuw!

1. Hitster

oud en nieuw spelletjes hitster

Ben je op zoek naar een niet al te moeilijk spel dat je met een onbeperkt aantal mensen kan doen en ben je helemaal weg van muziek? Dan is Hitster het ideale spel voor jullie groep! Tijdens Hitster speel je met teams, en vervolgens krijgt ieder team om de beurt een nummer te horen. Daarna moet je inschatten uit welk jaartal het nummer komt, en voor extra bonuspunten mag je ook de titel en artiest raden. Hebben jullie het goed? Dan krijg je het kaartje. Wie het snelst 1o kaartjes heeft wint. Dus let alvast extra goed op tijdens de Top2000, en dan ben je er met oudejaarsavond helemaal klaar voor. En zoek je een feestelijke variant? Ga dan voor Hitster Guilty Pleasures voor de foutste hitjes.

> Bekijk Hitster bij bol.com

2. Ticket to Ride

ticket to ride

Houden jullie meer van een leuk bordspel waar je de hele avond zoet mee bent? Dan is Ticket to Ride weer eens wat anders dan Monopoly of Risk! Ticket to Ride kun je met 2 tot 5 mensen spelen. Je maakt de meest ingewikkelde routes om van de ene Europese stad naar de andere te komen, en zo per trein al je bestemmingen te halen. Klinkt niet moeilijk, toch? Maar een spel zou niet leuk zijn als je elkaar lekker in de weg kunt zitten, en dus moet je tactisch de routes van je tegenspelers blokkeren, terwijl je zelf wel jouw route kunt maken. Heb jij de beste routes gelegd en de meeste bestemmingen bereikt? Gefeliciteerd!

> Bekijk Ticket to Ride bij Blokker

3. You Can’t Say Umm

you can't say umm oud en nieuw spelletjes

Zijn jullie op zoek naar een luchtig, makkelijk spelletje waarbij je sowieso gaat lachen? You Can’t Say Umm is ideaal voor een kort en grappig spelletje op oudejaarsavond! Je speelt het spel in teams, waarbij het ene team de kaarten heeft en het andere team de bel. Het team met de kaarten krijgt 45 seconden de tijd om zo veel mogelijk gekke woordcombinaties – die op de kaartjes staan – te beschrijven aan de andere teamleden. Zij moeten de combinaties raden. Maar pas op: tijdens het beschrijven mag je geen “umm” zeggen. Doe je dat wel? Dan mag het andere team op de bel drukken. Voor iedere keer dat zij dat doen, krijgen ze een punt. Na 45 seconden wissel je om en is het aan het andere team om de woordcombinaties te beschrijven.

> Bekijk You Can’t Say Umm bij bol.com

4. Sinterklaas dobbelspel

sint dobbelsteen

Het mag inmiddels dan wel eind december zijn, maar met alle drukte rondom de feestdagen is de kans groot dat jullie met de vriendengroep of familie pas tijdens oud en nieuw bijeen komen voor de jaarlijkse sinterkerstennieuw-avond. En daar hoort natuurlijk niet alleen gezelligheid bij, maar dan zijn ook de sinterklaas- en kerstcadeautjes eindelijk aanwezig. Dat vraagt natuurlijk om een leuk spelletje! Wat is er nou leuker dan oudejaarsavond doorbrengen met het klassieke sinterklaas dobbelspel? Met deze Sint dobbelsteen hoef je geen ruzie meer te maken over de spelregels, en hij maakt het spel ook nog eens extra leuk.

> Bekijk de Sint dobbelsteen bij Blokker

5. Shit Happens

shit happens oud en nieuw spelletjes

Shit Happens zorgt gegarandeerd voor een hilarische avond met jouw vriendengroep of familie (voor de volwassenen dan). Het spel bestaat uit 200 kaartjes met nare situaties, die allemaal een narigheidscore hebben tussen 1 en 100. Hierbij is 1 het minst vervelend het 100 het vervelendst. Iedere speler krijgt drie kaartjes als basis, en dus drie scores, die hij of zij voor zich legt. Vervolgens leest de speler rechts een nieuw kaartje voor, waarbij je moet bepalen waar op de schaal tussen de eerste drie het kaartje moet liggen. Wat is erger; je vader naakt zien of in bed plassen?

> Bekijk Shit Happens bij bol.com

6. Bingo

bingo

Bingo alleen voor bejaarden? Echt niet! Zijn jullie op zoek naar een originele manier om de decembercadeautjes uit te pakken en zoeken jullie een leuk spelletje? Dan is bingo de ideale manier. Bingo is hartstikke lachen, en je wordt er bloedfanatiek van. Spreek bijvoorbeeld af dat je een cadeautje mag uitpakken als je een rij vol hebt, of zelf als je een nummertje goed hebt voor als jullie veel cadeaus hebben. En vinden jullie de klassieke bingo saai? Dan kun je natuurlijk altijd nog een je eigen versie maken. Maak bijvoorbeeld een bingokaart met ‘je eet een oliebol’, ‘je oom laat zijn kippetje van de gourmet vallen’ en ‘iemand steekt al vuurwerk af voor middernacht’.

> Bekijk de bingoset bij Blokker

 

De leukste oud en nieuw spelletjes

Natuurlijk ligt het helemaal aan waar jullie zin in hebben en wat voor gezelschap jullie hebben. Ben je met de familie, inclusief jonge nichtjes en neefjes? Dan is Shit Happens misschien niet het handigste spel. Ben je juist met de fanatiekste vriendengroep die leeft voor spellen? Dan is het bordspel Ticket To Ride misschien wel ideaal. En komen jullie er samen niet uit? Dan kun je natuurlijk altijd nog voor de klassiekers gaan, zoals Pictionary, 30 Seconds, Party & Co of Monopoly. Houden jullie meer van kaartspellen? Bekijk de leukste kaartspellen van 2023!

 

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.