Decoratief en sfeervol, een lavalamp is niet alleen functioneel maar fleurt ook jouw kamer helemaal op. De invloed van licht op een ruimte is aanzienlijk, en met een lavalamp zit je altijd goed. Niet alleen ziet het er superleuk uit, maar het zorgt ook voor de juiste ambiance in jouw woonkamer, slaapkamer, studentenkamer of werk/studeerkamer. Bovendien kan het kijken naar een lavalamp ontspannend werken en stress verminderen. Nu wil je misschien een lavalamp kopen, maar welke moet je dan kiezen? Om je te helpen bij deze keuze, hebben wij een lijst samengesteld met de top 7 mooiste lavalampen. Neem snel een kijkje!

Of bekijk meteen alle lavalampen bij:
> bol.com
> Blokker

Top 7 mooiste lavalamp

  1. Vulkaan Lamp
  2. DreamGoods Jellyfish
  3. Lavalamp groen
  4. i-Total Lavalamp
  5. Tornado LED
  6. Mexlite Volcan Staal

 

Hoe werkt een lavalamp?

Misschien wil je nu wel een lavalamp kopen, maar hoe werkt het eigenlijk precies? In een lavalamp bevinden zich twee verschillende vloeistoffen: een wasverbinding en een vloeibare verbinding. Deze materialen worden samen in een hittebestendige glazen bol geplaatst, zonder met elkaar te mengen. Onder de lamp bevindt zich een gloeilamp die voor zowel licht als warmte zorgt. De warmte zet de vloeistoffen in beweging, wat het kenmerkende effect van de lavalamp creëert. De was wordt door de gloeilamp aan de onderkant verwarmd, stijgt naar boven en koelt dan vanzelf weer af, waardoor het terugzakt. De exacte technische details zijn misschien niet relevant voor jou, het belangrijkste is dat jouw lavalamp er mooi uitziet en naar verwachting functioneert!

 

De mooiste lavalamp | Top 7

Om de leukste en mooiste lavalamp te vinden, kun je inspiratie opdoen uit onze top 7.

1. Vulkaan Lamp

lavalamp-vulkaan

De echte typische grote lavalamp is natuurlijk in de vorm van een vulkaan. Daarom staat deze lamp op onze nummer 1. Met een hoogte van 23 centimeter en een breedte van 7,5 centimeter valt hij op zonder te overheersen. De lamp werkt op batterijen of via de meegeleverde USB-kabel. Hij werkt op batterijen of via de bijgeleverde USB-kabel. De rode balletjes kun je zelf in de bovenkant van de lamp gooien, voordat je ‘m aan zet. Een echte Eye-catcher!

> Bekijk hier de vulkaan lamp bij bol.com

2. DreamGoods Jellyfish

lavalamp-kwal

Deze lavalamp met bewegende kwallen kan in zeven verschillende kleuren worden ingesteld. De synthetische kwallen zorgen voor constante beweging, wat het kijken naar de lamp zeer rustgevend maakt. Ideaal voor een ontspannen sfeer, vooral ’s avonds en ’s nachts, en kan helpen om gemakkelijker in slaap te vallen. Ideaal toch?

> Bekijk hier de DreamGoods Jellyfish bij bol.com

3. Lavalamp groen

lavalamp-groen

De traditionele lamp, met een simpel ontwerp, hoort ook zeker thuis in deze top 7. Dit is hoe de lavalamp eruit zag toen hij in de jaren 70 populair werd. De kleur groen, de bewegende vloeistoffen en het mooie ontwerp zorgen voor een goede aanwinst in jouw kamer!

> Bekijk hier de lamp groen bij de Blokker

4. i-Total Lavalamp

lavalamp-total

Wauw! Deze indrukwekkende lamp kan meerdere kleuren tegelijk aannemen. Dat maakt ‘m extra vrolijk en zorgt voor een bijzondere belevenis. i-Total produceert kwalitatieve lampen met een modern karakter. Deze prachtige en kwalitatieve lamp doet er de eerste keer iets langer over om warm te worden, maar hierna gaat ook dit vrij snel. Je zult versteld staan van wat deze lamp kan doen met jouw kamer!

> Bekijk hier de i-Total Lavalamp bij bol.com

5. Tornado LED

lavalamp-tornado

In deze grote lavalamp zie je een kleine tornado stromen en kan op een zachte manier veranderen van kleur. Dit resulteert in een combinatie van rust, sfeer en harmonie in de desbetreffende ruimte. De lamp is van zichzelf heel licht en draagbaar, waardoor je ‘m gemakkelijk kunt verplaatsen en opbergen.

> Bekijk de Tornado LED bij bol.com

6. Mexlite Volcan Staal

lavalamp-mex

Deze lamp is een eerbetoon aan Edward Craven Walker uit 1963, die de lavalamp heeft ontworpen. Je ziet de vintage- en retrostijl ook terugkomen in deze lamp. De rode en blauwe kleur zorgen samen voor een heel mooi contrast, wat zowel rust als vrolijkheid uitstraalt. Precies wat je wil in een lamp, toch?

Bekijk de Mexlite Volcan Staal bij:
> bol.com
> Blokker

7. Lavalamp Roze

lavalamp-roze

Door de mooie kleur is deze lamp een echte aanwinst voor je kamer. Door de beweging creëert de lamp ontspanning en rust. Superfijn dus voor als je wil slapen of als je je rustig wil concentreren op je studie of op werk. De lamp werkt via een stroomkabel. De kabel is wel extra lang, zodat je een mooi plekje voor de lamp kunt uitkiezen. De lamp is in vier verschillende kleuren verkrijgbaar.

> Bekijk de Lavalamp Roze bij bol.com

 

Hopelijk kun je met behulp van deze top 7 mooiste lavalampen een fijne en gezellige sfeer creëren in je kamer! Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt op basis van onze eigen expertise, de best verkochte lampen bij de meest populaire webwinkels en de website statistieken van Studenten Wegwijzer.

Jouw kamer nog gezelliger maken? Check onze top 7 leukste dekbedden met print

Voor alle aanbiedingen op de website van Studenten Wegwijzer geldt altijd OP=OP. Wij hebben helaas niet in de hand wanneer de prijzen veranderen of aanbiedingen uitverkocht zijn. We proberen dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.